Lună Plină în Scorpion 27 Aprilie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină de Marti, 27 Aprilie 2021, ora 6:31 se formează pe axa Taur - Scorpion, la gradul 7:06 activând casele VI – XII– case care guverneaza sanatatea, munca si a datoria. Ascendentul momentului se afla in semnul Taurului, un semn practic, pragmatic, reprezentativ pentru conceptul de valoare si posesie.

Intrucat Taurul guverneaza zona maxilarului si a gatului (dintii, urechile, cavitatea bucala, laringe, faringe, corzile vocale, glanda tiroida, paratiroidele, coloana cervicala) din punct de vedere medical tot ceea ce facem pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Taur, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Luni dupa-amiaza, 26 Aprilie pana Miercuri dupa-amiaza, 28 Aprilie) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Datorita energiei racoroase de pamant a Taurului, curentul in zona gatului in aceasta perioada poate duce cu usurinta la intepenirea lui. De aceea un masaj al gatului si al umerilor in zilele acestea poate fi extrem de binefacator. Urechile trebuie, de asemenea, protejate in aceste zile deoarece sunt mai sensibile la curent si la zgomote. Persoanele cu sensibilitati in zona gatului si a amigdalelor sunt sfatuite sa evite frigul sau comunicarea excesiva pentru a se proteja. Ceaiurile calde pot fi de maxima eficienta in aceste zile. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Luni, 26 Aprilie ora 12:31 până Miercuri, 28 Aprilie, ora 00:31! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Duminica, 25 Aprilie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 25 Aprilie, cu momentul de maxim la ora 06:31 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism

respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Marti, 27 Aprilie, ora 06:31, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Scorpion si Soarele in Taur la gradul 7:06, avand ca scop gasirea unui echilibru intre energia de pamant a Taurului focusata pe posesiuni, finante si stabilitate si energia profunda a Scorpionului care genereaza o dorinta acuta de transformare , in ceea ce priveste munca si datoriile noastre zilnice, conditiile de munca, sanatatea fizica si psihica cat si abilitatea noastra de a ne pune in slujba cuiva.

Aceasta Luna Plina in Scorpion va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Scorpion din 15 Noiembrie 2020.

Axa Taur – Scorpion denumita in general axa posesiunilor si a valorilor este o axa a puterii si a luptei pentru putere

indiferent ce semnificatie atribuim notiunii de putere;
Taurul defineste puterea prin acumularea de resurse atat materiale cat si umane si prin posesivitatea-i caracteristica, avand ca motivatie intrinseca asigurarea stabilitatii. Scorpionul este interesat de puterea oculta data de cunoastere, mistere, sexualitate, gestionarea resurselor comune, manipularea subtila a celorlalti, avand ca motivatie intrinseca nevoia de control asupra vietii sale cat si a celorlalti. Fixitatea, rigiditatea si incapatanarea sunt elemente comune ale acestor doua semne, caracteristici care le fac sa renunte foarte greu la ceea ce-si doresc, indiferent de pretul pe care sunt nevoiti sa-l plateasca.

Schimbarea...

nu este deloc agreata de nici unul dintre ei decat atunci cand a fost planificata din timp in cazul Taurului sau controlata in cele mai mici detalii in cazul Scorpionului. Teama de a pierde ceea ce poseda, material sau sentimental, ceea ce transforma Taurul in sclavul propriei sale sigurante este la fel de accentuata cu teama de pierde controlul asupra celorlalti, ceea ce transforma Scorpionul in sclavul propriei sale dorinte de a controla.

Punctul de echilibru al acestor doua semne...

care se afla in deplina complementaritate este atins atunci cand invatam sa oferim si sa impartim din posesiunile noastre. Atunci cand renuntam sa ne raportam la oamenii dragi ca la niste investitii care ne „apartin”, cand nu ne mai identificam cu ceea ce am acumulat ca si resurse/ valori materiale (Taurul) sau oculte (Scorpionul). Atunci cand renuntam la dorinta de a manipula, de a ne folosi de oameni pentru a servi propriilor interese, sau de a dezvolta o putere bazata pe banii altora, pe secretele lor, pe folosirea sexualitatii din convingerea conform careia cunoasterea inseamna putere.

La un nivel mai inalt, se constientizeaza nevoia unei transformari a simtului posesiunii...

care sa mearga inspre detasarea fata de orice forma de posesiune, intrucat nimic din ceea ce avem nu ne apartine, toate ne sunt „oferite” pentru a ne bucura de ele nu de a le stapani iar adevarata putere consta in abilitatea de a pune vointa individuala in slujba Vointei Divine.

Luna noastra este acum in semnul Scorpionului ceea ce presupune ca...

atat starea noastra emotionala cat si nevoile noastre emotionale inconstiente, sentimentele, temperamentul sunt puternic amprentate de acest semn profund si total transformator. Starile noastre pot fi extrem de intense dar in acelasi timp contradictorii. Suntem iuti si la vorba si in comportament.
Tindem sa actionam conform unei intuitii sau unei simtiri personale, dorind parca sa controlam mediul prin personalitatea noastra.
Suntem destul de intransigenti si chiar duri atat cu noi insine cat si cu ceilalti si vom tinde sa judecam din aceeasi stare de critica si intransigenta.
Suntem foarte energici si mandrii de modul in care suntem, ca si cum actiunea noastra ar lua forma unei actiuni armate.
Cautam sa analizam fiecare latura a problemei cu o rezistenta greu de imaginat. Cautam in profunzime si in colturile cele mai ascunse pentru a descoperi ceea ce ne intereseaza.

Luna Plina in Scorpion are darul de a aduce in constient ceea ce se afla in subconstient

fie ca vorbim de evenimente, situatii, ganduri, trairi sau concepte de viata de care ne-am folosit pentru a capata putere. Daca suntem sinceri cu noi, vom constientiza mai usor situatiile din viata noastra unde ne-am identificat total cu Ego-ul nostru, unde am dus o adevarata lupta pentru putere pentru a detine controlul, indiferent ce a insemnat pentru noi aceasta putere, fie putere materiala, relationala, fizica sau chiar psihica. Recunoasterea identificarii cu ego-ul este si si cheia recuperarii puterii noastre personale, deoarece acolo unde ne-am impus vointa intr-un mod neintelept, acela este si locul unde am renuntat la adevarata noastra putere, cea Divina.

Relatiile secrete, minciuna, luptele pe la spate, razbunarile, agresivitatea...

contexte in care am manipulat sau am fost manipulati pentru a servi interesele altora, toate secretele sau lucrurile jenante pe care le-am ascuns sau ne-au fost ascunse, chestiuni intime sau legate de sexualitatea noastra sau a celor din jur, probleme legate de mosteniri, capitaluri sau bani detinuti la comun, manifestarea sau folosirea unor abilitati de alta natura pentru a castiga intr-o anumita situatie, toate acestea vor fi scoase la suprafata de aceasta Luna Plina in Scorpion care ne invita sa ne pregatim pentru toate lucrurile nespuse de pana acum.

Partea buna a acestor descoperiri...

oricat de inconfortabile ar putea sa ne para, este abilitatea de a le transforma si mai ales de a le elimina complet din viata noastra, aceasta fiind si esenta acestei energii a Scorpionului, eliminare si reinnoire.

Aceasta lupta pentru putere dinamizeaza casele VI (Luna in Scorpion) – XII (Soarele in Taur) - case legate de sanatate fizica (casa VI) si psihica (casa XII)...

de munca noastra de zi cu zi, de relatia cu colegii de serviciu, obiceiurile noastre zilnice, nevoia de ordine si perfectiune (casa VI). Dinamizează totodată și relatia cu ceea ce este dincolo de noi, credinta noastra, abilitatea de a ne sacrifica sau de ne pune in serviciul unei cauze mult mai inalte, loc al testelor si al incercarilor, a tot ce este ascuns, secret, inclusiv dusmanii nostrii. (casa XII)

Luna plina in Scorpion dinamizeaza casa VI, deci domeniul din viata noastra unde...

avem nevoie mai intai sa descoperim adevarul si apoi sa eliminam blocajele sau impuritatile este munca si sanatatea noastra, obiceiurile noastre zilnice, rutina, abilitatea de a ne pune in serviciul celorlalti.

Casa VI semnifica si tot ceea ce are treaba cu crizele personale si modalitatea de a le intampina

deoarece in functie de aceasta abilitate, avem sansa sa crestem si sa ne transformam. Indiferent ca aceste crize vor tine acum de sanatatea noastra, de renuntarea la anumite obiceiuri mai mult sau mai putin toxice, de relatia cu oamenii din subordine sau colegii de serviciu, cu locul unde mergem la munca sau cu activitatea pe care o percepem ca fiind munca noastra zilnica, de abilitatea de a ne oferi serviciile in slujba cuiva, esential este modul in care reactionam la criza.

„Ajungem de fapt sa cunoastem acest sine real al persoanei nu atat prin ceea ce realizeaza ea, cat prin modul in care abordeaza criza, prin calitatea reactiei sale la lipsuri sau infrangeri... Ceea ce conteaza din punct de vedere spiritual este calitatea efortului si ceea ce acest efort creaza in persoana sau natiune.” (Casele astrologice – Dane Rudhyar).

Intrucat cresterea personala este de asemenea una din semnificatiile casei VI...

aceasta crestere se va realiza atunci cand ne asumam transformarea sau schimbarea conditiei care a generat criza. Puterea si credinta in faptul ca respectiva criza este necesara si ca ea va duce la renasterea noastra este cheia acestei experiente.

„A fi creativ inseamna a fi un agent al transformarii, inseamna a folosi din plin crizele astfel incat acestea sa insemne metamorfoze reale si reusite.” (Casele astrologice – Dane Rudhyar)

Elementele surpriza

par sa nu lipseasca nici acum din acest context astral iar Uranus in Taur. Indicatorul schimbarilor neasteptate zdruncina notiunea de „stabilitate si siguranta”specifica Taurului. Ne confruntam cu tot felul de evenimente imprevizibile de natura financiara, vesti neasteptate, reactii impulsive, probleme bruste de sanatate, dezechilibre economice sau legate de munca.
Nici Saturn din Varsator nu clarifica prea mult apele ci dimpotriva, prin natura sa, el ne restrictioneaza si ne limiteaza si mai mult accesul la transformare ridicand adevarate bariere impotriva ei, presarand cu stari de descurajare si frica de necunoscut.

Marte in Rac este singurul care-si asuma rolul de salvator in acest context astral

in ciuda tuturor fricilor, a neincrederii sau a oricarui eveniment imprevizibil, putem totusi sa gasim in noi curajul, puterea si intuitia de a ne asuma orice este nevoie. Aceasta putere vine acum din propriul suflet (Rac) care ne asigura ca resursele lui sunt nelimitate, doar sa apelam la el.

In concluzie...

oricat de agitate ar fi apele in jurul nostru, oricat de complicate pot sa ni se para schimbarile la care suntem acum supusi, adevaratele resurse si adevarata siguranta este cea interioara, cea pe care o accesam atunci cand suntem total aliniati cu sufletul nostru si cu credinta ferma ca Divinitatea lucreaza si se manifesta prin noi si pentru noi.

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross