Lună Plină în Pesti – 21 Septembrie

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină de Marti, 21 Septembrie 2021, ora 2:55 se formează pe axa Fecioara - Pesti, la gradul 28’14. Sunt activate casele III – IX– case legate de cunoastere, informatie, calatorii, credinta. Ascendentul momentului se afla in semnul Leului, un semn al puterii si al demnitatii.

Intrucat Pestii guverneaza labele picioarelor, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Pesti, (incepand de Sambata, 18 Septembrie, orele 22:30 pana Marti, 21 Septembrie, orele 6:30) pentru regiunea mentionata mai sus are un efect pozitiv, preventiv si curativ, cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Atmosfera acestor zile este umed- racoroasa iar lucrurile in general par sa fie mai putin conturate.
Suntem mai degraba sensibili si intuitivi. Tot ceea ce patrunde in corpul nostru in aceasta perioada, nicotina, alcool, hrana, medicamente are un efect mai puternic decat in alte zile.

Laba piciorului contine terminatiile meridianelor corpului care pot declansa o reactie preventiva, de ameliorare sau de vindecare a oricarui organ din corp prin stimularea anumitor puncte din talpa. Aceste zile zile sunt ideale pentru o sedinta de reflexologie. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

 

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM,
Adică de Luni, 20 Septembrie orele 08:55 până Marti, 21 Septembrie, ora 20:55! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.
Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Duminica, 19 Septembrie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 19 Septembrie, cu momentul de maxim la ora 02:55 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații. Este o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Luna Plina in Pesti de Marti, 21 Septembrie, ora 2:55, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Pesti si Soarele in Fecioara la gradul 28’14. Are ca scop descoperirea unui echilibru intre idealismul, visarea si spiritualitatea tipica semnului de apa al Pestilor si natura extrem de practica si pragmatica tipica semnului de pamant al Fecioarei. Se cauta echilibrul intre analiza si sinteza, intre daruirea neconditionata a Pestilor si discernamantul bazat pe logica al Fecioarei.

Aceasta Luna Plina in Pesti poate reprezenta un apogeu al evenimentelor, planurilor si proiectelor demarate pe perioada momentului de Luna Noua in Pesti din 13 Martie 2021. Concret, ce am semanat atunci, acum culegem!

Axa Fecioara – Pesti este o axa a serviciului, a limitarilor, sanatatii si a credintei. Lectiile acestei axe tin de abilitatea noastra de a cauta un echilibru intre material si spiritual. Între nevoia de ordine, organizare, de sanatate fizica, de munca sustinuta tipica Fecioarei, si nevoia de visare, de constiinta universala, de evadare din cotidian, sanatate psihica si sensibilitate tipica Pestilor.

Abilitatea de a se pune in serviciul cuiva sau al unei cauze anume, capacitatea de sacrificiu este tipica ambelor semne. Diferența este ca modalitatea de actiune a Fecioarei este mult mai logica, mai analitica, mai atenta la detalii iar motivatia este de natura mentala. În timp ce modalitatea de actiune a Pestilor este una intuitiva, compasiva si integratoare, motivatia fiind mai mult de natura sufleteasca. Dar, cel mai important, este faptul ca scopul cel mai inalt al acestor 2 semne este dorinta de a ajuta, a sustine, a salva.

Duse la extrema trasaturile acestei axe devin cu adevarat limitatoare
 respectiv perfectionism, critica excesiva, nevoi si tipare compulsive legate de ordine si curatenie, ipohondrie sau dimpotriva, incapacitatea de a fi prezenti, de a fi lucizi, datorita unei stari de visare permanenta, nevoia de a ne eschiva de la orice ne responsabilizeaza si a evada intr-un univers personal si iluzoriu, prin intretinerea unor dependente.

Luna Plina in Pesti vine sa scoata la suprafata ...
toate acele domenii ale vietii noastre in care nu reusim sa mentinem echilibrul necesar intre aceste 2 energii. Acolo unde fie suntem prea mentali si critici cu noi insine sau cu ceilalti, muncind din greu si fara sa ne simtim impliniti prin ceea ce facem. Dar și in acele domenii in care nu reusim sa ne responsabilizam suficient, sa ne ducem sarcinile la capat, unde pasam responsabilitatea altora de a se ocupa de organizarea noastra, deoarece noi preferam sa ramanem intr-o stare pasiva si incerta nestiind exact ce sa facem.

Relatiile tipice acestei axe sunt cele victima-salvator

in care cineva asteapta sa fie salvat iar celalalt isi sacrifica propriile nevoi pentru salvarea celuilalt. Ambele persoane au nevoie sa inceapa un proces de vindecare a propriilor rani, de asumare a propriei vieti si a responsabilitatilor care decurg de aici.

De aceea, focusul acestei Luni Pline este pe eliberare, la nivel emotional, psihic

de orice fel de factori, munca, relatii, proiecte, tipare mentale care ne ingreuneaza, ne impovareaza, ne mentin intr-o stare de victimizare, impiedicandu-ne cresterea si evolutia.

Cum realizam aceasta eliberare?
Cu ajutorul si sustinerea magica a acestei energii a Pestilor. Prezenta Lunii in Pesti ne va amplifica nevoia de a privi realitatea din jurul nostru cu sufletul, nu cu mintea si de a ne da voie sa ne lasam ghidati de vocea sufletului.

Luna este asociata cu acele impulsuri launtrice, subconstiente care ne indeamna sa adoptam o atitudine sau alta, cu psihicul si imaginatia, cu trairile intime, cu emotiile si starile interioare. Energia Pestilor ne va amplifica sensibilitatea dar si senzitivitatea. Suntem mai compasivi, mai empatici cu ceilalti si mai capabili sa ne conectam sufleteste la cel din fata noastra. Intr-adevar suntem si mai influentabili si mai receptivi la energiile din jurul nostru. Imaginatia este foarte activa si suntem mai atenti la interiorul nostru decat la exterior. Legatura cu Divinitatea, cu aspectul spiritual al vietii noastre este amplificat. Avem sansa sa accesam stari inalte de comuniune cu Divinul daca ne angrenam in practici spirituale.

Relatia cu sanatatea este foarte importanta in aceasta perioada

raportarea noastra la acest aspect are nevoie sa fie de o maniera integratoare, holistica, deoarece degeaba incercam sa ne tratam corpul de diverse afectiuni daca nu schimbam nimic in interiorul nostru, in emotiile sau trairile noastre. Psihicul nostru are nevoie sa fie curatat, purificat de ganduri, emotii sau stari negative, joase, exact asa cum ne efectuam igiena corporala in fiecare zi.
Energia tipica Pestilor aduce iertare, acceptare, compasiune, blandete si mai ales iubire neconditionata pe care avem nevoie sa ne-o daruim in primul rand noua cat si celorlalti, pentru a permite vindecarea acelor parti din noi care au nevoie de ea.

Potentialul spiritual al acestei Luni Pline in Pesti este accentuat si de pozitionarea acesteia pe axa III – IX - o axa a cunoasterii si a expansiunii prin cunoastere, o axa care vorbeste despre discernamant si capacitatea de a observa actul comunicarii in toate formele sale, care face trecerea de la nivelul de intelegere inferior al mentalului catre fuziunea cu mintea divina. Se face lumina in modul in care ne raportam la adevar, in relatiile atat cu cei din anturajul apropiat cat si cu cei care ne sunt indrumatori, maestrii, in studiile noastre, in calea pe care o urmam, educationala sau spirituala, in modul in care ne raportam la Dumnezeu.

Luna in Pesti in Casa IX, intr-o casa a spiritualitatii

este luminata de Soarele din Fecioara din casa III. Aceasta ne ajuta sa constientizam faptul ca doar detinand o viziune mai inalta, integratoare si spirituala asupra vietii putem accesa adevarul mai inalt din fiinta noastra. Putem constientiza ca o anumita relatie nu ne este buna, o forma de invatamant pe care o urmam nu este cea mai potrivita pentru noi, jobul actual nu ne aduce implinire ci doar ne ajuta sa supravietuim, poate chiar perspectiva asupra vietii nu a fost una pozitiva sau benefica.

Ca urmare, avem sansa sa ne trezim si sa facem acele schimbari de viziune, de mentalitate, de gandire care sa ne reaseze pe calea cea buna. Casa IX, casa in care „ne intalnim cu Dumnezeu”, ne va sustine din plin sa facem acest lucru, atata timp cat ne setam aceasta intentie. Raspunsurile pot veni catre noi, printr-o carte, printr-un curs la care participam, printr-o intalnire cu un om deosebit, printr-un vis, printr-o calatorie pe care o facem dar mai ales in urma unei practici spirituale. O meditatie sau o rugaciune pe care sa o facem din suflet ne poate aduce acum mai mult decat ne putem imagina.

Este recomandat sa ne propunem ca prin tot ce facem sa cautam sa fim la unison cu mintea si vointa Divina, sa cerem indrumare si ghidare si sa ramanem deschisi la raspunsurile pe care le primim, deoarece asceste raspunsuri ne pot aduce acum schimbari importante de directie in viata.

Aceasta Luna Plina in Pesti este sustinuta de Pluto din Capricorn din casa VI, casa naturala a Fecioarei, ceea ce aduce multa putere de transformare, determinare, curaj si asumare in a face schimbarile de care avem nevoie, dar, sustinerea lui este de natura practica, tipica Capricornului. Adica, orice constientizare am avea, orice viziune sau revelatie ni se ofera trebuie concretizata si pusa in practica prin actiunile noastre, nu ramasa doar la nivel mental, abstract. Pentru a accepta schimbarile pe care Pluton le ofera trebuie ca noi sa fim pregatiti pentru ele, sa fim dispusi sa ne uitam acolo ne doare cu adevarat, sa acceptam, sa iertam si apoi sa cream contextul necesar pentru transformare.

Avem un moment de Luna Plina care nu cere de la noi lucruri simple dar nici imposibile

si care ofera un potential enorm de crestere si evolutie celui dispus sa primeasca darurile. Sustinerea spirituala este mare, vom fi permanent ghidati de Divinitate sa mergem in directia potrivita dar nu neaparat comoda. Energia Pestilor ne va aduce o stare de dilatare sufleteasca minunata in care putem constientiza ca suntem una cu tot ce exista, cu toata creatia. In schimb, este mare nevoie sa ne pastram luciditatea, discernamantul, sa nu ne lasam purtati de stari de visare sau de transa fara nici un beneficiu, sa cautam sa fim prezenti bazandu-ne pe intuitie, nu pe logica. O stare de abandon in fata Vointei Divine ne poate ajuta mult, dar un abandon activ in care sa fim dispusi sa si actionam atunci cand se cere de la noi acest lucru.

Gradul Sabian al Lunii in Pesti vine cu o interpretare minunata:O gradina fertila sub Luna Plina” – Esti intr-o lume care abunda in posibilitati, si aceasta constituie o implinire a existentei tale, dar depinde numai de tine sa vezi aceasta bogatie aflata la indemana ta si sa te bucuri de ea, sa o pui in valoare, sa o faci sa aduca fericire tuturor. Atunci cand simti ca ai ajuns la o culme a succesului, cand roadele muncii si vietii tale par sa fie abundente, nu uita ca ele sunt – mai ales – ceea ce urmeaza sa faci din ele! Oricat de bogat ar fi un om in aparenta, bogatia lui nu are valoare decat in masura in care el ajunge sa o foloseasca pentru a-i ajuta pe cei din jurul sau. (Adim – Simboluri Sabiene)

Virginia Olteanu- astrolog 

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross