Luna plina din 31 august, este considerata a fi “luna albastra”, un fenomen mai rar, caracterizat de faptul ca Luna plina apare de doua ori in aceeasi luna calendaristica, denumirea fiind rezultatul unei erori care i se datoreaza astronomului James Hu Pruitt. El a folosit termenul de “luna albastra” intr-un articol publicat in anul 1946 de revista “Sky&Telescope”. Publicatia a recunoscut greseala abia in anul 1999, iar definitia folosita astazi este cea de luna plina.

Din punct de vedere astrologic nu are nici o semnificatie, dar o”luna albastra” in plus ne da 13 luni pline in decursul unui an, fata de 12.

Urmatoarea “luna albastra” conform definitiei va avea loc  in 2015 (pe 1 si pe 31 iulie).

In acest an, aspectul de luna plina se formeaza la 8º in zodia Pestilor  in aproprierea stelei fixe Skat din constelatia Varsatorului si in conjunctie cu asteroidul Chiron, atingand faza maxima la ora 16:57, ora Romaniei.

Steaua fixa Skat , este considerate o stea norocoasa, si, ca multe stele din semnul Varstaorului, da o inclinatie catre interese oculte si creste abilitatile psihice.

Aspectele lunii albastre: Luna in sextil cu Pluto, degaja o energie intensa care este amplificata de conjunctia cu Chiron, si care creaza oportunitatea de a constientiza si vindeca unele complexe psihologice.

Uranus in careu cu Pluto, un aspect care se mentine de mult timp, va fi activat de aceasta Luna albastra, dar si mediat de Chiron. Un aspect destul de stressant care se poate reflecta la nivelul structurilor de putere, dar si in cadrul relatiilor din viata noastra, in special al relatiilor cu partenerii de sex opus. Este foarte posibila aparita unor rupturi, in cadrul acestora, sau  ale unor repuneri de pozitii.

Mesajul aceste luni, este in consecinta sa fim vigilenti, urmarindu-ne propriul comportament dar si pe al celorlalti, sa observam unde lipsa de actiune si starea de negarea ale unora pot  permite altora sa abuzeze de acest fapt si sa comita nedreptati.

 

Semnificatia Gradului Sabian al acestei luni albastre este:

Cursa incepe! Ca sa-si depaseasca rivalii, un jocheu da pinteni calului.

Cand vine vremea pentru actiune, trebuie sa stii sa-ti mobilizezi toate resursele si sa te concentrezi asupra actiunii in sine, pastrand mereu in minte, tinta, telul pe care vrei sa-l atingi. Chiar daca esti intr-o competitie cu altii, rezultatele tale depind in primul rand de tine, nu de ei. Foloseste-ti energia ca sa-ti dirijezi bine resursele si actiunile, si nu ca sa te compari tot timpul cu altii.

 

 De retinut:

Luna plina favorizeaza la maxim manifestarea substantiala la nivel astral (deci si mental) incluzund aspecte benefice sau malefice, dar si o receptivitate maxima la nivel subconstient, care da posibilitatea conectarii, mai ales nedorite, la aspecte abisale, demoniace.

Influenta nefasta a Lunii Pline este de ± 18ore fata de momentul de maxim. Aceasta perioada de influenta reprezinta o toleranta de   ± 8   grade din aspectul de opozitie dintre Soare si Luna.

Majoritatea oamenilor tind sa aiba in aceasta perioada un comportament instinctual, care  afecteaza drastic puterea decizionala, si discernamantul. Acesta este si unul dintre motivele pentru care nu este recomandat sa luam decizii pe Luna Plina, deoarece acestea pot fi uneori pripite, sau pot fi influentate de mediu sau diferite persoane cu care interferam, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (si care se mentin inca “la suprafata” subconstientului).

Ca o concluzie este bine sa avem simtul masurii si al echilibrului, mai ales in aceasta faxa de maxima influenta a lunii.