Lună Plină în LEU – 28 Ianuarie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină al lunii Ianuarie 2021 are loc in zodia Leului, Joi 28 Ianuarie, ora 21:16 si se formează pe axa Leu – Varsator, la gradul 9:05 activând casele relationale V – XI – case care vorbesc despre iubire, copii, prieteni si idealuri. Ascendentul momentului de Luna Plina se afla in semnul feminin al Fecioarei, un semn de pamant care indeamna la datorie, munca si perfectiune.

Intrucat Leul guverneaza inima si circulatia sangelui...

din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Leu, (incepand de Joi noaptea, 28 Ianuarie, pana Sambata noaptea, 30 Ianuarie) pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si curativ cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Orice va incarca inima si circulatia in aceste zile are un efect mai daunator decat in alte zile si este indicat sa bem mai multe lichide in aceasta perioada deoarece trecerea Lunii prin zodia Leului are un puternic efect de uscare. Impulsul Leului intensifica la maximum activitatea circulatorie, spatele poate sa doara mai tare decat de obicei iar inima sa bata intr-un ritm putin mai alert. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Joi, 28 Ianuarie ora 03:16 până Vineri, 29 Ianuarie, ora 15:16! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline! În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Marti, 26 Ianuarie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 26 Ianuarie, cu momentul de maxim la ora 21:16 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual

ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Joi, 28 Ianuarie, ora 21:16 - ora Romaniei marcheaza momentul de Luna Plina in zodia Leului in casa XI. Opozitia perfecta dintre Luna in Leu si Soarele in Varsator pe gradul 9:05 dinamizeaza manifestarea intr-un mod benefic si constructiv a creativitatii si a talentului nostru, realizarea echilibrului intre iubirea primita si cea daruita precum si dobandirea unei iubiri transfiguratoare.

Aceasta Luna Plina in Taur va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Leu din 19 August 2020.

Intr-o zi de Joi, guvernata de „marele nostru benefic”, Jupiter si sub vibratia numerologica a cifrei 7, denumita si „cifra spiritualului”, aceasta Luna Plina ne amplifica discernamantul spiritual, optimismul, expansiunea pe care, in ciuda tensiunii astrale, le putem totusi accesa prin intuitie, conectare la sine, cautarea adevarului profund si al unui sens mai inalt in toate actiunile noastre, toate acestea specifice vibratiei lui 7.

Aceasta pozitionare a Lunii Pline pe axa iubirii si a idealurilor Leu – Varsator aduce in prim plan

confruntarea dintre aceste 2 semne, ambele puternice, fixe si masculine cu scopul de a ne ajuta sa le echilibram armonios in fiinta noastra, respectiv nevoia de maretie, recunoastere, de iubire fata de sine si de credinta doar in propria putere tipica Leului, cu credinta in marile idei universale, fraternitate si prietenie tipica Varsatorului. Oricare ar fi casele din harta natala activate de aceasta axa Leu – Varsator, acelea vor fi cu precadere domeniile de viata unde vom simti sa luam atitudine, sa capatam recunoastere, sa ne facem cunoscute sentimentele si sa actionam cu mai multa siguranta de sine dar in acelasi timp fiind foarte atenti la respectarea celui din fata noastra.

Luna noastra este acum in Leu, intr-un semn de foc, ceea ce presupune ca...

starea noastra emotionala, temperamentul, nevoile si raspunsurile inconstiente sunt dictate astral de acest semn al Leului, adica simtim nevoia de valorizare si de recunoastere, vrem sa fim in centrul atentiei, suntem generosi, increzatori si plini de pasiune in felul in care ne exprimam. Ne simtim creativi sau cautam metode prin care sa ne exprimam creativ, imaginatia ne sustine din plin, suntem indrazneti, siguri pe noi, avem incredere in acel ceva care ne face unici si tinem foarte mult la imaginea noastra.

Luna in Leu se simte puternica si mandra si este dispusa sa...

îsi asume roluri de conducere, functii inalte, se simte capabila sa gestioneze situatii cu incredere si chiar dominare. De asemenea isi doreste sa fie iubita si admirata de catre semenii ei caci siguranta emotionala a Lunii in Leu este conditionata de recunoasterea importantei si a stralucirii ei.

Din punct de vedere spiritual, Leul este un semn al iubirii profunde si complete

Asa cum medical vorbind el guverneaza Inima, intelegem ca Leul este cel care ne conduce catre ideea de Centru spiritual al Fiintei, deci intuim ca doar prin Iubire putem accesa sursa noastra divina.

„Secretul” utilizarii intr-un mod benefic al acestei energii este constientizarea faptului ca adevarata noastra stralucire, maretie si putere apartine sinelui nostru divin nu personalitatii noastre limitate si ca putem sa o onoram cu adevarat atunci cand o punem cu iubire in slujba sinelui divin.

La ce sa fim atenti?

La amplificarea la cote maxime a propriului Ego, mandrie excesiva, autoritate, putere de conducere manifestata abuziv, posesivitate, tendinta de a ne crede invincibili, de a ne exprima sentimentele intr-un mod teatral doar pentru a castiga recunoastere si apreciere.

In perfecta opozitie cu Luna in Leu este Soarele in Varsator al carui scop este Cunoasterea si Adevarul

El priveste realitatea cu mult mai multa detasare si libertate, valorile lui sunt indreptate mai mult spre umanitate, el se caracterizeaza prin nonconformism si altruism, are o mare atractie pentru prietenie, colaborare, in jurul caruia graviteaza cu mare interes. Poate manifesta tendinte utopice caci are un profund simt al intelegerii limitarilor si constrangerilor umane in slujba carora se va pune dezinteresat pentru a ajuta oamenii sa le depaseasca. Conjunctia perfecta a Soarelui cu Jupiter amplifica si mai mult tendintele mentionate mai sus.

Gradul sabian al Soarelui in Varsator (gradul 9 Varsator) exprima intr-un mod deosebit mesajul acestei energii solare care vine sa echilibreze energia lunara atat de intensa: Se vede un steag transformandu-se intr-un vultur.

„Atunci cand ai o cauza pentru care traiesti sau actionezi, ai mai mult decat o teorie sau o lozinca mareata: beneficiezi de o adevarata sursa de energie pentru ceea ce faci in spiritul si in sprijinul acestei cauze, o energie cu atat mai puternica si mai creatoare, cu cat cauza este mai nobila, mai inalta. Multi oameni poarta steaguri pentru ca asa cere protocolul, dar adevaratii sustinatori ai unei cauze sunt cei care au steagul in inima si il preschimba intr-o energie nestavilita pusa in slujba victoriei.” (Adim – Simbolurile Sabiene)

Aceasta Luna Plina in Leu dinamizeaza casele V – XI , care care guverneaza...

afectivitatea, relatiile de iubire, relatiile cu copiii nostri sau cu propriul copil interior, cu creatia „noastra”, dar si relatia cu prietenii sau protectorii nostrii, sperantele si idealurile noastre cele mai inalte. Ea ne indeamna sa gasim un echilibru intre iubirea pe care o daruim si cea pe care o primim, deoarece excesul in oricare dintre cele 2 directii este daunator.

Casa XI indica de asemenea domeniile care ne deschid catre nivelurile superioare de constiinta, prin relatii cu grupuri spirituale, cu grupuri de binefacere, cercuri umanitare sau preocupari politice; ea indica actiunile sociale, legate sau nu de profesia noastra de baza, cat si contributia noastra la viata sociala.

Aceasta Luna in Leu in casa XI conjuga verbul A DORI specific Leului cu verbul A CUNOASTE specific Varsatorului

deci ne intreaba daca prin ceea ce am manifestat pana acum ca si talent sau abilitate creativa in societate sau in grupurile din care facem parte, a generat cunoastere de sine, crestere si evolutie sau nu. Ni se reaminteste acum ca suntem oarecum „datori” in a ne descoperi cu adevarat talentul, unicitatea, maretia din noi (Leul) pentru a le pune pe altarul cunoasterii de sine si in slujba umanitatii. (Varsatorul) Avem o dharma exterioara care va deveni cu adevarat vizibila atunci cand vom fi pregatiti sa ne recunoastem meritele si cand vom avea curajul sa transformam acele activitati care sustin „bucuria si unicitatea interioara” (casa V) intr-o contributie de valoare pusa in slujba oamenilor cu detasare, intelepciune si smerenie. (casa XI)

Nici relatiile de iubire nu vor scapa de teste

deoarece acele relatii care nu traduc iubirea, dedicarea, implicarea totala dar nu neaparat atasata intr-o viziune comuna, de crestere si evolutie benefica cuplului vor risca sa treaca prin schimbari, reajustari sau chiar separari.

Tensiunea exercitata asupra acestei Luni Pline in Leu vine din partea planetelor in Taur (Uranus, Marte si Lilith) care formeaza pe cer un careu in T pe semne fixe ceea ce aduce fie surprize neasteptate si bruste, fie reticenta la schimbare, amplifica posesivitatea, neputinta de a da drumul unor tipare din obisnuinta sau atasament, rigiditate, concentrare excesiva pe aspectul material care ingreuneaza si chiar stagneaza orice actiune.

Pentru ca intotdeauna punctul opus focarului, reprezentat acum de planetele din Taur, trebuie dezvoltat in mod constient, el indicand in prezent calitatea ce trebuie cultivata, acum acest punct se afla in semnul Scorpionului in casa II. Acest semn al transformarilor si al eliminarilor profunde poarta un mesaj simplu pentru noi, si anume sa ne dam voie sa ne transformam, atat pe noi cat si „valorile” noastre, invatand sa dam drumul, constienti fiind ca totul in viata este in permanenta schimbare si transformare.

Mesajul acesti Luni Pline in Leu la inceput de an este...

sa ne dam voie sa ne manifestam unicitatea, bucuria, maretia cu smerenie si recunostinta pentru darurile divine care se manifesta prin noi si sa fim pregatiti sa punem aceste daruri in folosul societatii in care traim sau al umanitatii in general.

Un exemplu de Leu al lui Dumnezeu care si-a pus intreaga viata in slujba lui Dumnezeu si implicit a oamenilor a fost Sri Yukteshwar

marele maestru spiritual al lui Paramahansa Yogananda care a trecut in planul subtil al existentei prin Mahasamadhi. Iata un elogiu adus din inima maestrului sau de catre Yogananda:

„Am văzut mulți învățători spirituali, dar nici unul ca gurul meu care a fost un Leu al spiritului, niciodată ingenuncheat, veșnic strălucind de înțelepciune.” (Autobiografia unui yoghin, Paramahansa Yogananda)

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross