Momentul de Lună Plină in Varsator de Luni, 3 August 2020, ora 18:59 se formează pe axa Leu – Varsator, la gradul 11:46 activând casele relationale I – VII – case ale identitatii noastre personale cat si sociale. Ascendentul momentului de Luna Plina se afla in semnul de pamant al Capricornului.

Intrucat Varsatorul guverneaza gamba si articulatia gleznei, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Varsator, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Duminica seara, 2 August pana Miercuri dimineata, 5 August ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Inflamatia venelor poate aparea des in aceste zile ale tranzitului Lunii prin Varsator, de aceea este recomandat pentru cei care au predispozitie pentru vene varicoase sa evite sa stea in picioare prea mult timp in acelasi loc. De asemenea este benefic sa ne intindem cu picioarele tinute in sus si eventual sa le masam bland cu un unguent medicinal de tataneasa. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Luni, 3 August ora 00:59 până Marti, 4 August, ora 12:59! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 1 August 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 1 August, cu momentul de maxim la ora 18:59 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Luni, 3 August, ora 18:59 – ora Romaniei marcheaza momentul de Luna Plina, respectiv opozitia perfecta dintre Luna in Varsator si Soarele in Leu pe gradul 11:46, avand ca fundal confruntarea dintre energia aeriana, nonconformista si altruista a Varsatorului indreptata spre viitor si energia de foc a Leului concentratata pe propria-i putere, grandoare si instinct de dominare a exteriorului.

Aceasta Luna Plina in Varsator va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Varsator din Ianuarie 2020.

Axa Leu – Varsator este axa iubirii sau a afectivitatii, ea vorbeste despre manifestarea talentelor si a creativitatii, despre realizarea echilibrului intre iubirea daruita si iubirea primita, despre dobandirea iubirii care transfigureaza cat si atingerea starii de iubire fara obiect.

O Luna Plina vine intotdeauna sa scoata la lumina acele aspecte care nu sunt in echilibru in viata noastra

in sectoarele de viata energizate de aceasta axa Leu – Varsator in harta noastra natala. Aceste sectoare de viata sunt reprezentate acum de casele unghiulare I – VII care vorbesc despre identitate – EU versus CELALALT, despre nevoile si asteptarile mele cat si nevoile si asteptarile celor cu care intram in parteneriate.

Luna reprezinta latura noastra emotionala

ea dirijeaza ritmul si fixarea tendintelor inconstiente sufletesti, ea simbolizeaza viata noastra intima sau interioara, reprezinta modul in care receptam lumea si care este nevoia noastra de securitate. Prezenta Lunii in Varsator in casa I ne imprima personalitatea cu multa originalitate si nonconformism, cu aspiratii catre o cauza comuna, cautam intuitiv sa ne bucuram de viata facand parte dintr-un grup mai mare sau dintr-o comunitate. Manifestarea emotiilor este usor dispersata, sincera si plina de naturalete, pare lipsita de vulnerabilitate si parca dispusa oricand sa se detaseze de orice si de oricine fara prea multa suferinta. Simtim o atractie fata de tot ce este nou si asteptam parca cu nerabdare participarea la reformarea stilurilor si a conceptelor de pana acum, militam pentru idei noi si suntem dornici de schimbare si de libertate. Cu Luna in Varsator in casa I cautam sa ne descoperim unicitatea, sa ne redobandim libertatea, vrem sa ne detasam de tot bagajul relational care nu mai serveste evolutiei noastre.

Libertatea si independenta in autoexprimare

devin nevoi imperioase care ajuta la conturarea propriei personalitati, devenim destul de fixi in ganduri si simtire si poate prea excentrici pentru gusturile conservatoare, nu acceptam cu usurinta realitatea relationala pe care vom incerca sa o modificam dupa propriile gusturi. Luna in Varsator contureaza nevoia noastra de a ne implica in proiecte, relatii sau parteneriate care ne pot ajuta sa progresam catre concretizarea unor idealuri destul de personale si totusi cu impact umanitar.

Soarele in zodia Leului (un semn fix, de foc, guvernat de Soare) in casa VII

pune accent pe nevoia de putere si recunoastere, pe nevoia de a fi admirati si placuti, de a controla si domina exteriorul, nevoia de a fi recunoscuti si validati. Se face lumina in casa parteneriatelor noastre si a modului in care noi cooperam si interactionam cu ceilalti, constientizam ca am incalcat cu usurinta granitele celorlalti din dorinta egotica de a se face conform voii noastre. Aici personalitatea noastra (Soarele) se confrunta cu toate formele de abuz pe care le-am savarsit impotriva celuilalt, prin impunerea autoritatii, prin dominare si dreptul fortei exercitat pe nedrept. Toate parteneriatele, relatiile de orice natura ar fi ele, casatoriile se vor confrunta cu probleme, cu schimbari majore de perspectiva mai ales cele in care raportul de forte intre parteneri nu este unul corect si echitabil, care sa respecte drepturile si nevoile fiecaruia.

Aceasta Luna Plina pe axa Leu – Varsator pe axa I – VII ne va determina sa descoperim…

echilibrul intre tendintele opuse ale acestor 2 semne fixe, masculine, ambele creative si puternice. Suntem indemnati sa ne privim cu sinceritate si sa vedem daca cunoastem cu adevarat secretul unui parteneriat sanatos si benefic, daca stim sa respectam granitele atat ale noastre cat si ale celorlalti si daca intuim cea mai buna modalitate de cooperare cu cei cu care interactionam.

Aceste constientizari nu vor veni foarte usor in viata noastra deoarece

Luna Plina primeste un careu, un aspect tensionant de la Uranus in Taur, propriul guvernator al Lunii in Varsator. Este un aspect plin de surprize care zdruncina cu putere modalitatile vechi in care ne-am desfasurat relatiile, suntem predispusi la izbucniri emotionale si nervoase, tindem sa renuntam cu greu la comportamentele cu care ne-am obisnuit si care am crezut ca ne definesc pana la un anumit punct.

Schimbari neasteptate de planuri

poate chiar rupturi de parteneriate, pierderi financiare sau sentimentale ne vor face sa constientizam ca nu detinem cu adevarat nimic in aceasta viata, nici persoane, nici proprietati, nici drepturi si ca adevaratele valori nu sunt cele materiale, trecatoare ci cele eterne, respectiv valorile mai inalte ale sufletului care se abandoneaza in fata unei ordini mult superioare celei a egou-ului, si anume ordinea divina.

Luna Plina in semnul Varsatorului va face lumina in viata noastra,

atat personala cat si cea sociala sau de grup aducand la suprafata toate tensiunile, frustrarile, nedreptatile din parteneriatele in care am fost pana acum, este momentul de eliberare de tot ceea ce ne blocheaza propriile aspiratii, vise, dorinte de a evolua atat in plan personal cat si spiritual. Este nevoie de descoperim un nou mod de a fi (casa I) in sensul cresterii si evolutiei noastre personale si spirituale (Varsator) asumandu-ne rolul de a contribui constructiv prin talentele si darurile noastre la parteneriatele din care alegem sa facem parte, dar intotdeauna cautand sa respectam echilibrul si armonia cu ceilalti.

Virginia Olteanu – astrolog