O noua Luna Plina ne intampina odata cu data de 15 August 2019, ora 15:29, ora Romaniei, pe axa Leu – Varsator, la gradul 22:24 activand casele astrologice III – IX – case care vorbesc despre frati, surori, anturaj apropiat, studii, comunicare, calatorii, credinta.
Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

Aceasta Luna Plina din varsator vine catre noi cu acele raspunsuri pe care le-am tot cautat incepand cu Luna Noua din Varsator din 4 februarie 2019, trebuie doar sa constientizam ce procese, idei sau proiecte demaram in acea perioada pentru a intelege acum rezultatele lor din prezent.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE

ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 14 August, ora 21:29 pana pe 16 August ora 09:29! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada:
Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 13 August 2019

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 13 August, cu momentul de maxim la ora 15:29 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divinie).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism,

respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

In data de 15 august 2019 are loc momentul astrologic de Luna Plina la ora 15:29, ora Romaniei in zodia Varsatorului activand casele III – IX in harta astrala a momentului.

Aceasta axa vorbeste despre modul in care noi gandim si ne exprimam, se refera la studiile noastre atat medii cat si superioare, mental inferior versus mental superior, calatorii scurte versus calatorii lungi, relatia cu cei apropriati, frati, vecini, cei implicat in educatia noastra cat si cei care ne pot ghida la un nivel mai inalt, vorbeste atat despre conceptiile noastre de viata cat si de filozofia de viata proprie fiecaruia. Pe aceast fundal ne vom primi acum testele si incercarile caci vom fi testati pentru a ne da seama daca calea pe care o urmam este intr-adevar cea autentica in total acord cu cerintele sufletului nostru.

Cat de autentice sunt gandurile si ideile noastre cotidiene si cat de corecta este oare exprimarea lor?
Aspectele sau activitatile care ne preocupa zi de zi se afla in slujba unei filozofii de viata autentice, respecta ele princiipiile noastre cele mai profunde?
Respectam si urmarim intotdeauna sa exprimam Adevarul si numai Adevarul prin comportamentul nostru sau ne complacem in situatii comode si in adevaruri spuse pe jumatate? Relatiile cu cei apropiati noua, cu fratii si anturajul apropiat sunt bazate pe incredere si afectiune, pe respect reciproc si onorarea fiintei din fata noastra sau sunt relatii bazate pe motivatii mai mult sau mai putin ascunse care servesc propriilor noastre interese?

Vom primi acum raspunsul la aceste intrebari indiferent ca suntem sau nu pregatiti pentru aflarea adevarului, suntem impinsi de la spate in a gasi un echilibru intre A DORI specific semnului de foc al Leului si A STII/A CUNOASTE specific semnului de aer al Varsatorului.
Leul si Varsatorul sunt 2 semne fixe, puternice prin principiile dupa care se ghideaza si la care nu renunta cu usurinta, ceea ce cateodata poate genera o amplificare nedorita a ego-ului caci Leul se poate considera atotputernic iar Varsatorul atotstiutor. Numai atunci cand vor experimenta o elevare a propriilor lor naturi, cand vor invata smerenia, vor descoperi maretia si cunoasterea inalta de care ambele sunt capabile. Le fel si noi vom putea urca inca o treapta doar atunci cand vom fi dispusi sa recunoastem adevarul/neadevarul cuvintelor, ideilor, conceptelor si filozofiilor noastre, atunci cand vom fi cu adevarat sinceri fata de noi insine.

Urmatoarele 2 saptamani vor avea in prin plan Puterea Cuvantul nostru iar modalitatea in care il vom folosi va fi metoda prin care vom fi fie trasi la raspundere fie recompensati; daca cuvintele noastre nu vor fi pline de iubire, daca nu vin din suflet, daca nu respecta pe cel din fata lor si mai ales Non Violenta, daca nu sunt autentice, daca nu exprima Adevarul cel mai inalt de care sunt in stare, daca nu sunt in slujba binelui si al umanitatii, se vor transforma intr-un boomerang ce se va intoarce fix in locul de unde a plecat.

Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi; nu osândiţi şi nu veţi fi osândiţi; iertaţi şi veţi fi iertaţi ….. căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura.

Sf Evanghelie dupa Luca – Cap.6 – alin.37 – 38

Luna in Varsator este interesata acum de Cunoastere

si nu neaparat de cunoasterea profana, exoterica, cea expusa in carti si predata in scoli ci mai degraba de cea ezoterica continuta de surse secrete si relevata doar rareori discipolilor de catre maestrii atunci cand acestia sunt pregatiti. Varsatorul, ca si semn guvernat de Uranus, deschide orizonturi largi, este simbolul fraternitatii si al umanitatii, al originalitatii, al marilor revolutii si al egalitatii intre oameni. Simtim in aer o dorinta de cunoastere, de libertate si independenta, de colaboare, cooperare, de bucurie si dorinta de schimbare. Tinand cont ca luna reprezinta inconstientul si impulsurile noastre launtrice mai putin constiente, luna in Varsator poate marca dorinta noastra de a ne implica in medii care ne pot ajuta sa progresam catre concretizarea unor vise sau idealuri care tin de umanitate sau de accesul la o cunoastere mai inalta care sa ne sustina in cresterea noastra spirituala.

Alaturi de Soarele din Leu se afla Venus in Leu care vrea sa ne reaminteasca de propria noastra valoare inainte de toate, de maretia fiintei noastre, aceasta valorea trebuie vindecata si repusa in slujba vietii noastre ca in slujba unui ideal inalt, in casa IX ea cere sa fie pusa in slujba lui Dumnezeu si a celor mai inalte valori ale fiintei noastre.

Venus in Leu straluceste prin iubire, angajament, devotiune si maretie si toate acestea ne apartin doar atunci cand ne deschidem catre ele cu smerenie si recunostinta si, de asemenea, numai atunci cand propria noastra valoare onoreaza Adevarul cel mai inalt din noi (Luna in Varsator) reusim sa ne implinim menirea in aceasta lume.

Ramaneti in Mine si Eu voi ramane in Voi. Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduce rod, daca nu ramaneti in Mine.
Eu sunt vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce multa roada, caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic.
Daca ramaneti in Mine si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea si vi se va da.

Evanghelia dupa Ioan, 15: 4, 5, 7

Virginia Olteanu