Luna este cea care ne ghidează sufletul, ea ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate la Luna Nouă în Taur din 26 mai 2017.

Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu rezultatele acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni nepotrivite.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 3 noiembrie ora 13:23 pana pe 5 noiembrie ora  01:23! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

 

Tripura Sundari – 2 noiembrie 2017

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 2 noiembriecu momentul de maxim la ora 07:23, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 4 noiembrie 2017, ora 07:23, ora României, cu Luna în Taur gradul 11:59 iar Soarele în Scorpion pe gradul 11:59. Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în Taur  din mai 2017, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție mărită pentru a găsi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele două energii Taur și  Scorpion.

Acest moment astral ne cere să echilibram aceste energii care au în comun preocuparea pentru bani, control, sexualitatea, senzualitate, putere, afaceri. De fapt, aspectul de Lună Plină poate fi privit ca un examen astral condus de entitațile solare și lunare, un examen pe care îl trecem sau îl putem pica, asta în functie de cât de bine suntem pregătiți. În timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testează diferit, daca Luna în Taur ne întreabă despre puterea și valoarea personală, posesii, statut, încredere, perseverență, bunătate, răbdare, stabilitate, siguranță, Soarele în Scorpion ne întreabaă despre uzul și abuzul bogației, puterea colectivă, manipulare, dorințele obsessive, posesivitate profundă, secrete.

Daca Taurul vorbește prin verbul “ a avea”, vrea siguranță materială și emotională, semnul Scorpion conjugă într-un mod profund verbul “ a dori”, îi place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubește stabilitatea, vrea limite clare în ceea ce privește binele și răul, neagă posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubește riscul, manipulările emoționale, opiniile nestrămutate și se teme de trădare. Darul acestei energii lunare în Taur este “  înțelegerea tuturor valorilor “

Luna Plină în Taur formată de opoziția dintre Soarele în Scorpion și Luna în Taur activeaza axa XII-VI, o axa a sănătății dar și a limitărilor, aici dialogul astral între cele două luminarii ne obligă să ne confruntam cu suferințele create de anumite renunțări dar și greșeli în dragoste, munca, planuri facute în spatele ușilor închise, secrete, vinovății, trădări, manipulări din umbră, acțiuni sub acoperire, credulitate extremă, iluzii

Aceasta Luna Plină ne poate ajuta să raspundem la întrebarea “În slujba cui vrem sa fim astfel încât sufletul nostru să nu fie rănit”.

 

sursa: www.astro-adria.com