Abheda Yoga Academy > Astrologie  > Luna Plina in Taur– 29 octombrie 2012 – semnificatii astrologice

Luna Plina in Taur– 29 octombrie 2012 – semnificatii astrologice

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  In aceasta luna, aspectul de luna plina se formeaza in zodia Taurului moment cand luna se afla in opozitie cu soarele. Ne putem da seama in ce zodie se formeaza acest aspect, raportandu-ne la faptul ca soarele se afla in zodia Scorpionului in mod firesc, aspectul de opozite perfecta ( 180 de grade) este realizat in semnul zodiacal opus, repsectiv in zodia Taurului, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 6: 48 iar Soarele in Scorpion gradul 06:48.

  Luna Plina reprezinta o perioada de apogeu a influentei Lunii asupra Pamantului, in aceasta perioada crescand sesibilitatea si receptivitatea organsimului. De aceea este bine ca in aceasta perioada sa nu intreprindem actiuni de mare anvergura, sa nu luam decizii importante, pentru ca majoritatea oamenilor tind spre un comportamnent instinctual care le poate afecta puternic puterea de decizie, si simtul echilibrului.

  Luna plina din aceasta luna are loc pe data 29 octombrie 2012, cu  maximul la ora 21:50 ora Romaniei cu 18 ore ore inainte si dupa acest maxim. Ascendentul momentului de Luna Plina este in  Rac gradul 23,   vorbim de un ascendent cardinal  de apa ce ne sensibilizeaza la maxim. Sensibilitatea nu trebuie privita ca o slabiciune, ea poate fi asemnuita cu forta si puterea apei, care este flexibila si care poate invinge orice, iar in momentul in care intalneste un obstacol dificil se transforma, intr-o forma mai subtila, devenind abur. Prin sensibilitate vom castiga prin supunere si vom sti instinctive sa ne protejam de influentele exterioare.

  Luna din punct de vedere simbolic, reprezinta sufletul nostrum inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si ceilalti. Luna guverneaza nevoia de securitate si confort, iar in momentul in care se afla in zodia Taurului, ea este in pozitie de exaltare, adica ne ofera un imens potential valoric, adica o energie lunara care ne aduce stralucire, accentueaza si dezvolta atasamentul fata de familie, casa, natura, ne confera optimism , o atutudine pozitiva, si siguranta de sine.

  Aceasta Luna plina in Taur formata de opozita dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur activeaza axa IV – X, axa familiei, carierei, si vietii sociale. Ea ne poate arata faptul ca uneori putem sacrifice viata afectiva si familiala de dragul unei cariere sau a unei pozitii sociale inalte. Totusi ne sta in putina sa stapanim tensiunile interioare care daca sunt controlate si directionate in mod creativ, ne pot aduce  mari realizari.

  Saturn se afla in conjuctie cu Soarele in Scorpion si opozitie cu Luna, iar acest fapt ne poate afecta vitalitatea (rezistenta scazuta, raceli, sau probleme cu articulatiile). De asemenea putem deveni melancolici, depresivi  cu tendinte spre pesimism, si siuatii restrictive in familie. Saturn aduce in prim plan aspectele responsabilitatatii, fundatiilor solide, si sentimentul de stabilitate, iar casa IV ne vorbeste despre familie, parinti, terenuri, si afaceri mobiliare, iar aceasta Luna Plina ne poate aduce mai multa claritate in privinta anumitor probleme legate de aceste domenii de viata.

  In legatura cu aceasta  Luna Plina, se afla asteroidul 73 Klytia. Conform mitologiei grecesti, Klytie a fost o nimfa, fiica a lui Oceanus si a lui Tethys. Ea s-a indragostit nebuneste de Apollo, care initial i-a raspuns sentimentelor ei de iubire, dar apoi Apollo s-a indragostit de sora ei Leucothea. Cu inima franta de gelozie, nimfa a mers la tatal ei, povestidu-i drama sa. Furios, tatal ei a dat ordine ca Leucothea sa fie ingropata de vie. Apollo coplesit de durere si dezgustat de gelozia si actiunile dramatice ale lui Klytie nu s-a mai intors niciodata la ea. Klytie s-a asezat pe o stanca sub soarele arzator, timp de 9 zile, refuzand sa manance si sa vorbeasca, uitadu-se doar dupa Apollo care o ignora, Intr-un final a fost transformata in floarea soarelui, sugerand lumina soarelui care poate transforma totul, chiar si o gelozie extrema.

  In astrologie , Klytie indica gelozie imensa , tactici de razbunare  atunci cand obiectivele nu sunt atinse . Aceste obiective pot fi presarate cu romantism, sentimente intense sau o pasiune profunda.

  Acest aspect de conjunctie cu asteroidul  73 Klytie poate duce o pierdere a controlului in relatii imbinata cu dezamagiri profunde, de aceea este bine sa nu actionam sub influenta acestor dorinte negative ,  si sa invatam sa respectam alegerile celorlalti.

  Asa cum floarea soarelui este un simbol al credintei, ea intorcandu-se in permanenta dupa Soare, si noi trebuie sa renuntam la lucrurile care nu ne mai sunt de folos, la sentimente si emotii distructive, incercand sa cautam binele, frumosul si viata in relatii.

  Simbolul Sabian al acestei luni pline se formeaza la 7 grade in Taur, semnificatia lui fiind urmatoarea:

  O SAMARITEANCA VINE SA SCOATA APA DIN FINTINA.
  Daca emotiile tale sunt incarcate de sentimente vechi, din trecut,este timpul sa le purifici admitindu-l pe acel strain dinlauntrul tau – umbra ta. Plonjeaza in adincul tau pentru a gasi un respect de sine reinnoit. Cineva poate sa aiba nevoie de ajutor, scoate-ti la lumina resursele launtrice, fa-ti timp ca sa-i ajuti pe ceilalti. [Ascormoni in trecutul ancestral. Vieti anterioare.]

  Negativ: A permite prejudecatilor societatii sa-ti domine deciziile si comportamentul.

   

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.