fmtaurus101112Luna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată.

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 26 octombrie, ora 08:05, pana pe 28 octombrie, ora 20:05! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

 

Tripura Sundari – 25 octombrie 2015

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 25 octombrie 2015, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

taurusAspecte specifice

Luna Plina se formeaza in semnul Taurului pe data de 27 0ctombrie 2015, ora 14:05 ora Romaniei pe gradul 3:45  si este o faza a Lunii in care Luna in Taur este in opozitie perfecta     ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Scorpion aflat pe acelasi grad 3:45. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Taur, in luna mai 2015, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 27 octombrie, februarie, mai sau august ( plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 3 din Taur, Scorpion, Varsator sau Leu (semnele fixe).

Momentul de Luna Plina ne poate aduce lumina, adevar si intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Intreaga noastra viata este un sir de alegeri, iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri!

Luna Plina reprezinta un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, fiind un moment astral care ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitatea, senzualitate, putere.
De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti  Semnul Taurului ne invata gramatica verbului “ a avea”, in timp ce semnul Scorpionului  se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, lupta noastra este intre dorintele materiale si dorintele sufletului.

Soarele in semnul Scorpionului este asociat cu lucrurile intunecate, ascunse, lupta pentru putere, bani, sex, crize existentiale, schimbare, tradari si plati karmice, transformari majore. Nici un alt semn nu cunoaste mai bine întunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea ca Scorpionul. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential de valorificat, vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire, accentueaza si dezvolta atasamentul fata de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva, ambitie dar si siguranta de sine.

Aeasta lunatie are loc pe axa II-VIII si ne ajuta intr-un fel sa facem diferenta dintre ce inseamna a castiga si a pierde, dintre valorile materiale si cele spirituale.

In mod traditional, casa VIII este  o casa a taxelor, sexului, mortii, transformarii, aici invatam ca totul trebuie platit, tot ce primim si tot ce dam ne conduce viata in bine sau in rau, nimic nu este gratuit, magazinul astral ne da o carte de credit, dar cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile acumulate.

Luna plina in Taur rezoneaza cu cele doua verbe pamantesti” a avea, a cunoaste”. Luna Plina in Taur in casa II  ne transmite ca banii pot cumpara bunuri dar nu pot cumpara talente, banii pot cumpara o haina dar nu pot cumpara un suflet.
In esenta, pasiunea, obsesia materialista sunt canalizate in scopuri constructive sau distructive iar entitatile lunare ne atentioneaza destul de dur in aceasta perioada..

 

Srusa: http://adriana-astro.com/