• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  fullmoon-taurus-3-380x235Faza de Luna Plina, reprezinta un apogeu energetic astral, caracterizat de acel aflux energetic care ne ajuta sa culegem roadele muncii si actiunilor noastre semanate odata cu Luna Noua in Taur din mai 2013. Ea ne poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata si actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite, in cazul in care vedem ca drumul ales nu duce nicaieri.

  Este important sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar totodata este si cel mai bun moment de a spune stop unei actiuni care nu duce nicaieri, avand o orientare gresita, care nu este in acord cu menirea noastra spirituala.

  Sa urmarim care sunt aspectele astrologice importante care se formeaza pe cerul lunii noiembrie. Faza de maxim a Lunii Pline are loc pe data de 17 noiembrie 2013 la ora 17:20 ora Romaniei, si reprezinta momentul in care Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna,  in cazul nostru Soarele se afla in Scorpion pe gradul 25:28.iar Luna se afla in Taur  pe gradul 25:28.  

  Opozitia reprezinta un aspect provocator, dinamic care induce un puternic conflict interior ceea ce poate accentua starile de nervozitate, lipsa claritatii in gandire, confuzie si zbucium sufletesc sau un dezechilibru coportamental fata de cei din jurul nostru. De aceea nu este indicat sa luam decizii importante in aceasta perioada sau sa intreprindem actiuni de mare anvergura!

  Putem sa privim aceast moment de Luna Plina ca pe un examen astral pe care Universul ni-l propune, un examen pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti.

  moon-in-zodiacal-sign-taurusIn timpul acestui examen astral, cei doi profesori care ne testeaza vor fi Luna si Soarele, dar fiecare o va face intr-un mod diferit! Daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare , posesivitate profunda., secrete.

  Iin plus aceasta Luna Plina activeaza axa VI- XII, punandu-ne in fata cu tot felul de probleme cotidiene, la locul de munca, sau cu efectele dureroase ale unor experiente din trecut, un trecut in care am renuntat la ceva semnificativm cum ar fi un servici sau o relatie importanta in favoarea unei vieti lipsita de satisfactii si recompense. In acest moment,  Luna Plina aduce sentimente tulburi, confuzie, instabilitate emotiva, reactii isterice, o energie perturbatoare  ce poate destabiliza totul, important este sa nu ne pripim ci, sa incercam pe cat putem sa facem fata impulsurilor de moment care ne pot face sa actionam in defavoarea noastra.

  Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem , chiar daca nu vrem, fiind un moment in care liberul arbitru este la minimum.

  Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare, cadouri speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra interioara, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome ale trecutului care ne bantuie, si ne chiniuiesc pentru mult timp.

  Cum casa a XII este casa naturala a Pestilor, putem “inota” acum prin o multitudine de emotii, sentimente si trairi trecute care ne pot ajuta sa decodificam mesaju l acestei lunatii. In cele din urma casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare , dar pentru a ajunge la ea, a vem nevoie de credinta, si de dorinta de a explora lumi necunoscute care in final ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu.

  Alti ,,actori astrali I”mplicati  pe scena acestei Luni Plina sunt Jupiter retrograd aflat in Rac si Marte in Fecioara, care ne ajuta si ne sustin cu energiile lor in tot acest proces de transformare.

  Jupiter retrograd in Rac in casa III ne spune ca in trecut am gresit in modul de a comunica sentimentele noastre ceea ce a condus la situatia prezenta, pierderi , trecut apasator, lacrimi.

  Marte in Fecioara ( energia care ne ajuta sa ne indeplinim dorintele ) sprijina aceasta Luna Plina , este energia ce indica o solutie  in rezolvarea  opozitiei , asadar, prin indrazneala , instinct de afirmare , consumarea agresivitatii, prin socializarea ei in vederea obtinerii unor rezultate constructive ,  buna dispozitie , serviabilitate , natura indrazneata ,  putem folosi aceste energii provocatoare in folosul nostru. Energia martiana se afla in casa iubirii , copiilor, creativitatii personale, ne poate spune ca iubirea nu moare niciodata. Daca Luna Plina in casa XII ne conduce spre trecut, iubiri trecute sau pierdute care dor, dezamagiri,  Marte in casa V ne spune ca energia noastra trebuie investita in tot ceea ce ne poate pune in lumina creativitatea personala, in relatia cu copiii nostri, de ce nu si intr-o noua iubire.

  Dupa cum bine stiti, cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 15 noiembrie. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, in care ne putem dezvolta calitatile artistice si creativitatea, si mai ales putem practica cat mai eficient yoga!

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...