luna_plina1_14295500Luna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 12 mai 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.
……….

Aspecte specifice
Aspectul de Luna Plina din data de 14 mai 2014 are loc la ora 22:16 ora Romaniei, pe gradul 23:55 din zodia  Scorpionului, moment in care Luna se afla in opozitie perfecta cu Soarele aflat in zodia Taurului pe gradul 23:55.
Deja stim acum, ca in momentele de Luna Plina culegem roadele semintelor actiunilor “semanate” in urma cu sase luni, mai precis atunci cand a avut loc Luna Noua in Scorpion pe data de 3 noiembrie 2013, accentuand astfel mesajul karmic pe care il poarta aceasta Luna Plina.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 14 ( plus, minus trei zile) sau de cei care au axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 24.
Energia degajata de aceasta Eclipsa este o energie intensa, puternica aproape magica. Suntem solicitati sa regasim un echilibru intre toate valorile noastre materiale, spirituale dar si relationale.

Luna Plina in Scorpion este un moment de transformare profund ce accentueaza mai ales aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor si realizarilor noastre. Scorpionul este un semn de apa care este de obicei asociat cu profunzimea, misterul, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secretele, operatiunile sub acoperire, relatii profunde.

Scropionul este un fin observator, el are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii si regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Scorpion poate aduce la suprafata adevaruri legate de domeniile de viata stapanite de Scorpion : relatii profunde, sex, transformare, sau manevre financiare.

Aceasta Luna Plina activeaza axa XI-V, o axa ce vorbeste despre profunzimea relatiilor, fie ca vorbim de relatia cu un iubit, un grup, un prieten, un copil, cu propria creativitate, cu spiritualitatea, sau cu partea nevazuta a vietii.Casa a XI reprezinta casa prietenilor, a aliatilor si protectorilor nostri, a puterii noastre in cadrul unui grup, sau a sustinerii grupului; aici sunt sperantele noastre si ceea ce cream pentru viitor.
Tot casa a XI (care este guvernata de semnul Varsatorului) ne aduce fata in fata cu astrologia, internetul, computerele, tehnologia de varf, electricitatea, descoperirile stiintifice de ultima ora, dar si cauzele umanitare sau castigurile neasteptate!

Cum aceasta Luna Plina in Scorpion se afla in casa a XI, ea tinde sa lumineze tot ce este ascuns in relatia noastra cu un grup, in prieteniile noastre, in sperantele noastre, si tot ea ne ajuta sa gasim raspunsurile in stele (astrologie) sau in vise, si alte ajutoare subtile, precum maestrii sau ghizii spirituali.

Un aspect important care se formeaza in acest moment este conjuctia lui Saturn aflat in mers apparent retrograde, cu Luna din Scorpion. Rolul lui Saturn este acela de supraveghere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd) care acum sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate si rabdare.

Saturn vine sa faca ordine, sa stabileasca limite si standarde, sa consolideze structurile; fara aceste lucruri viata noastra ar fi plina de haos. Cu toate ca Saturn ne incetineste, si ne oblige sa vedem realitatea si sa tinem cont de ea si de propriile limite, exista si o parte buna in acest lucru, deoarece tot ceea ce era nerezolvat este adus la lumina si repus in joc, si ne oblige intr-un fel sa ne reevaluam angajamentele de orice fel.
Daca aceasta perioada ne aduce obstacole si limitari in viata, trebuie sa intelegem de fapt ca obiectivele sufletului nostru sunt incorecte, ca am ignorant scopurile noastre reale si este necesar sa facem ajustarile necesare.

Simbolul Sabian al gradului 24 Scorpion, gradul Lunii Pline este: “Multimi coboara de pe munte pentru a asculta un singur om”

Semnificatia sa poate fi aceea de a primi o informatie noua, dar pe care nu toti o vor reception in acelasi mod. Oamenii tind sa aiba reactii diverse la mesajele primite. Dar exista si unele persoane care vor rezona cu aceasta informatie.

Provocarea acestei Luni Pline este de a gasi inspiratia care sa ne ilumineze sufletul. Este o perioada de transformare radicala ( Scorpion) in care fiecare dintre noi poate sa-si cante propriul cantec al transformarii precum pasarea Phoenix, un cantec care ii poate inspira si revitaliza pe toti cei din jurul nostru.

 

Sursa: http://adriana-astro.com