Lună Plină în Scorpion – 7 MAI, ora 13:45 – ora României

Ananda Kali05/05/2020

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină in Scorpion de Joi, 7 Mai 2020, ora 13:45 se formează pe axa Taur – Scorpion, la gradul 17 activând casele III – IX – case ale comunicarii, gandirii si cunoasterii. Ascendentul momentului se afla in semnul de pamant al Fecioarei care sustine procesul de transformare initiat de aceasta Luna Plina in Scorpion.

Intrucat Scorpionul guverneaza organele genitale interne si externe, uretra, rectul, anusul si colonul sigmoid, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Scorpion, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Miercuri dimineata, 6 Mai pana Vineri dimineata, 8 Mai ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

In aceste zile energiile mentale si emotionale patrund mai mult in profunzime, pot aparea tot felul de premonitii iar sentimentele tind “mearga” in directii pana atunci ascunse.                                            

Uretra se poate sensibiliza usor in aceste zile intrucat aerul este umed-racoros, picioarele reci si lipsa caldurii in regiunea pelviana si a rinichilor poate sa duca usor la inflamatii ale vezicii urinare si rinichilor. 

(Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Miercuri, 6 Mai ora 19:45 până Vineri, 8 Mai, ora 7:45! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Marti, 5 Mai 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii  este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 5 Mai, cu momentul de maxim la ora 13:45 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Joi, 7 Mai, ora 13:45 - ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Scorpion si Soarele in Taur pe gradul 17:20, avand ca fundal confruntarea dintre energia de pamant a Taurului focusata pe posesiunile, finantele si sentimentele noastre si energia profund transformatoare a Scorpionului care va genera o nevoie acuta de transformare atat mentala cat si spirituala.

Aceasta Luna Plina in Scorpion va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Scorpion in octombrie 2019.

Luna Plina pe axa posesiunilor Taur – Scorpion aduce in prim plan preocuparea pentru valorile profund materialiste ale Taurului si valorile Scorpionului construite pe interesul acestuia in notiuni precum moarte si regenerare, sexualitate, putere, ocultism

Este o axa a puterii si a luptei pentru putere, indiferent de cum ne raportam la notiunea de putere si implicit a controlului pe care tindem sa-l manifestam cateodata fara pic de disernamant doar pentru a ne simti stapani pe viata noastra cat si a celorlalti; este o axa plina de secrete si lucruri ascunse, chiar tenebroase pe care nu le vrem publice de frica de a nu fi judecati, este o axa a sexualitatii si a modului in care ne folosim de ea in viata noastra si nu in ultimul rand este o axa a banilor, a resurselor atat private cat si colective.

Pe aceasta axa trebuie cautat si dezvoltat un echilibru sanatos si necesitatea de a constientiza si eleva motivatia interioara pentru a ajunge la un punct de mijloc intre tot ce am cautat sa acumulam ca si valori materiale, relatii in care ne raportam la partener ca ceva ce ne “apartine”, posesiuni si achizitii pentru a ne creste valorea personala (Taur ) si toate actiunile ascunse, afacerile mai mult sau mai putin morale in care ne-am agrenat pentru a capata un altfel de putere, o putere bazata pe banii altora, pe secretele lor, pe folosirea sexualitatii sau chiar o putere bazata pe lucruri oculte. (Scorpion)

La nivel individual, aceasta Luna Plina vine intr-un fel sa faca curatenie in fiinta noastra

ajutandu-ne sa eliminam toate blocajele, dezechilibrele si tensiunile atat interioare cat si exterioare generate de conflictul dintre material si spiritual, atasament si libertate, fixitate si transformare. 

In concluzie, vom constientiza mai usor situatiile din viata noastra unde ne-am identificat total cu Ego-ul nostru

, unde am dus o adevarata lupta pentru putere pentru a detine controlul,  indiferent ce a insemnat pentru noi aceasta putere, fie putere materiala, relationala, fizica sau chiar psihica.      

Luna plina in Scorpion are darul de a aduce in constient ceea ce se afla in subconstient, fie ca vorbim de evenimente, situatii, ganduri, trairi sau concepte de viata de care ne-am folosit pentru a capata putere.

La nivel de societate vor iesi la suprafata toate lucrurile “necurate” realizate de cei care doresc sa mentina controlul asupra noastra

, toate situatiile legate de taxe, resursele nationale, servicii secrete, rata mortii, toate acestea analizate prin prisma presei si a tot ce insemna informatie – ziare, publicatii, televiziune, sistem de educatie, opinie publica. Luna plina in scorpion va scoate la suprafata tot ce trebuie curatatat, purificat sau eliminat din structurile societatii astfel incat sa incepem sa iesim din mocirla in care stagnam de atata timp.

Aceasta lupta pentru putere dinamizeaza casele III (Luna in Scorpion) – IX (Soarele in Taur)

- case ale cunoasterii si ale expansiunii prin cunoastere, care vorbesc despre discernamant si capacitatea de a observa actul comunicarii in toate formele sale, care fac trecerea de la nivelul de intelegere inferior al mentalului catre fuziunea cu mintea divina.

Casa a III a reprezinta abilitatea noastra de a comunica, statutul si conditia mentala dar si legaturile de sange, cu fratii, surorile, vecinii, colegii de scoala, anturajul apropiat. Este o casa a deplasarilor scurte, a studiilor primare cat si a comunicarii (scrisa, vorbita, telefonica) in general si presa in special.
Aceasta casa se ocupa de dezvoltatea inteligentei si in final a intelectului analitic generate de contactul nostru direct cu mediul apropiat, punem laolalta observatii personale, le clasificam si le potrivim intr-un set de reguli practice care vor deveni ghidul cunoasterii noastre.                                     

In schimb, in casa IX cautam sa dam o semnificatie lucrurilor si domeniilor de existenta pe care chiar daca poate nu ajungem sa le experimentam direct, mintea va reusi sa le exploreze totusi cu ajutorul analogiei, generalizarii si abstractizarii.                                                                                                                

Daca in casa III noi “cunoastem” anumite lucruri pe baza experientei directe cu ceva exterior, in casa IX noi “intelegem”, aceasta reprezentand un process holistic, mult mai complex, de sinteza. Noi nu putem  “cunoaste” strict vorbind semnificatia a nimic, experienta semnificatiei vine din intelegere.

(Casele astrologice – Dane Rudhyar)

 Sub lumina solara a intelegerii superioare (Soarele in casa IX) care se revarsa acum asupra noastra, aceasta Luna plina in casa III ne invita sa facem o auto analiza a trecutului nostru

dar mai ales a mintii noastre si a motivatiilor interioare care au generat in noi anumite comportamente toxice, a convingerilor nostre mentale, limitative cu care ne-am identificat cautand sa detinem tot timpul controlul asupra vietii noastre. Datorita posibilelor presiuni distructive ale mediului in care am crescut sau socurilor aduse sensibilitatii noastre, mintea noastra s-a destabilizat generand in noi un comportament denaturat poate de frica, de neincredere, frustrare sau revolta iar pentru a supravietui si-a format cel mai puternic sistem de aparare de care a fost in stare,  si anume, sa caute sa detina controlul prin tot ceea ce face pentru a fi in siguranta.

Suntem invitati sa trecem printr-un proces neplacut dar eliberator

, un proces al purificarii mintii de proprii “demoni” intrucat doar asa putem avea acces la o cunoastere superioara, divina cu care aspiram sa ne unim.

In acest proces de eliberare nu suntem singuri ne sopteste Neptun din Pesti la gradul 20:23 sustinand aceasta transformare puternica printr-un sextil. El reprezinta principiul divinitatii, credinta, devotiunea, iubirea Hristica care ne ajuta acum prin constientizari, vise premonitorii, intuitie si mesaje care ne vor veni in ajutor, amintindu-ne cu blandete, ca orice transformare oricat de dificila pare sa fie, este realizata cu succes doar atunci cand o realizam perfect centrati in sinele nostru divin, in Dumnezeu.

Asadar, cu candela iubirii de Dumnezeu aprinsa, sa indraznim sa supunem transformarii tot ceea Ego-ul, prin intermediul mintii noastre, a tesut pentru a ne intemnita, sa ne eliberam de tot ce nu suntem, caci doar Adevarul ne va elibera astfel incat mintea noastra sa se uneasca cu mintea Divina.

“1 Domnul este pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic.
2. El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna
3.El imi invioreaza sufletul si ma povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.
4. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de niciun rau, caci Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mangaie.
5.Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului pana la sfarsitul zilelor mele.”

(Psalmii lui David – O cantare a lui David)

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross