Luna este cea care ne ghidează în fiecare moment, ea este profund conectată la viața noastră pământească și este ca un traducător cosmic, un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut.

Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu “succesul sau eșecul” acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni care nu poate duce nicăieri.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 10 mai ora 06:43, pana pe 11 mai ora 18:43! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorita fuziunii și dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente în mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor și uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 9 mai 2017

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. În aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 9 mai,  cu momentul de maxim la ora 00:43, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambitiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relatie de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 11 mai 2017, la ora ora 00:43, ora Romaniei, pe gradul 21:43 în Scorpion și este o fază a Lunii în care Luna în Scorpion este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în Taur aflat pe același grad  21:43 .

Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în Scorpion din noiembrie 2016, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele doua energii Scorpion și  Taur.

Acest moment astral ne cere să echilibram aceste energii care au în comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitatea, senzualitate, putere, înăpățânare extremă. Taurul vorbește prin verbul “ a avea”, vrea siguranță materială și emotională, semnul Scorpion conjugă într-un mod profund verbul “ a dori”, îi place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Taurul iubește stabilitatea, vrea limite clare în ceea ce privește binele și răul, neagă posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubește riscul, manipulările emoționale, opiniile nestrămutate și se teme de trădare. Scorpionul este un semn de apă asociat cu profunzimea, întunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operațiuni sub acoperire, relații profunde. Scorpionul este detectivul care observă totul dintr-un loc ales de el, are o înțelegere naturală a renașterii, transformării, morții, regenerării. Scorpionul guvernează în același timp și “ banii celuilalt “ cum ar fi investițiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, moștenirile.

Fundalul astral al acestei lunații este marcat de intrarea în mers direct a planetei Mercur, pe data de 3 mai, care ne dă un imbold de a acționa, după ce vreme de 3 săptămâni am fost mai mult sau mai puțin confuzi, înconjurați de o ceață mentală. Acum lucrurile se pun în mișcare, și tot ceea ce am planificat în acest răstimp se poate îndeplini. Energia lui Mercur în Berbec energizează casa a VI-a, o casă ce  vorbește de multe ori despre crize ce necesită reorientare și ajustare. Mercur în fuziune cu Uranus în Berbec pun un accent deosebit pe munca în echipa, asocieri în munca, colegi, relația cu șefii, proiecte profesionale, bani obtinuți prin fel de fel de contracte semnate, secretele și manipulările unui șef, fel de fel de relații intime secrete, banii pertenerului de viață, afaceri și familie.

Cei care vor fi mai mult influențați de această energie astrală, vor fi cei care sunt născuți în jurul datei de 11 mai, august, noiembrie sau februarie (plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul , descendentul , MC sau orice planetă personală în jurul gradelor 22 din Scorpion , Vărsător, Taur și Leu (semnele fixe).

 

Sursa: http://adriana-astro.com