Luna este cea care ne ghidează sufletul, ea ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate  la Luna Nouă din decembrie 2016.

Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu rezultatele acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni nepotrivite.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 8 iunie ora 22:10, pana pe 10 iunie ora 10:10! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 7 iunie 2017

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 7 iunie, cu momentul de maxim la ora 16:10, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 9 iunie 2017, la ora ora 16:10, ora Romaniei, pe gradul 18:53 în Săgetător și este o fază a Lunii în care Luna în  Săgetător este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în  Gemeni aflat pe același grad  18:5.

Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în Săgetător din decembrie 2016, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele doua energii Săgetător și  Gemeni.

Acest moment astral care induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi dar si plini de energie insă ne poate ajuta să ne eliberăm și de blocajele fizice, mentale și emoționale. Indiferent de proces, aspectul de opoziție are drept scop final armonizarea, echilibrarea vieții noastre. Chiar dacă cele două semne Gemeni-Săgetător sunt opuse, ele au în comun aceeași calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc, dar ambele sunt mutabile, schimbatoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, sociabile.

Semnul Gemeni se bazează pe comunicare, învățământ, schimb de informații, este eternul adolescent care nu vrea să depășească un anumit nivel și să se maturizeze. Entuziasmul său este efemer datorită proiectelor neterminate, a lipsei de atenție, a ideilor care plictisesc, nu vrea sa fie legat de ceva, înghițit de banalitate.

Săgetatorul îsi urmează propria intuiție și îndrumare interioară, tinde să fie optimist, aventuros, cordial dar devine un adversar puternic dacă îi sunt contestate convingerile personale, politice sau religioase. Ei luptă mereu pentru păstrarea culturii, istoriei, legilor fie făcute de om, fie cosmice.

Din cele mai vechi timpuri, Săgetătorul a fost reprezentat de un Centaur, jumătate animal, jumătate om. Partea de cal a Centaurului reprezintă latura materială a omului ce nu poate să se detașeze total de animalitate. Partea de om a Centaurului corespunde aspirațiilor spirituale, începe să audă vocea sufletului ceea ce-i permite să înțeleagă că există ceva dincolo de natura lui animalică, că există ceva dincolo de ambiția lui personală și de interesul personal. Simbolul Săgetatorului este săgeata, ce arată că prin gândirea lui, omul se poate înălța tot mai mult, gândurile elevate țin săgeata la înălțime în timp ce gândurile negative ne leagă și mai mult de pământ.

Cu o Luna Plină în Săgetator luminată de Soarele in Gemeni, culegem roadele propriilor noastre fapte, cuvinte, cunoștinte, informații, filosofii, credințe, culturi.
Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectată la personalitatea noastră, forma umană și este vehicolul scopului sufletului nostru, acum putem vedea dacă ideile noastre spirituale, filosofice, politice, comunitare, juridice, fac bine prin adevarul propagat sau a fost ceva trucat (Gemeni). Într-un fel, aspectul de opoziție spune același lucru dar în moduri diferite iar pentru a putea armoniza și integra informațiile, trebuie să învățăm arta compromisului, să ținem seama și de celălalt.

Acastă Lună Plină în Săgetător formată de opoziția dintre Soarele în Gemeni si Luna în Săgetător activează axa  II-VIII, o axa a posesiunilor, a relațiilor interesate, a sexului, a bunurilor materiale sau spirituale.

Verbul “a intelege“, verbul magic al Săgetătorului este conjugat în casa a II-a , o casa ce știe în mod natural să se folosească de verbul “ a avea”. Această Lună Plină în Săgetător în casa a II-a este apogeul modului în care definim valoarea cunoașterii, ce studiem, cum învățăm, ce predăm, credința, bogația, o viață bogată, munca rentabilă, ce contează cu adevarat pentru noi.

O configurație astrală specială, un careu in T mutabil se formează acum, având ca planetă focar pe Neptun, aflat în Pesti pe gradul 15. Această configurație astrală generează crize existențiale, teste care într-un fel parcă ne paralizează simțurile și mintea. Dar trebuie să știm că aspectele de careu sunt obstacole dinamice în calea noastra, care necesită eforturi serioase pentru a le depași și pentru a crea ceva de valoare. Energia acestei configurații poate conduce la realizari semnificative, ne împinge către succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar care este punctul dinamic al acestei configurații, ne oferă o soluție pentru criza creată. Neptun în Pești guvernează domeniul nevăzut, misticismul, spiritualitatea, psihicul, visele, abilitațile psihice, compasiunea și iubirea necondiționată (Venus în Pești, în exaltare, semnifică o iubire plină de compasiune, sau jertfa în numele iubirii).

Cei care vor fi mai mult influențați de această energie astrală, vor fi cei care sunt născuți în jurul datei de 9 iunie, septembrie, decembrie sau martie (plus, minus 3 zile), ei vor simți influența acestei energii mult mai puternic decat ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul, descendentul, MC sau orice planetă personală în jurul gradelor 19 din Săgetător, Pești, Gemeni și Fecioară (semnele mutabile).

 

Sursa: http://adriana-astro.com