Ulitma Luna plina din acest an, are loc pe data de 28 decembrie 2012, la gradul 7:06 din zodia Racului, Soarela aflandu-se in opozitie perfecta la 7:06 grade in Capricorn, cu un maxim la 12:21 ora Romaniei.

Luna Plina este un moment de maxima energizare si iluminare a eforturilor depuse, si reprezinta un ‘timp al culesului” daca totul a mers bine conform planului.

Este o Luna Plina, stralucitoare,  in care putem culege roadele muncii noastre, sau roade ale caror ,,seminte” au fost plantate in perioada de Luna noua in Rac din 19 iulie 2012, astfel putem sezisa incheierea unui  ciclu karmic la nivelul eclipselor care se succed in aceeasi zodie. (Rac)

Cu Luna Plina in Rac la gradul 7:06, toti cei nascuti in jurul datei de 28 din semnele cardinale Rac, Capricorn, Berbec si Balanta, (la o distanta de plus –  minus trei zile) vor resimti influenta acestei energii lunare, mult mai puternic decat ceilalti, acest lucru fiind valabil si pentru cei al caror ascendent, casa carierei sau alte planete personale se gasesc in jurul gradului 7 din zodia Racului.

Racul este un semn cardinal, care ne ajutam sa ne echilibram emotiile, cu compasiune, empatie si cu inteligenta emotionala. Luna in Rac se afla in domiciliu accentuand astfel trasaturile lunare pozitive, generand atentie la conditiile materiale si spirituale, compasiune, rabdare, tandrete. Soarele aflat in Capricorn, are o energie destul de slabita, deoarece acolo se afla in exil, inducadu-ne prudenta, ambitie si o nevoie acuta de a calcula fiecare pas; totul se masoara si se ajusteaza, orice schimbare se face in lisiniste din dorinta de a fi totul in siguranta. Ambele semne – Racul si Capricornul – ne vorbesc  despre siguranta, securitate, si responsabilitati, dar intr-un mod diferit. In esenta, opozitia dintre Rac si Caprocorn ne cere un echilibru intre ceea ce simtim si ceea ce folosim pentru rezolvarea unor provocari.

In legatura cu aceasta Luna Plina se afla asteroiul Charybdis, care in mitologia greaca a fost o nimfa foarte frumoasa si extrem de loiala tatalui sau Neptun. Ea a luptat alaturi de acesta impotriva lui Zeus. Furios ca nimfa i s-a opus, a transformat-o intr-un monstru marin.

Charybdis in conjunctie cu aceasta Luna Plina induce blocaje emotionale in familie si camin, deoarece  activeaza casa III si este in conjunctie cu casa IV, acest blocaj poate avea legatura cu fratii, surorile, vecinii calatoriile scurte, rudele apropiate, discutiile, distractiile, curajul si fermitatea in viata de zi cu si, relatiile cu parintii, caminul.

Satrun aflat in Scorpion reprezinta planeta mediatoare a aspectului de opozitie dintre Soarele in Caprocorin si Luna in Rac, este energia care ne sprijina, ne arata o solutie in acest moment.  Mesajul lui Saturn ca si mediator, este acela ca solutia din acest moment tine de asumarea relatiilor sanatoase, si a unor parteneriate corecte. Saturn aflat in casa VII arata sfarsitul unor relatii problematice si inceputul unor relatii care incep pe un teren mai stabil cu efecte pe termen lung.

O solutie pentru aceste blocaje il poate aduce simbolul sabian la care se afla asteroiul Charybdis, adica la 7 grade Rac – ,,Intr-o poiana feerica , doi mici elfi danseaza in lumina Lunii “. Ce coincidenta! Din nou astrul care guverneaza zodia Racului, Luna, si elfii (un fel de zei minori ai naturii ce aprtin mitologiei nordice), care pot fi asemanati cu usurinta cu nimfele din mitologia greaca, asa cum era Charybdis.

Deci raspunsul ar putea fi acela ca vom putea depasi provocarile acestei Luni Pline in Rac prin ajutoare invizibile, prin imaginatia creatoare care ne invata sa vedem, sa auzim sau sa simtim energiile subtile. Putem denumi aceste energii subtile ingeri, spirite ale naturii, ghizi spirituali, sau vise profetice, important este sa avem incredere in mesajele pe care le primim si sa le urmam, pentru a putea depasi greutatile si provocarile acestui moment.

Racul este o zodie de apa, iar Luna  este planeta guvernatoare a acestui semn. In inchiere va oferim o frumoasa parabola referitoare la acest astru, din intelepciunea orientala, extrasa din lucrarea lui Deng Ming-Dao, Tao – 365 Meditatii Zilnice:

 

“Luna deasupra apelor, sta in solitudine

Daca apele sunt linistite, luna se va reflecta  perfect in ele.  La fel si noi, daca suntem linistiti, vom reflecta  cu acuratete, Sinele interior. Dar daca ne angajam doar in activitati exterioare, frenetice, daca urmarim sa ne impunem altora modul nostru de a gandi, sau dorim sa impunem schemele noastre proprii, ordinii naturale in care se desfasoara lucrurile, devenind total absorbiti de punctul nostru de vedere egotic, atunci suprafata apelor va deveni turbulenta si inselatoare. In acel moment nu mai putem fi receptivi.

Nu exista nici un efort pe care sa-l putem face pentru a deveni linistiti.

Adevarata liniste, vine in mod natural din momentele de solitudine, in care noi ii permitem mintii sa se aseze. Nici apa si nici luna nu fac un efort pentru a obtine ceva…..”

 

…………..

sursa: internet