Asset 1

Luna Plina in Rac – 22 Decembrie 2018, 19:49, ora Romaniei

Luna Plina – 22 Decembrie 2018

Cu ocazia Solstitiului de iarna din 22 Decembrie 2018 ne pregatim sa intram in rezonanta cu Luna Plina din semnul Racului.

Momentul de Luna plina din 22 Decembrie 2018, ora 19:49 se formeaza pe axa cardinala Rac – Capricorn, la gradul 0:50 activand casele astrologice V – XI – case care ne vorbesc despre copii, creativitate, relatii sentimentale dar si depre prieteni, protectori, idealuri si sperante.

Fiind un moment al “recoltarii roadelor”, un moment de maxim al unor actiuni trecute, aceasta Luna Plina ne ajuta sa finalizam acele actiuni, proiecte, idei demarate in 13 Iulie 2018 in timpul Lunii Noi in Rac. In calitate de stapani ai propriului nostru destin, a venit momentul sa ne confruntam cu succesul sau esecul propriilor noastre alegeri. Ce am inceput in acea perioada si suntem pregatiti acum sa incheiem?

Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Vineri, 21 Decembrie ora 01:49 pana Duminica, 23 Decembrie ora 13:49! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada:

este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline.

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – JOI, 19 Decembrie 2018
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 19 Decembrie , cu momentul de maxim la ora 19:49 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.
Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Opozitia luminariilor, adica a Soarelui si a Lunii se formeaza acum pe axa familiala Rac – Capricorn, cu Luna in semnul Racului in casa XI – casa prietenilor, a suporterilor si a binefacatorilor, predilectii, dorinte, proiecte , incredere si popularitate. Soarele se afla in perfecta opozitie in casa V  – o casa a copiilor, care ne vorbeste despre sanatatea si conditia acestora, educatie, pedagogie, dragoste si romantism, procreare si conceptie, cadouri si placerile vietii. Arta, dansul, muzica si amuzamentul tin tot de acesta casa V care mai este recunoscuta ca fiind casa iubirii si a creatiei, casa Inimii.

Luna Plina are loc pe axa Rac – Capricorn dinamizand opozitia dintre Rac (familie, viata intima, privata) si Capricorn (societate, cariera, viata publica) provocandu-ne la a gasi un echilibru intre instabilitatea si fluctuatia lunara si rigiditatea si seriozitatea capricornului dar si intre A Darui si A Primi. Luna in semnul Racului este in domiciliu, deci foarte puternica iar intensitatea sa este cu precadere la nivelul emotiilor intrucat verbul caracteristic al Racului este A SIMTI.

Sugerand clestii unui crab, ideograma semnului Rac simbolizeaza uniunea cercului spiritual cu semiluna sufletului, a spermei masculine cu ovulul feminin (fertilitatea), intr-un act de a da si a lua printr-un gest de protectie, semnul este sensibil, emotiv, intelegator si compatimitor.

Relatia cu mama sau cu propria noastra feminitate, radacinile noastre, “locul” de unde provenim dar si de care apartinem sentimentele fata de caminul nostru dar si fata de tara, emotia, sensibilitatea si atasamentele sunt punctele centrale ale acestei luni in rac. Ezoteric Racul reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea manifestata. Reprezinta potentialul inconstient al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara.Tot Racul este si simbolul Ieslei, al “grotei amenajate” unde s-a nascut Iisus.

Luna Plina in rac si in casa XI ne mareste sensibilitatea si intuitia in ceea ce priveste prieteniile noastre, relatiile de grup sau asociatiile profesionale de care apartinem.Fiind apogeul unor actiuni incepute in trecut ne putem bucura acum de rezultatele sau fructele unui proiect sau a unei colaborari/prietenii sau dimpotriva putem primi contrariul. Aceasta pozitionare a Lunii stimuleaza prieteniile si mareste simpatia celor din jur, facilitand obtinerea de favoruri, superiorii sunt mai binevoitori iar protectorii sunt mai atenti cu noi. Se pot lega prietenii sau se pot revedea amici vechi si se pot aplana conflicte. Este o perioada in care se pot obtine daruri de la prieteni, se pot obtine avansari datorita unui prieten, se vad rezultatele sau este recunoscuta si apreciata contributia personala in cadrul unui proiect sau a unei colaborari. Ne este recunoscut efortul si munca in cadrul proiectelor de grup.

Soarele se afla in Capricorn in Casa V, fiind de asemenea si guvernatorul Ascendentului acestui moment astral,ascendent care se afla in semnul Leului. Manifestam tendinta de a conduce, de a dirija in domeniul specific fiecaruia dintre noi, dam valoare lucrurilor si planurilor pe care le intreprindem, avem ambitie si dorinta de reusita si suntem pregatiti sa depunem toate eforturile necesare pentru a reusi. Ne folosim de intreg potentialul creativ de care suntem capabili, ne punem in slujba proiectelor noastre cu incredere si putere de munca, dar cu scopul de a darui, suntem seriosi si responsabili in a fii mai buni, mai atenti si mai generosi fata de ceilalti. Nu suntem egoisti si nici nu manifestam orgoliu, pur si simplu realizam ca detinem abilitatea de a aduce bucurie in sufletele celorlalti, ca suntem in slujba Binelui Suprem si ca de aici putem oferi “cadouri” iubire, protectie, intelegere, sustinere sau poate doar un zambet sau un cuvant de alinare daca acesta este tot ceea ce avem dar care va conta enorm pentru celalalt.

Tot casa V este si o casa a copiilor dar mai ales a copilului din noi care poate iesi acum la suprafata putandu-se bucura de tot ce exista in jurul lui, de miracolul existentei cu inocenta si puritatea copilului.

Capricornul reprezinta simbolul muntelui pe care capra se catara si arata ca omul trebuie in mod constant sa caute sa se inalte, sa evolueze in existenta sa. Ezoteric, capricornul reprezinta poarta de iesire a sufletelor din lumea manifestata. El indica in astrograma natala locul de detasare, de sinteza, de solitudine, de elevare si de ambitie. Chiar daca acum aceasta detasare se produce intr-o casa a bucuriei si a placerii, nu inseamna ca ne vom bucura mai putin ci dimpotriva ne vom trai bucuria si placerea intr-un mod inalt, sacru si sfant. Nu ne vom transforma in sclavii propriilor placeri ci ne vom bucura constient de ele, caci ele, alaturi de cei dragi sau de ce ne este drag, ne va umple sufletul de armonie, implinire, iubire dar mai ales de Dumnezeu.

Luna Plina primeste aspecte provocante atat de la Kiron cat si de la Marte, suntem acum “provocati” de situatii la care nu ne asteptam si fata de care manifestam respingere sau iesiri necontrolate, instabilitatea momentului poate crea o lipsa de armonie, putem primi altceva decat ne asteptam iar sensibilitatea noastra fiind la cote maxime ne putem simti raniti sau dezamagiti. Poate fi un moment al surprizelor, al necunoscutului care ne poate soca sau dimpotriva bucura, “rasplata” va fi diferita pentru fiecare in parte. Poate fi un moment al constientizarilor de genul “Acest om este intr-adevar un prieten adevarat?”, “Proiectul acesta este cu adevarat ceea ce ma implineste”?, “Acest grup de oameni este un grup cu care intr-adevar rezonez”? “Am oferit atat cat trebuia sau a fost insuficient”?

Indiferent de raspunsurile pe care le vom primi, mai usoare sau mai dure, suntem ajutati sa o luam de la capat. Gradul acestei Luni Pline, respectiv gradul 0 este un grad extrem de important cu o foarte mare forta, semnifica inceputul unor evenimente semnificative din viata noastra, detine un mare potential cu care suntem acum amprentati pentru a rezolva acel “proiect” specific fiecaruia  dintre noi care nu mai poate astepta. Aceste proiecte tin de prietenii si protectorii nostrii, de sperantele si idealurile noastre, de sufletul nostru, tinand cont ca se afla in semnul Racului.

Este un moment al reintoarcerii “acasa”, acasa fiind sufletul nostru de unde am plecat candva plini de planuri si sperante.  Aceasta intoarcere se realizeaza in Bucurie, Maretie si Lumina specifice Leului,semnul de pe ascendent dar va fii o Bucurie amprentata de maturitatea si intelepciunea Capricornului.  Semnul racului ne va ajuta sa ne recentram si sa ne reasezam propria fiinta, sa ne reconectam la radacinile fiintei noastre si sa ne iertam pentru momentele in care am fost sau am acceptat mai putin decat suntem in esenta noastra cea mai pura, fii si fiice de Dumnezeu.

In acest moment al Solstitului de iarna, al noptii celei mai lungi a anului, suntem invitati la celebrare, la “a fii nascuti din nou” din Spirit, nu din carne. Spiritul nostru, care este acum asemanator unui copil, la fel ca acest Soare de iarna, cel mai slab si mai putin puternic, va creste pana la puterea atingerii integrale la Solstitiul de Vara intr-o fiinta pregatita sa transforme complet Intunericul in Lumina.

Suntem invitati sa ne pregatim pentru sarbatoarea nasterii Mantuitorului nostru, Iisus Hristos si odata cu aceasta sarbatoare sa aducem si in propria noastra fiinta Lumina si Iubirea Divina asa cum Mantuitorul ne-a spus: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal meu decat prin Mine”. (Evanghelia dupa Ioan)

Mesaje potrivite pentru aceasta perioada ar putea fi:

“Merit sa fiu iubit(a). Nu trebuie sa castig iubirea, sunt Iubit(a) pentru ca exist. Ceilalti reflecta iubirea pe care o am pentru mine.”

“Toate relatiile mele sunt armonioase. Atunci cand cream armonie in inimile si mintile noastre, o vom gasi si in viata noastra. Interioriul creaza exteriorul.”

“Sunt in totalitate adecvat(a) pentru toate situatiile. Sunt una cu Puterea si Intelepciunea Universului. Revendic aceasta putere si-mi este usor sa fiu Eu.”

Virginia Olteanu

Asset 1