Asset 1

Luna Plină în Rac – 2 ianuarie 2018, ora 4:24 – suntem invitați să evoluăm

Începem noul an 2018 cu o Lună Plină în Rac, care desenează o configurație astrală specială denumită ”zmeu”. Nu este vorba de un zmeu din poveste :-),  ci este mai degrabă o configurație ce emană o putere neobișnuită. Simbolul acestui Zmeu astral ține de eliberarea din anumite constrângeri, ne învață că trebuie să ne înălțăm tot mai sus (să creștem, să evoluăm) dar pentru aceasta trebuie să rupem anumite lanțuri karmice, să ne desprindem de trecut.

Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate  la Luna Nouă din iulie 2017. Astfel, fiecare fază de Lună Plină poate fi privită ca un examen astral, un examen pe care îl trecem sau îl putem pica, suntem testați, premiați sau avertizați destul de dur.

Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu rezultatele acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni nepotrivite.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 1 ianuarie 2018, ora 10:24, până pe 2 ianuarie ora 22:24! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari –31 decembrie 2017

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 31 decembriecu momentul de maxim la ora 4:24, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 2 ianuarie 2018, la ora ora 4:24, ora Romaniei, pe gradul 11:38 în Rac și este o fază a Lunii în care Luna în Rac  este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în Capricorn aflat pe același grad  11:38.

 Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele doua energii Rac și Capricorn.

 După cum am mai spus, această Lună Plină vine împreună cu o configurație astrală specială, și anume, un Zmeu astrologic, care este destul de complex și cuprinde:

-o piramidă ( marele triunghi) formată din trei planete în acelasi element apă -Neptun în Pești, Marte în Scorpion și Luna în Rac și în trigon-aspect benefic de 120 grade fiecare cu celelalte două;

– un triunghi minor în care Soarele în Capricorn ca și planetă focar formează sextile benefice cu Marte în Scorpion și Neptun în Pesti;

– o opoziție, deci Luna în Rac în opozitie cu Soarele în Capricorn (faza de Lună Plină) ce devine coloana vertebrală a zmeului astrologic.

Piramida de apa (marele triunghi de apă) se referă la emoții, familie, sensibilitate, masele de oameni, instinctul tribal, structurile familiale și arhetipul parental al conducerii, al politicienilor, al șefilor de clan. Oferă un mare potențial creativ, o înțelegere subtilă și intuitivă a celorlalți, o viață bogată emoțional, senzitivitate dar obiectivitatea lipsește cu desăvârșire.

Luna în Rac în aspect de trigon cu Marte în Scorpion oferă un echilibru între nevoile și dorințele sufletului, crește inventivitatea, indepedența, toleranța. “Mă iubesc și mă accept așa cum sunt, îi iubesc și îi accept pe cei din jur asa cum sunt”  este sinonim cu acest aspect. Cum Marte este în casa XII iar Luna este în casa VIII, acest aspect poate fi ca o eliberare dintr-o închisoare, o șansă să depașim condiționările trecutului, karmei noastre.

Luna în Rac în aspect de trigon cu Neptun în Pești crește senzitivitatea psihică, intuiția dar și idealismul. Conexiunea cu lumea divină este destul de accentuată, compasiunea și dorința de a ajuta sunt puternice în acest moment. Este un aspect al iertării, al conectării cu membrii familiei, al rezolvarii problemelor trecutului.

 Astfel, putem spune că astrele ne sunt favorabile în acest început de an, iar configurația astrală a zmeului ne oferă mai multă stabilitate, mai multă flexibilitate, mai multă fericire și posibilitatea de a primi ajutor divin pentru a ne ridica deasupra obstacolelor vieții.

 

Sursa: https://adriana-astro.com

Asset 1