fullmoon-pisces-2-300x300Luna Plina, reprezinta un apogeu energetic astral, este momentul in care culegem roadele actiunilor noastre semanate odata cu Luna Noua in Pesti din martie 2013, ea ne poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata si actiunile noastre, si ne poate ghida pe drumul cel bun.

Sa urmarim care sunt aspectele astrologice importante care se formeaza pe cerul lunii septembrie. Faza de maxim a Lunii Pline are loc pe data de 19 septembrie 2013 la ora 14:14 ora Romaniei, si reprezinta momentul in care Soarele pe gradul  26:41 in Fecioara se afla In opozitie perfecta cu Luna, pe gradul  26:41 in Pesti. Opozitia reprezinta un aspect provocator, dinamic care induce un puternic conflict interior ceea ce poate accentua starile de nervozitate, lipsa claritatii in gandire, confuzie si zbucium sufletesc sau un dezechilibru coportamental fata de cei din jurul nostru. De aceea este bine sa nu luam decizii importante sau sa incepem noi proiecte.

Ascendentul momentului de Luna Plina se formeaza la 19:28 grade in Sagetator, aceasta ne aduce o energie mutabila de foc, si cum guvernatorul ascendentului este Jupiter in Rac, aceasta energie va nuanta cum stie  mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica  dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur, ne poate indemna catre cunoastere, dreptate, adevar si spiritualitate.

 Jupiter care se afla in acest moment in zodia Racului amplifica tot ceea ce are legatura cu familia, trecutul, radacinile noastre, copiii. Totusi, Jupiter este destul de provocat in acest moment aflandu-se in careu cu Mercur din Balanta, astfel incat mintea poate construi fel de fel de probleme, neintelegeri, pierderi financiare. Acest dezacord dintre lege (Jupiter) si minte (Mercur) poate conduce la actiuni lipsite de precizie, de onestitate, la escrocherii. Nu credeti tot ce auziti, incercati sa va pastrati un cat mai bun discernamant.

Ascendentul in Sagetator este provocat de Soarele in Fecioara dar si de Luna in Pesti, aceasta inseamna ca ne vom exprima intr-un mod mai stresat, tensionat, inhibat sau fie extrem de ambitios. Luna Plina in Pesti care se afla in opozitie cu Soarele in Fecioara formeaza cu ascendentul in Sagetator  un careu in T mutabil, aici  vorbim de o energie ce poate genera crize si sentimente vulnerabile nascute dintr-o lipsa a discernamantului si renuntarea in trecut la ceva semnificativ, in acest moment s-a acumultat destul stres mental si emotional care in cele din urma cere luarea unei hotarari pentru a-i pune capat.

Aceasta Luna Plina activeaza axa III-IX, care este axa comunicarii si studiior, o axa a evolutiei personale si spirituale. Acest moment de Luna Plina poate face lumina in tot ceea ce nu am dezvoltat corespunzator, in tot ceea ce ne-a condus la o  anumita confuzie in planul gandirii, al ideilor, al idealurilor,in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric. Acuma, putem sa ne dam seama daca ideile noastre, cunostintele noastre pot fi puse in practica pentru binele evolutiei noastre, acest lucru il putem face prin utilizarea intr-un mod egal a mentalului si intuitiei, a logicii si intelepciunii!

Luna in Pesti ne poate face cu  usurinta sa confundam visele cu realitatea si sa devenim extrem de creduli si usor de ranit.

De aceea este bine sa reusim sa facem un echilibru intre visele noastre cele mai indraznete si spiritul practic, dublat de atentia la detalii a Fecioarei, sa gasim forma concreta prin care sa ne putem exprima cat mai clar si sa manifestam in planul fizic, aceste vise.

In acelasi timp cu Venus in Scorpion aflata in conjunctie cu Nodul Nord in Scorpion si cu Saturn  in casa XI si Nodul Sud in Taur in casa V, universul ne incurajeaza sa  iesim dintr-o relatie frustranta, sa lasam in urma lucrurile, oamenii de care nu mai avem nevoie pentru viitorul nostru, de fapt  orice fel de relatie frustranta  se poate termina chiar acum. Ni se cere sa  dezvoltam relatii profunde cu oamenii care ne  impartasesc interesele,  care ne pot ajuta sa dam viata sperantelor noastre, care ne pot pune in lumina calitatile umanitare.

Avand in vedere dinamismul astral care ne suprasolicita in aceste zile este bine sa fim cat mai deschisi la schimbare si sa fim convisi ca aceste planete ne vor ajuta sa dam la o parte din viata noastra tot ceea ce este invechit si uzat. De asemenea putem folosi aceste zile pentru a face “curatenie” in relatiile noastre, in mintea si sufletul nostru, eliminand blocajele si energiile negative care ne impiedicau sa ne urmam destinul.