Asset 1

Luna plina in Leu – 27 ianuarie 2013 -semnificatii astrologice

Prima luna plina din acest an, are loc pe data de 27 ianuarie 2013 la ora 06:40 ora Romaniei. Ea are loc in semnul Leului, amplificand amestecul alchimic al elementelor Aer si Foc. Momentul de luna plina se formeaza atunci cand soarele se afla in opozitie perfecta cu luna. Deci Soarele din Varsator se afla in opozitie perfecta cu Luna din Leu, in cazul nostru Luna se afla in Leu gradul 7:25, iar Soarele in Varsator gradul 7:25.

Luna Plina reprezinta o perioada de apogeu a influentei Lunii asupra Pamantului, in aceasta perioada crescand sesibilitatea si receptivitatea organsimului. De aceea este bine ca in aceasta perioada sa nu intreprindem actiuni de mare anvergura, sa nu luam decizii importante, pentru ca majoritatea oamenilor tind spre un comportamnent instinctual care le poate afecta puternic puterea de decizie, si simtul echilibrului.

Influenţa Lunii Pline este simţită mai puternic si in mod semnificativ cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Totodata cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 25 ianuarie. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, deasemenea ne putem tempera pornirile si ambitiile egoiste, prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii. Este un moment privilegiat, favorabil pentru a ne manifesta creativitatea si inspiratia artistica, de asemenea ne putem exprima  sentimentele si trairile, cu mai multa usurinta, putand chiar sa evocam momentul magic al inceputului unei relatii afective, lasandu-ne inspirati de chemarea inimii.

Putem sa ne raportam la aspectul de Luna Plina si ca la un mini test astral, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. Aceasta Luna Plina in Leu, este mandra, aroganta, dramatica, dar si creativa, ea accentueaza imaginea noastra personala, genereaza  nevoia de gesturi  teatrale pline de avant, indrazneala si generozitate, din dorinta de a atrage realtii bune, sau de a fi in mijlocul atentiei.  Luna plina in Leu face sa straluceasca visele noastre cele mai indraznete, dar si cele  mai secrete,  si putem fi ajutati in acest moment sa vedem care dintre acestea pot fi realizate si pe care trebuie sa le dam deoparte.

La capatul opus zodiacului, se afla Soarele in Varsator, cu o energie care ne da excentricitate, inventivitate si orice actiune care iese din cotidian, ne predispune la schimbare, inovatii si progres.  Varsatorul vrea sa fie ascultat de toata lumea, si de accea inventeaza noi forme de comunicare sau de realtii. Elementul de legatura al axei Leu-Varsator este creativitatea, in cazul semnului Leului fiind cea personala, in timp ce in cazul semnului opus, fiind vorba de creativitatea de grup. Acum este momentul sa dam nastere propriei noastre realitati, detasandu-ne de cotidianul monoton, devenind creatorii viselor noastre celor mai indraznete.

Pe scurt am putea spune ca misiunea acestei Luni Pline in Leu este aceea de a ne ajuta sa dam glas impulsului inimii intr-un mod inedit, neasteptat (Soarele in Varsator).

Un aspect astrologic deosebit – cortul, se formeaza acum, din opozitia Luna – Soare si trei sextile (aspecte benefice de 60 de grade); si anume Luna in sextil cu Jupiter in Gemeni, Soarele in sextil cu Uranus in Berbec, si Jupiter in Gemeni in sextil cu Uranus din Berbec. Aceasta semnifica noi oportunitati care se deschid gratie comunicarii, mai ales prin limbaj, luand in serios puterea creatoare a cuvantului.

Trigonul dintre Luna si Urans, ne elibereaza de blocajele impuse in relatii, asocieri sau in modul in  care ne folosim talentele, senzualitatea, gasind caile necesare pentru a trai mai liber in concordanta cu ceea ce simtim in interior. Este de asemenea un timp al asumarii oricarui risc emotional, deoarece intuitia se afla la cote inalte, iar progresul, noutatea si ineditul fac parte din acest  ,,cadou” astral pentru noi.

Universul ne poate scoate in cale intalniri neasteptate, vizite si vizitatori neanuntati, care ne pot surprinde in mod placut. De asemenea intuitia sentimentala creste, ceea ce ne face mai capabili de a anticipa situatiile care ne provoaca sa o folosim.

Sextilul  dintre Luna Plina in Leu si Jupiter in Gemeni, favorizeaza optimismul, viata sociala, calatoriile, invatamantul superior, examenele si publicatiile. Totusi Jupiter ramane retrograd pana pe data de 30 ianuarie 2013, favorizand aparitia in viata noastra a oamenilor sau faptelor din trecut, intr-un mod predestinat.  Scopul aceste energii Jupiteriene este sa ne ajute, refacand delicatul echilibru karmic, intr-un mod cat mai benefic pentru noi.

Venus in Capricorn face un alt aspect benefic cu Nodul Nord in Scorpion ( care reprezinta destinul, dharma sau viitorul) aducand in viata noastra intalniri ce au un sentiment de predestinat si daruindu-ne oportunitati din sfera relatiilor sau contactelor inter-personale.

In ultima instanta, aceasta Luna Plina de la inceputul anului 2013, este un moment astral care ne ofera oportunitati multiple care ne pot elibera si ne pot transforma viata.

Simbolul sabian al acestei Luni Pline este la 8 grade Leu: Un activist comunist propagandu-si idealurile revolutionare.  Semnificatiile posibile sunt acelea de a te simti satul de situatia existenta, si lipsit de orice putere. Daca vrei sa reusesti, trebuie sa-ti asiguri sprijinul celorlalti, si puterea poate fi obtinuta prin promisiunea egalitatii. (Intelect nefluctuant si incapabil de compromisuri. Pasiuni arzatoare. Spirit revolutionar).

Asset 1