Asset 1

Lună Plină în Fecioara – 9 Martie, ora 19:48 – ora României

Momentul de Lună Plină in Fecioara de Luni, 9 Martie 2020, ora 19:48 se formează pe axa Fecioara– Pesti, la gradul 19:37 activând axa XII – VI – axa muncii, a serviciului pentru ceilalti, a sanatatii si a sacrificiului.  Ascendentul momentului se afla in semnul de aer al Balantei care cauta dincolo de toate armonia si pacea.

Intrucat Fecioara guverneaza intestinele, splina si pancreasul, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Fecioara, (incepand de Duminica dimineata, 8 Martie, pana Marti dimineata, 10 martie) pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si curativ cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Persoanele cu stomacul si intestinele sensibile pot intampina probleme cu digestia in aceasta perioada iar acelora care prefera mancaruri mai grele sau condimentate le este recomandat sa se abtina de ele in aceste zile.

Culoarea portocalie poate influenta in mod benefic problemele de digestie si intestinele lenese mai ales daca este purtata in zilele lunii in Fecioara iar violetul stimuleaza splina si deci forta sistemului imunitar.

Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

de Luni, 9 Martie ora 01:48 până Marti, 10 Martie, ora 13:48! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 7 Martie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 7 Martie, cu momentul de maxim la ora 19:48 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Luni, 9 Martie, ora 19:48, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Fecioara la gradul 19:37 si Soarele in Pesti pe acelasi grad, avand ca fundal confruntarea dintre energia concreta si palpabila a Fecioarei, pusa acum in slujba purificarii propriei fiinte (casa XII) si energia Pestilor care indeamna la iertare si compasiune puse in slujba serviciului pentru ceilalti. (casa VI)

Aceasta Luna Plina este amprentata de vibratia numarului 7 din punct de vedere numerologic, un numar cu o puternica incarcatura spirituala care indeamna la activitati pe masura capacitatilor sale; este o zi in care vom tinde sa cautam adevarul la un nivel mult mai profund iar introspectia si meditatia pot fi instrumente extrem de utile in accesarea magiei propriului suflet.

Luna noastra este acum in semnul de pamant al Fecioarei, un semn metodic si extrem de organizat

sub influenta planetei Mercur a carei natura inteligenta este acum orientata practic. Sensibilitatea si natura emotionala a Lunii vor fi tinute in frau de natura practica a acestui semn care va cauta perfectiunea prin tot ceea ce realizeaza. Vom tinde sa ne folosim timpul cu multa cumpatare cautand parca sa valorizam fiecare minut, vom cauta sa ne indeplinim sarcinile dupa reguli foarte clare si eficiente crezand ca asa vom tine lucrurile sub control si vom avea eficienta maxima.

Verbul caracteristic Fecioarei este A ANALIZA, A CRITICA

iar in aceasta perioada vom redirectiona aceasta actiune cu precadere catre noi insine deoarece vom fi nevoiti sa ne confruntam cu propriile limitari pentru a le transcende; aceste limitari se datoreaza incapacitatii noastre de a ne abandona, de ne urma calea sufletului nostru tinzand sa continuam a ne judeca pe noi si pe cei din jur din propria noastra perspectiva limitata si egotica; tindem sa credem ca suntem evaluati doar prin ceea ce facem si implicit tindem sa facem si mai mult pentru a umple nesiguranta si nelinstea interioara uitand complet faptul ca mai presus de a face, suntem iubiti pentru ceea ce suntem.

La un nivel mult mai profund putem incerca sa intelegem ca implinirea si pacea sufletului nu este deloc compatibila cu critica si nemultumirea

Atunci cand tindem permanent sa-i criticam pe cei din jur, sa-i judecam sau sa manifestam nemultumire constanta fata de ei, actiunea noastra nu face altceva decat sa oglindeasca propria noastra atitudine interioara, ascunsa si subconstienta, prin care ne criticam si ne judecam pe noi insine permanent.

Poate ar trebui sa incercam sa fim mai blanzi cu noi, mai toleranti si mai iertatori cu propria noastra fiinta acceptand faptul ca am gresit, dar invatand permanent din greseala, “imbratisandu-ne” chiar si cand credem ca nu meritam. Un proverb chinezesc spune astfel:

“Iubeste-ma cand o merit cel mai putin caci atunci am cea mai mare nevoie.”

– ceea ce presupune propria acceptare si iertare chiar si in cele mai grele momente.

Iar in privinta iertarii aproapelui nostru, apostolul Petru a pus Domnului Iisus urmatoarea intrebare:

„Doamne de cate ori sa iert pe fratele meu cand va pacatui impotriva mea? Pana la sapte ori? Iisus i-a zis: „Eu nu-ti zic pana la sapte ori, ci pana la saptezeci de ori cate sapte.”

Matei 18:21-22

Prezenta Lunii in casa XII marcheaza o perioada in care emotiile reprimate vor tinde sa iasa la iveala

tendinta de fuga, de evadare din realitatea inconjuratoare, teama si vina pentru propria slabiciune, neputinta de a ne accepta imperfectiunea de orice natura ar fi ea sunt factori care ne destabilizeaza si care ne indeparteaza de implinirea si vindecarea de care avem cu adevarat nevoie.

Casa XII este o casa psihica plina de secrete si de experiente mai putin obisnuite

ne putem confrunta cu o posibila dezamagire, tradare, un diagnostic dificil sau aflarea unor secrete in fata carora nu avem alta solutie decat acceptarea prin aducerea lor la suprafata, in lumina, pentru a invata iertarea in primul rand a noastra cat si a celorlalti. Anumite planuri pe care le-am avut legate de munca si serviciul nostru pot fi vazute acum in alta lumina decat ne-am asteptat generand puternice conflicte interioare.

In perfecta opozitie cu Luna in Fecioara este Soarele in Pesti care isi trimite peste noi razele credintei si ale compasiunii chemandu-ne sufletul catre iertare, catre accesarea propriei meniri divine, catre spiritualitate, vindecare si magie. Daca Fecioara critica si analizeaza la sange, Pestii iarta si se sacrifica iubind neconditionat, iar daca mania Lunii in Fecioara este sa caute perfectionismul, darul Soarelui in Pesti este Intelegerea, Credinta si Iertarea.

Si, totusi, scopul oricarei opozitii este gasirea caii de mijloc, a echilibrului intre energiile complementare ale Fecioarei si Pestilor

intre detaliu si ansamblu, intre critica si acceptare, intre propriul serviciu si serviciul pentru ceilalti, intre asumare si lipsa de implicare, intre nevoia de a controla si nevoia de a abandona iar domeniul din viata noastra in care suntem acum provocati sa gasim punctul de echilibru este serviciul nostru, relatia cu colegii de munca, problemele noastre de sanatate, obiceiurile cotidiene si atitudinea noastra fata de serviciu.

Cresterea implica intotdeauna un anumit tip de transformare

iar scopul nostru este sa devenim adevarati agenti ai transformarii noastre si implicit sa folosim din plin crizele si suferinta prin care trecem astfel incat acestea sa reprezinte metamorfoze reale si autentice.

Adevaratul mesaj al acestei Luni Pline pe axa Fecioara – Pesti este

transformarea prin credinta, prin conexiunea cu propriul sine si prin implinirea menirii divine care ne-a fost data, respectiv prin acea forma unica fiecaruia dintre noi de a ne pune in serviciul celorlalti dar, pentru a face asta, trebuie mai intai sa ne purificam mintea de propriile frici care blocheaza exprimarea autenticului din noi.

Vindecarea trupeasca este in stransa legatura cu vindecarea sufleteasca caci atunci cand avem sufletul implinit si plin de Dumnezeu, corpul se vindeca de la sine iar fiecare celula este impregnata de Lumina Divina.

Poate o practica utila in aceasta perioada si nu numai este sa oferim permanent roadele muncii noastre lui Dumnezeu astfel incat tot ce realizam sa fie integrat ordinii divine si sa practicam atat meditatia cu starea de smerenie cat si meditatia cu starea de abandon.

Aceasta Luna plina este aspectata benefic acum de un intreg stelium de planete

din Capricorn, Marte (actiunea), Jupiter (credinta), Pluton (vointa si transformarea), toate acestea sustin din plin aceasta invitatie astrala la depasirea propriilor limite, la vindecarea noastra atat trupeasca cat si sufleteasca, prin iertarea si acceptarea personala cat si a celorlalti; poate cea mai de pret contributie cu care vine acum acest semn al Capricornului este faptul ca ne ajutam sa ne constientizam propriile talente, posibilitati si sanse indicandu-ne drumul pe care trebuie sa-l urmam amintindu-ne permament insa, ca prin tot ce facem sa tintim in Sus, catre realizarea suprema, catre Dumnezeu.

Aceasta Luna Plina in semnul Fecioarei este un moment de constientizare a ceea ce ne limiteaza

pentru a face loc la ceea ce ne inalta, ca sa putem aspira catre Divin punandu-ne in slujba Lui trebuie mai intai sa purificam fiinta noastra de toate limitele si credintele limitative prin credinta nestramutata si aspiratia neincetata.

Intr-o rugaciune de la Sf. Maslu se spune:

“De cate ori vei cadea scoala-te si te vei mantui”.

Virginia Olteanu – astrolog

Asset 1