luna-plina-in-fecioaraFenomenul de luna plina, din cea de-a doua luna a anului are loc pe data de 25 februarie 2013 la ora 22:26 ora Romaniei. Ea se formeaza in semnul Fecioarei, amplificand amestecul alchimic al elementelor Pamant si Apa. Momentul de luna plina ia nastere atunci cand soarele se afla in opozitie perfecta cu luna. Deci Soarele din Pesti se afla in opozitie perfecta cu Luna din Fecioara , in cazul nostru Luna se afla in Fecioara la gradul 7:23, iar Soarele in Pesti la gradul 7:23.

Influenţa Lunii Pline este simţită mai puternic si in mod semnificativ cu 18 ore înainte  şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Totodata cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 23 februarie. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, deasemenea ne putem tempera pornirile si ambitiile egoiste, prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii.

In general, cand este Luna plina nu este recomandabil sa incepem noi proiecte sau sa facem schimbari importante deoarece este un moment tensionat, generator de conflicte. Fie ca intentionam sau nu, orice am face (bun sau mai putin bun) va fi probabil foarte vizibil si va exista o mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important (sau cel putin cu propriile conflicte interioare).

De aceea este bine sa amanam luarea unor decizii importante, sa nu intreprindem actiuni de mare anvergura, pentru ca majoritatea omanilor tind sa aiba un comportament instinctual care le poate afecta puternic simtul echilibrului interior si puterea de decizie.

Din punct de vedere al sanatatii, este bine sa se evite la modul imperativ, interventiile chirurgicale, extractiile dentare, eforturile fizice prea mari si starile emotionale tensionate.

Aspectul astrologic care se formeaza pe axa semnelor mobile Pesti – Fecioara, respectiv casele VI si XII, reprezinta o configuratie planetara care poarta denumirea de “Corabie”. In aceasta configuratie astrala rolurile cele mai importante ii revin lui Jupiter aflat in zodia mutabila a Gemenilor, care este de alfel si focarul careului in T, aflat in casa a IX-a,  Saturn in miscare retrograda  (in casa a II-a) si Pluton (in casa a IV-a). In plus, semnul Pestilor este deja foarte aglomerat de planete: Mercur aflat si el in miscare retrograda pana in data de 14 martie, Marte si Neptun.

Cu acesta aglomerare de planete aflate pe “puntea” corabiei, ar putea fi necesar sa realizam cateva manevre inteligente pentru a putea indrepta “carma corabiei” noastre spre noi orizonturi. In caz contrar ne-am putea trezi in deriva…

Cu Mercur in Pesti interrelationam preponderent emotional, pe baza de intuitie si presentiment. Folosim canale de comunicare subtile si imaginative, meditam si ne lasam cufndati in reverii, stim sa tacem si sa ne luam in serios visele. In mers aparent retrograd, Mercur poate sugera ca probabil rationam incalcit si somnolent, ca verbal ne exprimam neclar, nesigur si incoerent, ca exista o neputinta de a ne organiza si exterioriza eficient gandurile, este momentul sa devenim cat se poate de clari in exprimare, pentru a nu ne lasa angrenati in si mai multa confuzie.

Din punct de vedere afectiv, suntem mai detasati; putem iubi intr-un mod prietenesc si cordial, amical, vazand in sentimente o vaga amenintare, o complicatie inutila. n relatia de cuplu ne dorim spatiu de respiratie, pretuim jocurile intelectuale cu partenerul, dialogul antrenant si umorul, asocierile fine si consumul de idei. Spre sfarsitul lunii trairile se pot intensifica si deveni complexe, ne putem indragosti fara rezerve in ciuda oricaror oprelisti, complicat si ambiguu.

Saturn in Scorpion, retrograd, ne cere sa incetam a castiga interesul altora prin manevre subterane sau prin manipulare, sanctionand planurile diabolice, si ambitiile ascunse.  Acum poate fi de dorit sa ne stapanim curiozitatile morbide, impulsurile (auto)distructive de sinceritate ultima, cinismul si ranchiuna.

Orice am cauta, nu trebuie sa fie obtinut intr-un mod fortat si obsesiv, deoarece exista si un mod benefic  in care anumite lucruri ni se dezvaluie doar la timpul potrivit.

In fine, cu Marte in Pesti e de asteptat sa suprimam mare parte din dorintele de afirmare personala, sa ne straduim mai mult in anonimat, rafinand tendintele egoului si punandu-ne energia in slujba celorlalti. Putem face bune eforturi, dar nu pentru a iesi in fata, ci pentru a actiona discret, din umbra si obscuritate. Indraznim si razbim altfel, practicand cel mai aparte fel de curaj poate, pe acela de a (ne) pastra speranta.

Avand in vedere aceste aspecte astrologice este recomandat sa ne pastram viziunea de ansamblu asupra situatiei, sa avem incredere in noi insine ca putem sa ajungem la destinatie (sa ne atingem scopul) cu bine si sa fim dispusi sa muncim pe branci pentru aceasta. Sa nu ne temem de necunoscut si sa nu cedam stresului, dar nici comoditatii. Sa facem ceea ce este just si necesar pentru a ne mentine echilibrul  deoarece sanatatea noastra fizica si psihica depinde de asta!