O Lună Plină este un limbaj actual al karmei, în sensul că vom culege ceea ce am semănat (culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate la Luna Nouă în Fecioară din septembrie 2017),  iar acum suntem forțați să acționăm, să schimbăm condițiile care nu ne mai satisfac, atât interior cât și exterior, totodată Luna este cea care ne ghidează sufletul, ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 1 martie ora 08:51 pana pe 2 martie ora  20:51! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 28 februarie 2018

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 28 februariecu momentul de maxim la ora 2:51, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

Această Lună Plină se formează în data de 2 martie 2018, ora 2:51, ora României, cu Luna în Fecioară pe gradul 11:23 iar Soarele în Pești pe gradul 11:23.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție mărită pentru a găsi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele două energii Fecioară și  Pești.

Ambele semne sunt energii de vindecare, sprijin pentru ceilalți, sunt în slujba oamenilor în feluri diferite.

Dacă Luna în Fecioară vorbește despre detalii, ordine și vindecare, Soarele în Pești trimite razele lui de lumină încărcate cu spiritualitateempatie, intuiție, magia vindecării divine. A venit timpul să purificam, tratăm sau să îndepărtăm tot ceea ce este otrăvitor, nefolositor, în viața noastră, în munca noastra, în dieta noastră, în rutinele și obisnuințele de zi cu zi.

Dacă Fecioara este complet centrată pe corpul fizic, pe viața pe Pămant, Soarele în Pesti ne ajută să ne mutăm în afara granițelor și să ne amintim de originea noastră divină, de înțelepciunea eternă ascunsă în scanteia noastră divină. Fecioara este criticul, analistul, perfecționistul, doctorul care vindecă bolile societății (semn de pământ) în timp ce Peștele (un semn de apă) este martirul, tămăduitorl sufletului, sănătatea noastră spiritualaă iluzia și fuga de realitate. Ambele semne sunt un simbol al vindecării, dacă Fecioara se concentrează asupra lumii materiale și este stăpâna detaliului, nu-i scapă nimic neobservat, poate spune “iată ce este greșit, ce trebuie etichetat, aranjat, curățat, vindecat”, semnul Peștilor este privirea de ansamblu, este intuitiv și emoțional și se concentrează pe tot ce este ascuns în spatele scenei și vrea să spargă orice barieră.

Această Lună Plină în Fecioară formată de opoziția dintre Soarele în Pești și Luna în Fecioară activează axa  II-VIII, o axă a posesiunilor, a relațiilor interesate, a sexului, a certitudinilor a gestionării propriului patrimoniu, a bunurilor materiale sau spirituale, jocuri ascunse pentru putere, manipulari, secrete ale sufletului, mosteniri, taxe, ritualuri, inițieri și ocultism.

Frumusețea acestei lunații este vazută prin capacitatea noastră de a ne transforma, de a întelege că eliminarea” gunoiului” din mintile și sufletul nostru ne fac cu adevarat oameni mai buni.

Saturn în Capricorn aflat în casa I devine mediatorul acestui dialog astral între Luna în Fecioară și Soarele și Neptun în Pești, iar prin aceasta mediere ne ajută și pe noi, ne sprijină în găsirea celei mai realiste și practice soluții. Răbdarea și acceptarea unor limite personale sunt beneficiile induse de Saturn. Într-un fel, suntem ajutați să aducem calmul în situatiile haotice cu efecte favorabile în limpezirea dorintelor, experientelor și a conjuncturilor prezente. Este un moment prielnic finalizării cu succes a unor proiecte începute și angrenarea în planuri cu bataie lungă. De asemenea este un moment potrivit  să cerem sfatul sau sprijinul unor persoane mai în varsta (Saturn) ce pot oferi solutii noi la problemele existente. Un vechi proverb ne spune “ dacă nu ai un batran, să-l cumperi” și este în deplin acord cu influenta lui Saturn în Capricorn în viața noastră.

Fecioara este semnul recoltei dar mutabilitatea acestui semn se referă atăt la recolta pamânului cat și la recolta sufletului, așa cum am mai spus, culegem ce am semanat.

Această Lună Plină ne îndeamnaâă să găsim un echilibru între muncă, serviciul nostru și serviciile facute celor din jur, între critica și acceptarea defectelor celuilalt.

 

sursa: https://adriana-astro.com