Momentul de Lună plină din 19 Februarie 2019, ora 17:54 se formează pe axa Fecioară – Pesti, axa limitărilor şi a sacrificiilor, la gradul 0:42 activând casele astrologice VI – XII – case care vorbesc despre sănătate, sacrificii, limitări şi teste cotidiene. Conjuncţia Lunii Pline cu axa cardinală I- VII ne atenţionează asupra faptului că evenimentele ce urmează pot avea un efect marcant asupra destinului şi personalităţii individuale.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 9 Septembrie 2018 în timpul Lunii Noi în Fecioară. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri. Ce am început în acea perioadă şi suntem pregătiţi acum să încheiem?

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Luni, 18 Februarie ora 23:54 până Miercuri, 20 Februarie ora 11:54! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Duminica, 17 Februarie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 17 Februarie, cu momentul de maxim la ora 17:54 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.
Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Opoziţia Luna – Soare din 19 Februarie 2019 se formează pe axa de sacrificiu Fecioară – Pesti la gradul 00:42 şi activează casele VI – XII având Ascendentul în Fecioară, sub guvernarea lui Mercur. Deci suntem invitaţi la analiza, cercetare, apel la raţiune şi precizie pentru a vedea care sunt domeniile în care ne sacrificăm şi dacă aceste sacrificii se merită cu adevărat. Fecioara este un semn de pământ şi este, prin urmare, un semn practic, de munca şi chibzuinţă; este de asemenea un semn feminin care va căuta o înţelegere analitică şi concretă a unui lucru decât înfruntarea lui directă.

Luna in Fecioară are ca scop Perfectiunea şi Serviciul iar fundaţia ei consta în termeni precum analiză, critică, asimilare, adaptare, modestie, pragmatism, puritanism, ordine şi ataşament faţă de principii. Sensibilitatea şi natura emoţională a Lunii va fii ţinută în frâu de natura practică a Fecioarei, şi întrucât acest semn ocupă acum ascendentul acestui moment astral, putem afirma că ne propunem să facem curăţenie în fiinţa noastră, în muncă sau serviciul nostru, în regimul nostru de viaţă şi activităţtile cotidiene, mai ales în sănătatea noastră.

Situată în casa XII, Luna este pregătită pentru a face curat nu doar la suprafaţă, ci dimpotrivă va sonda adânc în subconştientul nostru căutând să vadă într-un mod foarte lucid şi concret care sunt lucrurile din propria noastră fiinţă care se pot transforma în “duşmanii” nostrii, adevărate obstacole în calea creşterii noastre. Toate relaţiile nepotrivite,fie ele de parteneriat sau de dragoste, ataşamentele bazate pe frica sau obisnuinţă, contractele cu un loc de muncă care nu mai contribuie la evoluţia noastră, dependenţele de diversele lucruri/substanţe nocive, tendinţa noastră spre perfecţionism şi veşnica nelinişte datorată propriei “insuficienţe”, credinţa că orice şi oricât de mult am realiza nu este suficient de bun, toate acestea vor fi depuse acum pe masa dezbaterilor.

Soarele în Pesti are ca scop principal înţelegerea şi işi construieşte acest scop pe valori precum compasiunea, credinţa, sacrificiul, impresionabilitatea, imaginaţia, umanismul, generozitatea iar lecţia de învăţat pentru acest moment este Hotărârea, educarea propriei instabilităţi şi să evite fuga/evadarea sau neasumarea.

Situat în casa VI, Soarele luminează munca şi serviciul nostru, ne luminează sănătatea şi activităţile zilnice alături de colegii de muncă, ne arată locurile sau oamenii în slujba cărora ne-am pus, şi mai mult decat atât, el devine acum o oglindă vie a implicării noastre în aceste domenii şi a eforturilor depuse.

În concluzie, Luna Plină situată acum pe această axa a sacrificiului şi a limitărilor Fecioara – Pesti ne adresează urmatoarele întrebări: “Suntem pregătiţi să ne acceptăm asa cum suntem? Să ne iertăm pentru tot ce nu am putut să facem mai bine decât am facut? Să ne acceptam propriile limite fără să ne acuzăm sau să ne învinovăţim?

Într-un cuvânt “La ce suntem pregătiţi să renunţăm pentru a obţine vindecarea trupească sau sufletească de care avem atât de mare nevoie? Poate a sosit ceasul conştientizării care bate acum şoptindu-ne că nu ne ascultăm propriul suflet, nici propria menire, că ne este mai uşor să ne uităm în altă parte decât acolo unde doare, întrucât vindecarea ar necesita o schimbare prea mare din partea noastră, ieşirea din zona de confort, şi nu suntem dispuşi să o facem. Ne readuce aminte că am preferat să fugim şi să ne creăm un univers iluzoriu, să ne izolăm şi să credem că aşa vom fi în siguranţă, să ne afundăm în vise şi credinţe deşarte uitând că împlinirea noastră este în altă parte.”

Susţinerea vine acum din partea planetei Marte situate în Taur, un alt semn de pământ, care ne impulsionează parcă să ne găsim curajul şi avântul necesar pentru a face schimbările necesare, ne ajută să acţionăm în direcţia lucrurilor pe care intenţionăm să le reordonăm/reasezăm în viaţa noastră. Dacă suntem pregătiţi acum să renunţăm la acele obiceiuri, ataşamente, dependenţe dăunătoare pentru sănătatea noastră trupească şi sufletească, acum este un moment prielnic pentru a lua atitudine în acest sens şi a întreprinde tot ce este nevoie pentru a ne vindeca complet.

Întrucât Luna Plină este situată printr-o conjuncţie stransă cu axa cardinală AS – DS, putem spune că schimbarile pe care suntem invitaţi să le realizam vor avea un impact real şi extrem de puternic atât asupra personalităţii noastre, cât şi asupra raporturilor cu ceilalţi parteneri sau asociati. Vor fi schimbări pe care, daca ni le asumăm, ne vor marca identitatea, stilul de viaţă, relaţiile şi mai ales sănătatea.

Zodia Pestilor semnifică spiritualitatea, compasiunea, înţelegerea, iertarea şi devotamentul iar Fecioara se bazează pe serviciul necondiţionat în slujba celorlalţi, capacitatea de muncă susţinută, ordinea şi disciplina, curăţenia şi purificarea. Aceste 2 semne în aparenţă atât de diferite şi totuşi complementare se reunesc acum în fiinţa noastră, dându-şi mâna ca doi parteneri pregătindu-ne pentru marile schimbări, marile renunţări şi implicit marile eliberări. Toată lupta de până acum a fost a noastră cu noi înşine, ne-a aparţinut în totalitate, limitările ni le-am impus singuri, credinţele limitative le-am acceptat de bună voie, problemele de sănătate le-am suportat cu stoicism postând în victime în loc să le vedem ca pe adevărate semne de alertă ale corpului nostru pe care l-am ţinut doar în slujba a ceea ce am crezut noi că este bine.

Ascendentul acestui moment astral, Mercur, “mesagerul zeilor” este acum în Pesti în conjuncţie cu Neptun, stăpânul acestui semn şi ne ajută să întelegem mai bine realitatea din jurul nostrum, dar nu prin intermediul raţiunii pure sau al mentalului inferior, ci acordându-ne frecvenţa la o cunoastere superioară nouă, accesându-ne intuiţia.  Inteligenţa noastră, modul în care raţionăm este acum în serviciul misterului, al intuiţiei, al inspiraţiei divine, orientarea mentală prezentă se dirijează parcă către o taină divină. Conjuncţia cu Neptun ne trezeste parcă capacităţi extrasenzoriale, puternic intuitive, mintea noastră rodeşte într-un mod divin, beneficiem de un soi de inspiraţie religioasă şi ne bucurăm de mesaje venite din sinele nostru cel mai autentic. Semnul Peştilor vorbeşte de iertare şi compasiune şi avem nevoie sş le dezvoltşm înainte de toate în fiinţa noastră, noi merităm iertarea şi iubirea noastră şi eliberarea de toate lanţurile limitărilor noastre.

“Cereţi si vi se va da; căutaţi şi veţi afla, bateţi şi vi se va deschide

oricine cere primeşte, cel care caută află şi celui ce bate i se va deschide” (Evanghelia după Matei – cap.7)

Să încercăm să fim atenţi la şoaptele “cereşti”, la mesajele profund revelatoare pe care le putem primi în perioada următoare, să căutăm să fim deschişi şi receptivi către noile îndrumări pe care le vom primi, căci ni se indică un drum catre eliberare de suferinţă şi limitare, un drum nou care ne îndreaptă spre iubirea de sine şi implicit iubirea de ce este mai sacru în fiinţa noastră; să căutam să medităm şi să ne rugăm pentru a primi curajul de a renunţa la tot ce nu suntem pentru a deveni ce suntem cu adevarăt, fii si fiice ale unicului Dumnezeu.

Murind pentru iubire

“Mori, mori, mori în această Iubire!
Dacă mori în această iubire, 
Sufletul tău va renaşte!

Mori, mori, nu te speria
de moartea a ceea ce este cunoscut!
Dacă vei muri faţă de tot ceea ce este trecător, 
vei deveni etern!

Mori, mori, mori faţă de 
ceea ce are moarte 
şi vei deveni etern!

Mori, mori, evadează din aceşti nori!
Când vei ieşi dintre nori
vei fi (precum) Luna strălucitoare!

Mori, mori, mori faţă de 
zgomotul grijilor lumeşti!

Şi în tăcerea Iubirii,
vei găsi scânteia vieţii!” – Rumi

Virginia Olteanu