fool moonLuna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

 Luna plină favorizează la maxim manifestarea substanțială la nivel astral (deci și mental), incluzand aspecte benefice sau malefice, dar si o receptivitate maxima la nivel subconștient, care dă și posibilitatea conectării, mai ales nedorite, la aspecte abisale, demoniace.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Pentru a intelege mai bine influenta Lunii Pline, este necesar sa privim miscarea lunara dub forma unui ciclu care are un moment de minima si de  maxima influenta. Momentul de minima influenta este reprezentat de Luna Noua, iar perioada de maxima influenta de perioada de Luna Plina.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Ce este foarte important sa cultivam, mai ales in această perioada: bunul simt, detasarea, umilinta, simplitatea, bunavointa, multumirea si bineinteles, nu in ultimul rand, credinta in Dumnezeu.

Este un moment favorabil pentru a practica Yoga, in general si mai ales rugaciunea, meditatii cu aspecte imanente, stari speciale, rezonante inalte (mai putin cu cele transcendente care nu sunt stimulate in perioada de Luna Plina)

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 14 martie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.

……….

Aspecte speficice

F moon_beam_goddess1

 Luna Plina se formeaza in semnul Fecioarei, pe data de 16 martie 2014, ora 19:09, ora Romaniei ;  dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina de aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Fecioara, in luna septembrie 2013. Mai simplu putem spune ca suntem fortati sa actionam conform Legilor Karmei si sa culegem ceea ce am semanat, avem insa si o doza de liber arbitru de partea noastra, astfel ca putem schimba conditiile care nu ne mai satisfac, atat launtric cat si in exterior.

Aceasta Luna Plina activeaza axa Fecioara –Pesti, cand cele doua astre  Soarele si Luna, se afla in opozitie perfecta, deci Soarele este in Pesti la gradul 26:02 iar Luna se afla in Fecioara la gradul 26:02. Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de destin. Pestii, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata( activitati), este un simbol al vindecarii, trezirii spirituale, compasiunii, iertarii dar  iluziile pot fi o haina perfecta pentru alegerile gresite.

Totodata aceasta Luna Plina activeaza casele XII-VI, casele naturale ale semnului  fecioarei ( casa VI ) si semnului Pesti ( casa XII), este o activare prin schimbarea “ actorilor “, Fecioara este in casa XII ( pamant in apa ) iar Pestii in casa VI ( apa pe  pamant ). Fecioara vorbeste despre ordine, munca, serviciul nostru, activitati zilnice, rutine, sanatate, ce instrumente folosim pentru a face fata activitatilor de zi cu zi. A face lucrurile bine sau mai bine zis, perfect, este sloganul preferat al Fecioarei. Semnul Pestilor  vorbeste despre instrumentele pe care le folosim pentru a ne hrani spiritual, pentru a-i ajuta pe ceilalti, aici vorbim de perfectiunea divina. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.

Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome trecutului care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp. Faima isi are radacinile in casa XII deoarece aici este locul in care renuntam la individualitatea noastra si servim pe cei din jur, aici, valoarea noastra vorbeste timpului, iar timpul devine simultan trecut, prezent si viitor.

Putem spune ca aceasta casa a XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare, dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala , de dorinta de a inota in lumi necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Cu Luna Plina in  Fecioara ( emotii puternice legate de perfectiunea faptelor noastre, serviciile noastre catre ceilalti) in casa XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete.

Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite, iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa XII ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii deschis oportunitatilor vietii. Doar traind viata cu tot ceea ce ofera ea in bine si rau ne apropiem de perfectiune.

Este momentul in care trebuie sa fim atenti la intuitie, vise, ghizi spirituali, care pot fi ajutoare divine pentru a ne convinge sa acceptam o noua situatie de viata, (asta in functie de harta natala a fiecaruia, de domeniul de viata energizat de aceasta opozitia Soare –Luna), si sa reusim sa ne deschidem in fata schimbarilor pe care viata ni le propune.

In acest proces de transformare il avem ca aliat pe Saturn care se afla in miscare retrograda in Scorpion el reprezinta planeta mediatoare a  opozitiei Luna in Fecioara  –Soare in Pesti, este o energie care ne spune ca “in trecut avem ceva de care sa ne agatam”. O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie  arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Saturn este retrograd in Scorpion in casa II si vorbeste despre “puterea valoriii personale”.

In concluzie putem spune ca mesajul acestei Luni Pline este acela al intelegerii si al transformarii; sa nu uitam ca atunci cand “studentul este pregatit, profesorul soseste”, fiind o lege spirituala binecunoscuta, care ne spune ca niciodata nu vom fi aruncati in experiente pentru care nu suntem pregatiti.

Sursa: adriana-astro.com