Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau in trecut

Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este ca un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, iar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.      

   INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 11 martie ora 22:54, pana pe 13 martie ora 10:54! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

 

Tripura Sundari – 10 martie 2017

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 10 martie,  cu momentul de maxim la ora 16:54, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.

Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

 Aspecte specifice

Aceasta Luna Plina se formeaza in data de 12 martie 2017, la ora 16:54, ora Romaniei, pe gradul 22:13 in Fecioara si este o faza a Lunii in care Luna in Fecioara este in opozitie perfecta (astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Pesti aflat pe acelasi grad  22:13.

Ea degaja o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Fecioara  din septembrie 2016, iar acum a venit timpul sa culegem roadele actiunilor “semanate” atunci.

Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 12 martie, iunie, septembrie sau decembrie      (plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala in jurul gradelor 22 din Fecioara, Sagetator, Pesti si Gemeni (semnele mutabile.).

Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Fecioara si Pesti.

Ambele semne sunt energii de vindecare, sprijin pentru ceilalti, sunt in slujba oamenilor in feluri diferite.

Fecioara reprezinta criticul, analistul, perfectionistul, doctorul care vindeca bolile societatii(semn de pamant) in timp ce Pestele(un semn de apa) este martirul, tamaduitorul sufletului, sanatatea noastra spirituala.

Luna Plina in Fecioara, adica opozitia dintre Soarele in Pesti si Luna in Fecioara pe gradul 22:13 activeaza axa II-VIII, o axa ce vorbeste despre valorile materiale si valorile sufletului, despre taxe fie ca vorbim de taxe materiale, spirituale.  Luna Plina in casa VIII este un moment de transformare profunda ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Casa VIII este casa lui Pluto, o casa asociata cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile.

Un alt aspect astral semnificativ in acest moment este miscarea aparent retrograda a planetei Venus, aflata acum in zodia Pestilor, si care face un aspect de opozitie cu aceasta Luna Plina, aducand odata cu venirea primaverii si provocarea reinnoirii juramintelor noastre de iubire.

In astrologie, Venus este cea care ne vorbeste despre iubire, frumusete, armonie, relatii,  dar si bani sau valori in general. Ea arata modul in care ne bucuram de placerile zilnice ale vietii. Cu Venus alaturi, stim sa apreciem frumusetea, stim sa ne valorificam talentele, stim sa mergem catre sursa care ne face fericiti, impliniti. Cand Venus intra in miscare aparent retrograda, ne testeaza capacitatea de a rezista “ poftelor” noastre fie ca vorbim de iubire, fel de fel de achizitii, tratamente de infrumusetare, portofel, talente native. Intr-un fel destul de obsesiv, Venus retrograd face lumina in partea intunecata a unei relatii fie ca este vorba de iubire, casnicie, asociat de afaceri, justitie, bani, frumusete. Venus retrograd ne poate pune o intrebare incomoda: “asta iti doresti cu adevarat, merita efortul tau?”.

Lectia acestui tranzit tine de adevaratele valori ale noastre, ale relatiilor noastre, dincolo de asteptari, calcule si strategii.

Sa aveti o primavara minunata!