Luna Plină în Capricorn – 9 iulie 2017, ora 07:06 – timpul unor construcții durabile

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Luna este cea care ne ghidează sufletul, ea ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Lună Plină ne pune fața în fața cu rezultatele acestor alegeri. Important este să profităm de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastră, iar, dacă suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni nepotrivite.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 8 iulie ora 13:06, pana pe  10 iulie ora  01:06! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 7 iulie 2017

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 7 iulie, cu momentul de maxim la ora 07:06, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).                                                                                                                                          

Guru Purnima - 9 iulie 2017

Această Lună Plină de pe data de 9 iulie, este un moment important și în tradiția hindusă,  se mai numește Luna Plina Aashadha , este dedicată memoriei tuturor maeștrilor, și poarta denumirea de Guru Purnima.

În această zi, discipolii din lumea întreaga venerează aminitrea guru-șilor și maeștrilor lor prin ritualuri speciale care se execută pe parcursul întregii zile de dimineața până la apariția zorilor zilei următoare.

Scopul sărbatorii de Guru Purnima este celebrarea maestrului, prin introspecția efectuată de discipol care are rolul de a evalua progresul spiritual realizat de acesta pe parcursul unui an întreg, și de a întări motivația și determinarea elevului, pentru anul care urmează.

Prin raportarea fața de maestru cu o atitudine corectă, plină de smerenie și respect , în care se cultivă recunoștiința , discipolul și maestrul nu  mai sunt separați, ei devin un întreg, precum un ocean. Această plenitudine, acestă împlinire este reprezentată de Guru Purnima. Se spune că, așa precum Luna Plina răsare, lacrimile de recunoștiință fața de maestru, răsar în ochii discipolului, și se revarsă în vastitatea Sinelui interior.

 

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 9 iulie 2017, la ora ora 07:06, ora Romaniei, pe gradul 17:09 în Capricorn și este o fază a Lunii în care Luna în   Capricorn  este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în  Rac aflat pe același grad  17:09.

Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în  Capricorn  din 28 decembrie 2016, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele două energii Capricorn și  Rac.

Luna Plina în semnul de pamant al Capricornului, un semn practic, un semn ce are respect pentru tradiții, fundații solide, planificări pe termen lung, stabilitate, autoritate, rigiditate, reflectă lumina Soarelui în Rac, un semn ce nu este foarte diferit de semnul Capricornului doar că Racul este preocupat mai mult de domeniul emoțional pierzând astfel din vedere planurile pe termen lung. 

 Luna în Capricorn  în opozitie cu Soarele în Rac ne cere să găsim un echilibru între carieră, viața socială, responsabilități de lunga durată, familie, neam, rădăcini, trecut. Ambele semne au în comun dorința de a construi dar în timp ce Racul este plin de emoții, sensibilitate, Capricornul știe să ignore aceste sensibilități. Este un moment perfect pentru a obține realizări manifestate sub o formă materială de lungă durată, de a găsi cele mai profunde mistere și de a ne elibera de tot ce nu se aliniază cu scopul sufletului nostru. Misiunea acestei Luni Pline în Capricorn este de a ne ghida către acele construcții durabile, serioase, practice, ambițioase de care sufletul nostru are nevoie, ea ne poate ajuta să răspundem la întrebarea “în slujba cui vrem să fim astfel încât sufletul nostru  să nu fie rănit”.

Această Lună Plină ne învață că hrana nu se rezumă doar la alimente ci și la sentimente, idei, emoții, credință, ea activează axa VI -XII, o axă a sănătății dar și a limitărilor, aici dialogul astral între cele două luminarii ne obligă să ne confruntăm cu suferințele create de anumite renunțări dar și greseli în dragoste, muncă, carieră, familie sau rude.

Marte în Rac aflat în casa XII este războinicul din umbră, aflat în spatele acestei scene astrale, care luptă pentru scopurile personale sau poate fi războinicul spiritual care luptă pentru scopuri mai înalte.

Luna Plina în Capricorn este sprijinită( de o conjuncție stransă) de Pluto retrograd în Capricorn, de Neptun retrograd în Pesti dar provocată de Jupiter în Balanta și de Marte în Rac. Conjuncția este întotdeauna cel mai puternic aspect în astrologie, ganditț-vă că stați lângă cineva care poate să va fie prieten sau dușman, unele conjuncții aduc prietenii, ghizi în viața noastra, altele sunt provocatoare nu neaparat negative dar dușmanii sunt cei care vin lânga noi pentru a invața anumite lucruri pe care tot refuzăm să le învățăm.

 Luna Plină în Capricorn și în casa VI ne reamintește că trebuie să cultivam umilința și flexibilitatea, să vedem munca în folosul celorlalți drept un ritual de purificare. Iar singurul mod prin care zeii pot ști că le cerem ajutorul este ritualul. Traditia tibetană ne învață că semnul Capricorn este semnul conștiinței lui Hristos și nu întâmplător nașterea lui Hristos este sărbătorită sub influența acestui semn. în dezvoltarea noastră spirituală, Capricornul este locul în care învațăm să folosim resursele spirituale și să impregnăm profund materia fizică cu energia spirituală.

Cei care vor fi mai mult influențați de această energie astrală, vor fi cei care sunt născuți în jurul datei de 9 iulie, octombrie, ianuarie sau aprilie (plus, minus 3 zile), ei vor simți influența acestei energii mult mai puternic decat ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul, descendentul, MC sau orice planetă personală în jurul gradelor 17 din Capricorn Berbec, Rac și Balanță (semnele cardinale).

 

Sursa: http://adriana-astro.com

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross