Lună Plină în Capricorn – 5 IULIE, ora 7:44 – ora României

Ananda Kali03/07/2020
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină in Capricorn de Duminica, 5 Iulie 2020, ora 7:44 se formează pe axa structurala Capricorn – Rac, la gradul 13:38 activând casele VI – XII – case de sanatate fizica si psihica, munca, serviciul in slujba cuiva. Ascendentul momentului se afla in semnul de foc al Leului.

Intrucat Capricornul guverneaza sistemul osos, in special genunchii, coate, articulatii, tendoane si pielea, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Capricorn, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Sambata dimineata, 4 Iulie pana Luni dimineata, 6 Iulie ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Solicitarea scheletului si in special a genunchilor se poate resimti cu usurinta in aceasta perioada iar cei cu meniscul slabit nu ar trebui sa faca eforturi prea mari. In schimb ne putem inbunatati starea altor oase si articulatii pe perioada acestor zile prin exercitii usoare de intindere. De asemenea, aceste zile sunt potrivite pentru orice fel de ingrijire a pielii si pentru tratamentele specific bolilor de piele.

Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Sambata, 4 Iulie ora 13:44 până Luni, 8 Iulie, ora 01:44! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Vineri, 3 Iulie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 3 Iulie, cu momentul de maxim la ora 07:44.
O zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care

putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Duminica, 5 Iulie, ora 7:44 - ora Romaniei marcheaza momentul de Luna Plina, respectiv opozitia perfecta dintre Luna in Capricorn si Soarele in Rac pe gradul 13:38, avand ca fundal confruntarea dintre energia de pamant a Capricornului focusata pe conturarea propriei identitati cu multa seriozitate, asumare si perfectionare in tot ce intreprinde si energia de apa a Racului, semn cardinal si fecund concentrat in jurul ideii de casa, familie, unitate, suflet.

Aceasta Luna Plina in Capricorn va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Capricorn din Decembrie 2019.

Luna Plina pe axa structurala Rac – Capricorn aduce in prim plan

preocuparea pentru valorile profund unificatoare ale Racului, interesul in descoperirea propriului “centru”si valorile si nazuintele Capricornului, setate pe constructia imaginii sale in lume si a rolului de jucat in societatea din care face parte. De asemenea, aceasta axa este o axa a familiei, a relatiilor cu figura parintelui pe de o parte dar si a asumarii responsabilitatilor de lunga durata pe de alta parte, ea vizeaza conflictul intre viata interioara (familiala) si viata exterioara (societatea). Este o axa a confruntarii intre “puterea” energiei feminine, manifestata prin blandete, protectie, sustinere si hranire si “puterea” energiei masculine tradusa prin legi, structuri, autoritate, munca si responsabilitate.

O luna plina vine intotdeauna sa scoata la lumina acele aspecte care nu sunt in echilibru in viata

cat si in fiinta noastra raportate la sectoarele de viata energizate de aceasta axa Rac – Capricorn in harta noastra natala. Pe aceasta axa trebuie cautat si dezvoltat un echilibru intre dorintele sufletului nostru si dorintele personalitatii noastre, si implicit a mintii noastre care cauta sa se defineasca pe ea insasi prin intermediul realizarilor si a reputatiei pe care si-a construit-o. Ni se cere, de asemenea sa armonizam nevoile partii feminine din noi, nevoia de iubire, siguranta si protectie in primul rand fata de propria persoana si apoi fata de ceilalti, nevoia de blandete si mangaiere, nevoia de daruire si de hranire cu nevoile partii noastre masculine, nevoia de actiune si dinamism, de reusita si realizare a viziunii si a drumului ales in viata. Oricare din aceste doua energii, atunci cand o manifestam in dezechilibru, genereaza la randul ei conflicte in interior, fie facem excese prin munca noastra, cautand cu disperare, faima si recunoasterea exterioara fie nu stim cine suntem pe plan social, nu avem nici o directie, nu ne cunoastem talentele, abilitatile sau nazuintele, pierzand astfel sansa de a contribui in vreun fel la constructia aceste lumi.

Ne putem adresa intrebarea, activitatea si munca mea in societatea in care traiesc este in acord cu cerintele sufletului meu? Iubesc ceea ce fac, manifest devotiune fata de calea profesionala aleasa sau muncesc pentru ca trebuie, ca un robotel, cautand mai mult realizarea mea materiala si recunoasterea lumii?

La nivel individual, aceasta Luna Plina vine sa faca curatenie in fiinta noastra

ajutandu-ne sa eliminam toate blocajele, dezechilibrele si tensiunile atat interioare cat si exterioare generate de conflictul dintre viata privata, intima (copilaria si familia) si viata publica si onorurile (cariera si integrarea socio-profesionala). La un nivel mai profund, ne ajuta sa constientizam daca nu suntem cumva “imaginea vie” a interactiunii dintre parintii nostrii si daca nu suntem impregnati cu tipare familiale pe care inconstient le ducem mai departe din ignoranta. Este important sa descoperim daca exista armonie intre feminin si masculin in interiorul nostru si daca ne dam voie sa le manifestam pe amandoua intr-un mod echilibrat si sanatos.

Confruntarea generata de Luna Plina dinamizeaza casele VI (Luna in Capricorn) – XII (Soarele in Rac) - case ale sanatatii fizice si psihice, case de serviciu in slujba cuiva dar si urgentele spirituale pe care le avem fata de noi insine

Fiind o axa a sanatatii, confictele noastre interioare se vor manifesta si in plan fizic iar afectiunile generate vor purta amprenta propriilor noastre putinte sau neputinte. Aceasta axa VI – XII este o axa a sacrificiilor si a limitarilor, deci putem deduce ca aceasta luna plina poate sa aduca lectii destul de dure ce au ca scop purificarea fizica si spirituala.

Cu Soarele in Rac in casa XII (casa obligatiilor noastre karmice, casa sacrificiului, a dusmanilor ascunsi, o casa a recluziunii)

se asterne lumina asupra trecutului nostru, asupra motivatiilor noastre ascunse, asupra tensiunilor si conflictelor noastre de natura emotionala, asupra sacrificiilor pe care le-am facut din lipsa de iubire si siguranta de sine; aici personalitatea noastra (Soarele) se confrunta cu toate limitarile sale, cu tot ce ne-a ranit in mod profund, cu frustrarile acumulate datorita idealurilor pentru care nu am luptat si care s-au transformat in regrete, cu atasamentele noastre emotionale in virtutea carora am stagnat in relatii si medii toxice de frica de a ne pierde siguranta sau stabilitatea. Luna in Capricorn in casa VI (casa sanatatii fizice, slujba curenta, casa relatiei noastre in interiorul sistemului social, casa igienei si a dietei) scoate la suprafata conflicte sau secrete legate de mediul in care ne desfasuram activitatea zilnica, de gradul de multumire sau insatisfactie fata de munca noastra, probleme de sanatate ca urmare a acestor relatii, abuzuri in campul muncii sau posibile probleme legate de autoritate si de modul exercitatii acesteia in campul muncii.

Aceasta Luna Plina ne atrage atentia poate intr-un mod mai dur ca este momentul sa incheiem socotelile cu trecutul

cu acel tip de relatii care au fost nocive pentru noi si care ne-au limitat evolutia, este momentul sa ne asumam intr-un mod matur propria noastra evolutie si sa decidem ce vrem sa lasam in urma noastra pe acest pamant, care este identitatea noastra pe plan profesional, identitate care respecta si onoreaza dorintele si cerintele sufletului nostru. Pentru asta, poate, va fi necesar sa renuntam la un loc de munca in care nu ne-am simtit valorizati, sau sa avem curajul sa renuntam la acele relatii, chiar si de familie, pe care le pastram din atasament sau din frica ca nu ne putem descurca fara ele.

Curajul pentru astfel de schimbari ni-l ofera acum Uranus din Taur din casa X,

el ne sustine sa facem reajustarile necesare si ne propulseaza spre viitor, spre ce putem deveni (casa X) pentru a ne regasi propria valoare a sufletului nostru (Taur).

Ce ne tine tine pe loc este cuadratura cu Lilith din Berbec, sunt fricile noastre de a incepe si de a demara proiectele in care credem, suntem nesiguri de puterea noastra de reusita, ne indoim ca avem energia si curajul de ne sustine lucrarea.

Ascendentul in Leu ne ofera dinamism si dorinta de a straluci,

de a ne descoperi creativitatea si unicitatea prin ceea ce suntem, prin ceea ce iubim, prin puterea de a ne juca si de a ne bucura de jocul vietii iar mesajul sau este extrem de pretios si anume sa nu ne fie frica de viata, ci sa traim cu sufletul!

Chiar daca procesul de maturizare interioara si spirituala necesita mult efort si mult curaj pentru a ne autodepasi permanent, merita sa-l parcurgem pana la capat, pentru ca la acel capat ne asteapta adevarata noastra “casa”, care este Dumnezeu. Aceasta Luna Plina in Capricorn ne trece intr-adevar printr-o purificare necesara deoarece numai “dezbracati” de tipare, limitari si atasamente, putem accede la un nivel superior de constiinta.

Simbolul sabian pentru gradul la care se afla Luna Plina in Capricorn este “Un adorator al focului mediteaza asupra realitatilor ultime ale existentei” – putem vorbi de purificare a propriilor impuritati, de pasiunea si devotiunea fata de propria munca atunci cand o punem in serviciul sufletului si de fapt in slujba lui Dumnezeu.

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Topmagnifiercross