Lună Plină în Capricorn – 24 Iunie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină de Joi, 24 Iunie 2021, ora 21:40 se formează pe axa Rac - Capricorn, la gradul 3:28 activând casele VI – XII– case care guverneaza sanatatea, munca si a datoria. Ascendentul momentului se afla in semnul Capricornului, un semn al responsabilitatii, al asumarii si al principiilor.

Intrucat Capricornul guverneaza sistemul osos, in special genunchii, coate, articulatii, tendoane si pielea, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Capricorn, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Joi la pranz, 24 Iunie pana Sambata la pranz, 26 Iunie ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Solicitarea scheletului si in special a genunchilor se poate resimti cu usurinta in aceasta perioada iar cei cu meniscul slabit nu ar trebui sa faca eforturi prea mari. In schimb ne putem imbunatati starea altor oase si articulatii pe perioada acestor zile prin exercitii usoare de intindere. De asemenea, aceste zile sunt potrivite pentru orice fel de ingrijire a pielii si pentru tratamentele specific bolilor de piele. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Joi, 24 iunie ora 03:40 până Vineri, 25 Iunie, ora 15:40! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Marti, 22 Iunie 2021

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 22 Iunie, cu momentul de maxim la ora 21:40 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Joi, 24 Iunie, ora 21:40, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Capricorn si Soarele in Rac la gradul 3:28, avand ca scop gasirea unui echilibru intre public si privat, intre familie si responsabilitati familiale si profesie si responsabilitati socio-profesionale, intre menire interioara si menire exterioara.

Aceasta Luna Plina in Capricorn va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Capricorn din 13 Ianuarie 2021.

Axa structurala Rac – Capricorn pune in balanta...

nevoia Racului de a-si descoperi propriul „centru”si de a-l proteja cu orice pret. Valorile sale de baza sunt familia, caminul, patria, traditia, mama, nevoile emotionale cele mai intime. Si necesitatea Capricornului de a investi in propria sa identitate sociala. Valorile sale de baza sunt serviciul sau responsabilitatile socio-profesionale, recunoasterea imaginii sale in societate, tatal sau principiul autoritatii, perfectionarea permanenta in toate actiunile sale.

Pe aceasta axa se cauta permanent un echilibru intre “puterea” energiei feminine, manifestata prin blandete, protectie, sustinere si hranire si “puterea” energiei masculine tradusa prin legi, structuri, autoritate, munca si disciplina.

Punctul de echilibru al acestor doua semne

care se afla in deplina complementaritate, este atins atunci cand invatam sa onoram in fiinta noastra ambele energii, atat cea feminina cat si cea masculina. In schimb, oricare dintre aceste doua energii, atunci cand o manifestam in dezechilibru, genereaza la randul ei conflicte in interior.

Fie facem excese prin munca noastra, cautand cu disperare, faima si recunoasterea exterioara, fie nu stim cine suntem pe plan social, nu avem nici o directie, nu ne cunoastem talentele, abilitatile sau nazuintele, pierzand astfel sansa de a contribui in vreun fel la constructia aceste lumi.

La nivel interior putem atinge acest echilibru atunci cand stim...

pe de o parte, sa ne iubim si sa fim blanzi, protectori, manifestand iertare si intelegere fata de noi insine si fata de ceilalti. Pe de alta parte, cand avem constiinta propriei identitati si a propriei directii, manifestand curaj, incredere, asertivitate, disciplina si perseverenta in ceea ce vrem sa realizam. Atat iubirea de sine (Racul) cat si respectul si increderea in noi (Capricornul) se pot manifesta din plin atunci cand echilibrul dintre aceste 2 energii este unul benefic si armonios.

La nivel exterior, acest echilibru il atingem atunci cand

ne asumam atat un rol in propria noastra familie, cand facem lucruri pentru sufletul nostru, cand avem o misiune si responsabilitati personale, dar pe care le imbinam cu misiunea si rolul nostru exterior, cu responsabilitatile sociale si profesionale proprii.

Aceasta Luna Plina pe axa Rac – Capricorn ne pune fata in fata atat cu talentele, cu posibilitatile noastre dar si cu

propriile noastre limite. Toate dezechilibrele, conflictele si situatiile nerezolvate vis-a-vis de familia noastra sau de relatia cu unul dintre parinti, de casa noastra, obiceiuri sau traditii familiale, de profesia noastra sau proiectele noastre pe plan social si profesional, de raporturile cu autoritatea sau cu responsabilitatile noastre sociale vor deveni mult mai pregnante si mai vizibile in aceasta perioada.

Aceasta Luna Plina in Capricorn ne invita la crestere si responsabilizare

la asumare a propriului nostru rol in orice situatie suntem pusi, este un moment de maturizare pe toate planurile si de amplificare a aspectului de constiinta. Avem nevoie sa renuntam la vechile tipare mentale, convingeri limitative sau comportamente care nu ne mai sustin. Sa renuntam la postura de victima si sa ne asumam rolul de creator al propriei noastre vieti, si sa intelegem ca tot ceea ce traim in exterior este doar o reflexie a propriului nostru interior.

Reusita Capricornului rezida in propria-i perseverenta si determinare de a evolua

de a stii cine este si ce poate realiza cu potentialul pe care il detine, el va tinde mereu catre sus si implicit este dispus sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a reusi. Cu alte cuvine, „reusita” poate fi un motto al acestei perioade atata timp cat suntem pregatiti sa ne asumam rolul, bun sau mai putin bun, pe care l-am jucat pana acum cat si consecintele acestui rol asupra noastra si a celorlalti.

Putem reusi intr-o situatie de...

munca, intr-un proiect socio-profesional, ne putem afirma cu usurinta intr-un anumit cerc, ne putem asuma o responsabilitate pe care o evitam intr-o anumita relatie, ne putem cere drepturile sau ne putem „lua puterea inapoi” din orice fel de context in care am renuntat la ea, voit sau nu.

Pe plan spiritual

putem constientiza mai usor atat directia pe care o avem de parcurs, putem evalua detasat atat resursele noastre cat si limitele noastre avand sansa sa nazuim catre tot mai Sus atata timp cat suntem autentici cu noi insine. Tehnicile de amplificare a constiintei ne pot ajuta foarte mult in aceasta perioada.

Confruntarea generata de Luna Plina dinamizeaza...

casele VI (Soarele in Rac) – XII (Luna in Capricorn) - case ale sanatatii fizice si psihice, case de serviciu in slujba cuiva dar si urgentele spirituale pe care le avem fata de noi insine. Fiind o axa a sanatatii, confictele noastre interioare se pot manifesta si in plan fizic iar afectiunile generate vor purta amprenta propriilor noastre putinte sau neputinte. Aceasta axa VI – XII este o axa a sacrificiilor si a limitarilor, deci putem deduce ca aceasta luna plina poate sa aduca lectii ce au ca scop purificarea fizica si spirituala.

Cu aceasta Luna Plina in casa XII ne intalnim atat cu succesele cat si cu esecurile noastre

Ea este casa dusmanilor nostri ascunsi si putem realiza faptul ca noi suntem propriul nostru „dusman”. Se face lumina in propriul nostru subconstient, putem vedea mai clar frica, teama, complexele si neputintele noastre, consecintele actiunilor noastre trecute. In egala masura, putem constientiza ca acestea pot fi transcense atata timp cat realizam ca nu suntem singuri si ca Divinul lucreaza prin noi. In momentul in care renuntam sa fim condusi de Ego si ne acceptam natura umana imperfecta, in loc sa ne luptam cu ea, vom accesa o altfel de „perfectiune”, cea a recunoasterii Divinului care salasluieste in noi.

Totusi, acest intuneric (al casei XII) poate fi suportat daca omul realizeaza faptul ca doar lasand „mai putin”-ul sa treaca, este posibil sa se nasca in „mai mult”. (Dane Rudhyar – Casele astrologice)

Casa XII, poate contine cu adevarat germenele renasterii noastre

iar ea se poate infaptui doar atunci cand avem acea maturitate psihica (Capricorn) dar si deschidere sufleteasca (Rac) care sa ne faca constienti de faptul ca suntem creatorii vietii noastre pe acest pamant, dar ca aceasta putere de creatie apartine Celui de Sus.
Smerenia ramane in continuare un instrument extrem de necesar pentru fiecare dintre noi.

Jupiter „marele nostru benefic”este in Pesti, in casa II, si ne sustine in acest drum

reamintindu-ne ca ce da valoare vietii noastre este credinta si puterea noastra de a crede. Credinta noastra este cea care ne „mantuieste”, iar aceasta credinta o putem amplifica prin devotiune, rugaciune, meditatie, orice fel de practica care ne conecteaza la esenta noastra, la sufletul nostru.

In concluzie

aceasta Luna Plina in Capricorn ne indreapta in directia cea mai potrivita si mai buna pentru noi. Este singura cale care duce spre evolutia noastra, spre reusita, indiferent daca ni se pare grea sau usoara. Este o cale care ne imputerniceste sa ne asumam acele roluri de care am fugit pana acum, care ne determina sa ne maturizam, sa ne asumam trecutul fara judecata, sa ne recunoastem ipostaza de „arhitect” al propriei noastre vieti si, sa constientizam, ca aceasta creatie a noastra este cu adevarat stabila doar atunci cand tinem cont de originea noastra divina.

 

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross