Luna Plina in Capricorn – 20 iulie 2016, ora 01:56 – semnificatii astrologice

Acharya Leonard18/07/2016

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

fmcapLuna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 19 iulie ora 07:56, pana pe 21 iulie  ora 19:56! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Tripura Sundari – 18 iulie 2016

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 18 iulie 2016,  cu momentul de maxim la ora 01:56, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

full-moon-in-cap

 

 

 

 Aceasta Luna Plina se formeaza in data de 20 iulie 2016, la ora 01:56, ora Romaniei pe gradul 27:40  si este o faza a Lunii in care Luna in Capricorn este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Rac aflat pe acelasi grad  27:40.

Ea degaja o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din ianuarie 2016, iar acum a venit timpul sa culegem roadele actiunilor “semanate” atunci.

Luna Plina in semnul de pamant al Capricornului, un semn  extrem de practic, un semn ce are respect pentru traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritate, dar si rigiditate, reflecta lumina Soarelui aflat  in Rac, un semn ce nu este foarte diferit de semnul Capricornului doar ca Racul este preocupat mai mult de domeniul emotional pierzand astfel din vedere planurile pe termen lung.

Luna Plina in Capricorn face un apel la echilibru in toate problemele care apar la locul de munca, proiecte profesionale, viata sociala, “ce spune lumea despre …” , standarde inalte si nevoia de siguranta, camin, familie, parinti, tara, neam.

Luna in Capricorn este guvernata de Saturn, stapanul Karmei care aduce obstacole si limitari in viata nu ca ne vrea raul ci ne atentioneaza ca obiectivele dorite sunt incorecte. Cand ne ignoram scopurile noastre reale, Saturn este prezent in viata noastra prin crizele existentiale.

Axa Rac –Capricorn energizata de aceasta lunatie ne aduce fata in fata cu tot ce am facut gresit sau bun in legatura cu familia, parintii, cariera, responsabilitati de lunga durata. Din moment ce Luna Plina actioneaza tot timpul ca un judecator astral ce da verdicte, acest lucru indica un moment cand trebuie luate decizii cu privire la o relatie de munca, familie, cariera, tara, strainatate, cursuri superioare, munca in strainatate, sistem de valori si credinte, justitie divina, legalitatea unei hotarari judecatoresti, probleme legate de straini, in domeniul religios, filosofic, politic, esoteric  ( Luna Plina este in casa IX).

In timpul acestei lunatii se formeaza o configuratie astrala denumita “Zmeu”.  Aceasta  configuratie este formata din opozitia Luna –Soare iar  Chiron retrograd in Pesti este o mana astrala benefica intinsa Soarelui in Rac( aspect de trigon, 120 grade) cat si Lunii in Capricorn( aspect de sextil – 60 grade), Marte in Scorpion, detectivul nostru astral face un aspect de trigon cu Soarele in Rac si un aspect de sextil cu Luna in Capricorn. Este  o configuratie dinamica prin aspectul de Luna Plina iar aspectele benefice si planeta focar –Luna in Capricorn  in casa IX arata calea de urmat. Asemeni rotilor, aripile astrale ale Zmeului astral devin un simbol al deplasarii, al eliberarii de tot ce ne tine pe loc si ne poarta catre acele experiente necesare cresterii noastre.

Tot acum se formeaza si o Piramida de apa intre Soarele in Rac, Chiron retrograd in Pesti si Marte in Scorpion, o configuratie astrala benefica ce ofera intuitii, emotii bogate, senzitivitate, capacitati de detectie, de imaginatie, de creatie, de psihologie, de vindecare. O piramida de apa poate fi privita si ca un aspect protector care ne permite sa contemplam raspunsurile noastre emotionale, radacinile noastre, relatia cu familia, neam, tara ( Soarele in Rac), sentimentele noastre de siguranta, dorinte pentru suflet, bani, putere interioara  ( Marte in Scorpion), si explorarea spirituala necesara, vindecare, vindecarea iluziilor, credinta, putere de a merge mai departe( Chiron in Pesti)

Soarele in Rac in aspect de trigon ( aspect benefic de 120 grade) cu Marte in Scorpion  este o reteta speciala de sanatate buna, energie multa si vindecare rapida.  Marte, planeta energiei se afla acum in mers direct prin semnul Scorpionului urmand sa treaca in semnul Sagetatorului, iar intuitia se va imbina foarte bine cu cheful si pofta de munca. Sectorul muncii este plin de energie si acum este momentul sa actionam in conformitate cu planurile pe care ni le-am facut in lunile anterioare

 

Sursa: http://adriana-astro.com/

 

 

 

 

 

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross