Abheda Yoga Academy > Astrologie  > Luna Plina in Capricorn – 12 iulie 2014 – semnificatii astrologice

Luna Plina in Capricorn – 12 iulie 2014 – semnificatii astrologice

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  luna-plina-in-capricornLuna plină reprezintă perioada de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre.Este acel moment în care fluxul ajunge la maxim, creşte receptivitatea, iar sensibiliatea tuturor organismele vii este amplificată. Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

  Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

  INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 11 iulie, ora 20:25, pana pe 13 iulie, ora 08:25! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

  Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 10 iulie 2014, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii, si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire.
  ……….

  Aspecte specifice

  Luna Plina se formeaza in semnul Capricornului, pe data de 12 iulie 2014, ora 14:25 ora Romaniei pe gradul 20: 03 si este o faza a Lunii in care Luna in Capricorn este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Rac. Dupa cum ne-am obisnuit, stim deja ca momentul astral de Luna Plina ne aduce in prim plan, promisiunea implinirii unor activitati incepute la Luna Noua care s-a format in acelasi semn, deci tot in Capricorn, in luna ianuarie 2014, cand am plantat “semintele”, iar acum vom culege roadele, depinde de cum am “udat” si ingrijit gradina in acest interval de timp.

  Cei care vor fi mai mult influentati de aceasta energie astrala, vor fi cei care sunt nascuti in jurul datei de 12 ( plus, minus trei zile) sau de cei care au axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 20, in zodiile Capricorn, Berbec, Rac, sau Balanta.

  Luna in Capricorn in opozitie cu Soarele in Rac, ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, familie,trecut. Daca Racul vrea sa construiasca o casa pentru familia lui, Capricornul vrea sa construiasca un imperiu, numeroase asezaminte prin care sa-si demostreze forta si puterea. Ambele semne au in comun dorinta de a construi dar in timp ce Racul este plin de emotii, sensibilitate, Capricornul este total insensibil la acestea.

  Putem spune ca aceasta Luna Plina in Capricorn hranita de lumina Soarelui in Rac ne aduce realizari legate de constructii durabile pline de caldura si sentimente.
  Totemul semnului Capricorn este Capra, dar exista capra domestica si cea salbatica. Un Capricorn inlantuit( capra domestica) este responsabil dar profund melancolic si nefericit in timp ce un Capricorn liber( capra salbatica) este cuprins de o energie zburdalnica capabil sa-si gaseasca propria cale prin orice mijloace.
  Alt simbol asociat Capricornului este unicornul; acesta este un animal mitic cu un singur corn in frunte, care de altfel simbolizeaza initiatul. Capricornul este un semn de realizare materiala sau spirituala, este un semn in care totul ajunge la finalizarea unui proces iar aceasta Luna Plina vine sa lumineze realizarile sau esecurile (dupa caz).

  Axa activata de Luna Plina este axa caselor III – IX, o axa care deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea superioara, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.

  Aceasta Luna Plina este sprijinita din punct de vedere astral de Pluto aflat in mers retrograd in Capricorn, de Saturn retrograd in Scorpion si este provocata de Uranus in Berbec, Marte in Balanta.

  Saturn retrograd in Scorpion guverneaza aceasta Luna Plina in Capricorn dar este si mediatorul cosmic al opozitiei dintre cele doua luminarii. O planeta mediatoare a unui aspect de opozitie arata o iesire, o solutie a aspectului provocator, in cazul nostru, Saturn este retrograd in Scorpion in casa I si vorbeste despre             “responsabilitatile “ personale. Este important sa ne acceptam propriile limite, sa ne recunoastem insa si punctele forte, totusi ceea ce conteaza cel mai mult este angajarea sufletului in munca noastra individuala, in dezvoltarea cunoasterii care nu poate face decat sa ne dea mai multa incredere in noi, in misiunea noastra pe aceasta planeta.

  Energia degajata de aceasta Luna Plina, este una benefica cresterii economice in toate domeniile materiale, respectiv cariera, banii, statutul sau imobiliarele. Este momentul ideal pentru a obtine orice gen de realizari manifestate sub o forma materiala de lunga durata, de asemenea putem gasi cele mai profunde mistere si ne putem elibera de tot ce nu se aliniaza cu scopul sufletului nostru.
  Misiunea acestei Luni Pline in Capricorn este de a ne ghida catre acele constructii durabile, serioase, practice, dar si ambitioase de care sufletul nostru are atata nevoie.

   

  sursa: http://adriana-astro.com

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail