Momentul de Lună Plină in Berbec de Vineri, 2 Octombrie 2020, ora 00:05 se formează pe axa Berbec – Balanta, la gradul 9:08 activând casele unghiulare IV – X – case reprezentative pentru familie, camin, societate si cariera. Ascendentul momentului de Luna Plina se afla in semnul feminin al Racului, amplificand sensibilitatile emotionale interioare.

Intrucat Berbecul guverneaza zona capului din crestetul capului pana sub nas (cap, creier, meninge, nervii cranieni, ochi, artere carotide interne, maxilar superior) din punct de vedere medical tot ceea ce facem pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Berbec, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Joi noaptea, 1 Octombrie pana Sambata la pranz, 3 Octombrie ) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

Datorita energiei intense si nerabdatoare a Berbecului, in aceste zile pot aparea dureri de cap sau migrene, sangerari nazale, raceli usoare, probleme cu sinusurile sau dureri de ochi. O masura eficienta pntru prevenirea migrenei poate fi consumarea unei mari cantitati de apa in zilele Berbecului cat si abtinerea de la cafea, ciocolata, dulciuri sau substante excitante ale sistemului nervos. Orice activitate intelectuala intensa ne poate suprasolicita foarte usor lasand senzatia de cap mare si greu. Compresele pentru ochi inflamati si obositi pot avea efecte benefice in aceste zile.

Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Joi, 1 Octombrie ora 06:05 până Vineri, 2 Octombrie, ora 18:05! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Miercuri, 30 Septembrie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 30 Septembrie, cu momentul de maxim la ora 00:05 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Vineri, 2 Octombrie, ora 00:05 – ora Romaniei marcheaza momentul de Luna Plina, respectiv opozitia perfecta dintre Luna in Berbec si Soarele in Balanta pe gradul 9:08, dinamizand confruntarea dintre energia inflacarata si deseori agresiva a Berbecului si energia aerului centrata pe armonie, echilibru dar si nehotarare a Balantei.

Aceasta Luna Plina in Berbec va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua in Berbec din Martie 2020.

Intr-o zi guvernata de Venus, planeta iubirii si a armoniei si sub vibratia numerologica a cifrei 7

aceasta Luna Plina cere de la noi mult discernamant si cumpatare, echilibru si armonie pe care, in ciuda tensiunii astrale, le putem totusi accesa prin intuitie, conectare la sine, cautare adevarului profund si al unui sens mai inalt in toate actiunile noastre, toate acestea specifice vibratiei lui 7.

Axa Berbec – Balanta este o axa relationala care vorbeste despre iubire, echilibru, comunicare si cautarea armoniei

a doua fiinte libere si capabile sa se implineasca reciproc la toate nivelurile, este o axa a constientizarii egalitatii intre 2 persoane si a experimentarii iubirii si armoniei plenare. Este o axa a identitatii, EU versus CELALALT, indica nevoile si asteptarile mele versus nevoile si asteptarile celor cu care intram in parteneriate.

O Luna Plina vine intotdeauna sa puna degetul pe rana, sa scoata la lumina acele aspecte care nu sunt in echilibru in viata noastra

in sectoarele de viata energizate de aceasta axa Berbec – Balanta in harta noastra natala. Aceste sectoare de viata sunt reprezentate acum de casele unghiulare IV – X care vorbesc despre familia, caminul, originile noastre, spatiul nostru intim, privat cat si imaginea noastra in societate, cariera noastra, recunoasterea, faima sau onorurile pe care le cautam.

Luna reprezinta latura noastra emotionala

ea dirijeaza ritmul si fixarea tendintelor inconstiente sufletesti, ea simbolizeaza viata noastra intima sau interioara, reprezinta modul in care receptam lumea si care este nevoia noastra de securitate. Prezenta Lunii in Berbec in casa X ne exteriorizeaza destul de mult, ne imprima o dorinta de a cauta ascensiunea sociala, de a ne imbunatati imaginea pe care o avem in lume, ne creste dorinta de asertivitate si recunoastere, de a descoperi cine suntem noi si care este impactul nostru la nivel social. Simtim o nevoie de a ne aventura, de a ne testa fortele in domenii noi de activitate, ne dorim sa demaram proiecte pe plan social sau profesional care sa ne aduca recunoasterea pe care o cautam.

Ne este amplificata ambitia, curajul, entuziasmul si spiritul de aventura si ne simtim pregatiti sa initiem lucruri astfel incat sa ne putem manifesta personalitatea intr-un mod vizibil. Suntem pregatiti de confruntare, de lupta cu tot sau cu toti cei care ne-a tinut pana acum pe loc impiedicandu-ne sau limitandu-ne “sa avansam”, insa trebuie sa fim atenti intrucat orice confruntare poate presupune o amplificare a ego-ului dincolo de puterea noastra de control si implicit actiuni sau fapte impulsive, lipsite de discernamant.

Ca orice Luna Plina al carui scop este sa ne ajute sa cream o punte intre 2 tendinte opuse si totusi perfect complementare din propria fiinta

si acum este indicat sa cautam un punct comun intre dorinta noastra de exprimare a identitatii si a imaginii noastre in exterior si nevoia de pace si echilibru din interior. Cu Soarele in casa IV in Balanta, avem nevoia sa ne bucuram de liniste, de pace si de armonie in sufletul nostru, avem nevoie de frumos si de dreptate in noi si in relatiile cu altii, constientizam ca binele celuilalt depinde si de noi si ca orice nedreptate adusa celuilalt ne va impacta si pe noi la un moment dat. Dreptatea, toleranta, capacitatea de a intelege diversele fatele ale unui lucru, abilitatea de a face compromisurile potrivite, dorinta de egalitate si grija fata de binele celuilalt, diplomatia in comunicare, blandetea si dorinta “de a trai viata in doi” daruind celuilalt iubire pe masura iubirii pe care ti-o daruiesti tie, nici mai mult nici mai putin, toate acestea formeaza acum fundatia sufletului nostru. Sa nu uitam de ele atunci cand razboinicul din noi (Luna in Berbec) pleaca la lupta pentru cucerirea teritoriului reprezentat acum de identitatea noastra sociala.

Acest moment de Luna Plina arunca un ochi critic asupra relatiilor noastre de pana acum

ne ajuta sa facem un istoric al relatiilor trecute si ne ajuta sa avem o imagine de ansamblu asupra modului in care am relationat pana acum. Sunt vizate cu precadere relatiile cu parintii, dar si relatiile sociale cu sefii, cu oamenii cu autoritate din viata noastra, oamenii care au avut un cuvant de spus in cresterea noastra atat la nivel familial cat si social. Suntem ajutati sa constientizam unde ne-au fost incalcate drepturile, unde ne-a fost restransa libertatea de actiune, unde si cum ne-au fost impuse limite sau bariere dar in acelasi timp ni se ofera sansa sa vedem daca si noi am facut aceleasi lucruri altora, fiecare dintre noi primind acum recompensa actiunilor trecute.

Guvernatorul acestei Luni Pline este Marte retrograd in Berbec

care nu ajuta deloc la detensionarea situatiei ci dimpotriva amplifica agresivitatea si impulsivitatea in actiuni. Ne trebuie multa vointa si determinare sa ne pastram calmul si detasarea. Careul pe care-l face cu Saturn din Capricorn ne aduce multe piedici, obstacole sau intarzieri in ceea ce ne propunem sa facem de aceea, nu este un moment prielnic pentru a demara lucruri in forta ci mai degraba a inainta cu pasi marunti si precauti. Crucea cosmica pe semne cardinale care se formeaza pe cer odata cu Luna Plina amplifica tendinta de imprastiere a energiei intr-o agitatie perpetua, este generatoare de crize, de schimbari pe care ni le dorim fortat, cu orice pret si care ne poate indemna la multa inconstienta.

Este indicat sa cautam sa actionam cu multa precautie

atat fizica cat si psihica, sa ne exprimam si sa ne aparam punctul de vedere intr-un mod cat mai pasnic, evitand conflictele sau luarea deciziilor importante in aceasta perioada, este important sa ne analizam tendintele de agresivitate si furie si sa lucram cu ele prin exercitii de calmare a mintii, prin pranayama pe zona capului, prin calmarea focului interior si nu in ultimul rand prin raportare permanenta la Sine.

Privita din perspectiva spirituala, casa X este o casa a devenirii noastre

este punctul de Zenit catre care fiinta noastra aspira, iar acum aceasta aspiratie este amprentata de energia de foc a Berbecului cerand de la noi sa ne descoperim identitatea spirituala inainte de toate. Degeaba vom cauta in exterior recunoasterea daca noi nu am gasit-o inainte in propria fiinta, respectiv recunoasterea Divinitatii din noi, capabila sa ne elibereze de orice limita sau restrictie exterioara. Daca, intr-adevar ne dorim sa intruchipam acest arhetip al razboinicului tipic energiei Berbecului, atunci fie ca noi sa o facem intr-un mod intelept declarand razboi tututor tendintelor inferioare si grosiere ale naturii noastre elevandu-ne constiinta nu luptandu-ne cu exteriorul.

“Ajunge cu imblanzitul tigrilor! Spune el cu calma siguranta. Vino cu mine, te voi invata sa imblanzesti fiarele ignorantei care rag in jungla mintii umane. Esti obisnuit sa ai spectatori, fie ca spectatorii tai de acum inainte sa fie galaxiile de ingeri, admirandu-te pentru uimitoarele realizari dobandite prin practica yoga.”

Sfatul dat de un maestru unui discipol, o fiinta cu o forta fizica impresionanta, (care urma sa devina si el in timp un mare maestru), dar a carei forta si-o folosise pana in acel moment doar pentru imblanzirea tigrilor.
Cap. 6 Monahul Tigrilor – Autobiografia unui yoghin

Virginia Olteanu -astrolog