fullmoon-ariesLuna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate ghida si arata drumul cel bun.

 INFLUENŢA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adica de pe 15 octombrie ora 13:22, pana pe 17  octombrie ora 01:22! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

Ce este bine sa evitam in aceasta perioada: este neintelept sa facem dragoste in perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. In timpul actului amoros, datorita fuziunii si dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente in mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme si tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor si uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

 

Tripura Sundari – 14 octombrie 2016

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plina, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 14 octombrie 2016,  cu momentul de maxim la ora 07:22, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumusetii, armoniei si iubirii divinie). Este ziua in care putem sa ne temperam pornirile si ambitiile egoiste prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii, fiind o zi pe care merita sa o consacram iubirii, artei, frumusetii, actiunilor pline de daruire. Pentru cei care se afla intr-o relatie de cuplu este un moment privilegiat in care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului şi a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

berbecAspecte specifice

Aceasta Luna Plina se formeaza in data de 16 octombrie 2016, la ora 07:22, ora Romaniei, pe gradul 23:14 in Berbec  si este o faza a Lunii in care Luna in Berbec este in opozitie perfecta ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Balanta aflat pe acelasi grad  23:14.

Ea degaja o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Berbec  din aprilie 2016, iar acum a venit timpul sa culegem roadele actiunilor “semanate” atunci.

Influenta cea mai mare a acestei energii o vor simti persoanele nascute in jurul datei de 16 din toate semnele zodiacale dar in special, semnele cardinale: Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

Luna Plina in semnul de foc al Berbecului, un semn de foc, masculin (extrovertit), cardinal, este o Luna Plina pe axa Berbec – Balanta,  un aspect de opozitie, dinamic intre doua energii complementare care cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii. Ambele semne vor dreptate, adevar dar in felul lor propriu, daca Balanta este diplomata si se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv si cauta sa impuna legea prin lupta, forta. Intr-un fel, Balanta este un Berbec care a trecut prin scoala bunelor maniere. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibru, armonia, justitia, etica si legea. Cand spunem Balanta, spunem toamna, echinoctiul de toamna cand zilele sunt egale cu noptile. Simbolic, Balanta prin cantarul ei reprezinta pe omul judecat pentru faptele lui. Omul se identifica cu Balanta prin cele doua talere, doua tendinte: una materiala si sexuala(semnul Scorpion), alta spirituala, spre evolutie si purificare( semnul fecioarei). Echilibrarea acestor doua tendinte este o sarcina dificila.

Luna Plina in Berbec activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. In casa VII, Luna Plina in Berbec are “ sacul plin”  cu realizari sau esecuri in tot ce tine de parteneriate, casnicii, uniuni, aliante, negocieri, acorduri semnate, afaceri interne si tratate internationale. Casa VII ne vorbeste in esenta despre modul cum ne raportam la celalalt, de ce am ales un partener, l-am ales pentru situatia financiara,  pentru dragoste, pentru statut social, sau din motive practice.

Marte in Capricorn, guvernatorul acestei lunatii in Berbec, este sprijinit de Pluto aflat in Capricorn, un aspect ce da multa ambitie, creste lupta pentru putere( in special in relatii), amplifica egoismul si lipsa oricarui sentiment de mila, situatii complicate, primejdioase, crize de tot felul. Se recomanda mai multa prudenta, evitarea riscurilor inutile si mai multa diplomatie, deoarece aspectul Marte-Pluto poate declansa violenta destul de usor.

 

 

Sursa: http://adriana-astro.com/