Momentul de Lună Plină in Balanta de Miercuri, 8 Aprilie 2020, ora 05:36 se formează pe axa Berbec – Balanta, la gradul 18 activând casele unghiulare I – VII –  case care vorbesc relatii, parteneriate, identitate, atat privata cat si sociala, dreptate, egalitate, pace si echilibru. Ascendentul momentului se afla in semnul de apa al Pestilor amplificand senzitivitatea, vulnerabilitatea dar si credinta, in egala masura, in functie de alegerea fiecaruia.

Intrucat Balanta guverneaza soldurile, rinichii si vezica urinara, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Balanta, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Marti, 7 Aprilie, orele 24:00 pana Joi, 9 Aprilie, orele 20:00) cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona.

In aceste zile pot aparea foarte usor inflamatii ale vezicii urinare sau ale rinichilor, de aceea este indicat sa acordam mare atentie acestor zone din corp mentinandu-le incalzite.

(Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM,

adică de Marti, 7 Aprilie ora 11:36 până Miercuri, 8 Aprilie, ora 23:36! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Luni, 6 Aprilie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii  este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 6 Aprilie, cu momentul de maxim la ora 05:36 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Miercuri, 8 Aprilie, ora 05:36, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Balanta si Soarele in Berbec pe gradul 18:44, avand ca fundal confruntarea dintre 2 semne cardinale, unul de aer Balanta – care cauta pacea si echilibrul si celalalt de foc, Berbecul – care va cauta sa-si exprime identitatea cu asertivitate si combatitivitate.

Aceasta Luna Plina in Balanta va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce am demarat ca si planuri, ganduri sau idei pe perioada momentului de Luna Noua din septembrie 2019.

Luna Plina pe axa relationala Berbec – Balanta confrunta nevoile si asteptarile personale cu cele ale partenerului sau asociatului

vizeaza toate tipurile de parteneriate  sau asocieri, reprezinta nevoia de pace si armonie  raportata la nevoia de a a avea curaj si initiativa atat la nivel personal cat si social. Va trebui sa invatam sa discernem cand va fi nevoie sa luam initiativa venind in intampinarea unei situatii intr-un mod proactiv si cand va trebuie sa facem compromisurile necesare salvand astfel o situatia din a degenera in ceva mult mai rau. Se cere de la noi sa cultivam  atat interior cat si exterior o stare de pace, calm si armonie, o stare profunda de centrare, stare de care sa ne folosim din plin atunci cand ni se va cere sa luam atitudine pentru a mobiliza din plin propriile resurse in rezolvarea oricaror contexte de viata cu care ne putem confrunta in aceasta perioada.

Semnul Balantei, semnul gazda al acestei Luni Pline este un semn masculin, de aer si reprezinta angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile sau procesele, acestea fiind si principale domeniile de viata influentate puternic de aceasta Luna Plina

Acul Balantei este destul de sensibil, exact ca si mediul sau intim, al carui echilibru poate fi perturbat la cea mai mica atingere. Balanta va tinde permanent sa caute echilibrul intre a darui si a primi sau de a ajunge la o intelegere cu orice pret intrucat verbul care o defineste din plin este “A ECHILIBRA”.

Balanta intruchipeaza nevoia de dreptate, de pace si armonie atat in fiinta umana cat si intre popoare, ea intruchipeaza pacifismul si diplomatia si implineste nevoia de corectitudine la toate nivelurile ei de manifestare. Mesajul ei este descris cu grija de catre apostolul Pavel in epistola catre Efeseni: “Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare …. iar soarele să nu apună peste mânia voastră.”

Vulnerabilitatea acestui semn

rezida chiar in dorinta sa cea mai de pret deoarece isi va dori atat de mult  pacea si echilibrul incat va renunta deseori la propria-i putere sau identitate doar de dragul compromisului la care spera nerealizand, de fapt, pretul  imens pe care a trebuit sa-l plateasca; nestiind prea bine cine este si nefiind sigura de ea, va tinde sa mearga mult in exterior cautand acolo aprobarea si validarea si se va lasa influentata de fortele din exteriorul ei la care se va stradui sa se adapteze cu orice pret. Inconstanta, frivolitatea, nehotararea, neasumarea, superficialitatea sunt aspectele care vor trebui alchimizate astfel incat menirea acestui semn al Balantei sa fie realizata.

In perfecta opozitie cu semnul Balantei se afla semnul zodiacal al Berbecului, un semn masculin, de foc, dinamic si pozitiv marcat de putere, hotarare, initiativa si impulsuri brutale

Are un caracter viu, nestavilit, curajos, spirit de actiune, vointa ferma, elan, precipitare, incredere in sine. Berbecul reprezinta focul in plina activitate si indica insusiri care fierb, dorinta puternica, spirit de pionerat, forta de comanda, ambitie, el fiind initiatorul noilor proiecte si curajosul detinator al verbului “A FI.”

Vulnerabilitatea acestui semn al berbecului consta in imposibilitatea de a-si controla exact forta care-l face atat de puternic, impulsivitatea si combatitivitatea, lipsa rabdarii si a moderatiei, egoismul exacerbat si incapatanarea, dorinta de a invinge cu orice pret.

Faptul ca aceasta Luna plina, adica Soare in Berbec in opozitie cu Luna in Balanta se afla pe axa ei proprie, respectiv casele I – VII, casele naturale ale celor 2 semne, amplifica si mai mult indemnul acestei lunatii, si anume acela al descoperirii masurii in tot ceea ce vrem sa implinim.

Relatiile noastre de orice natura ar fi ele

personale, profesionale sau sociale, angajamentele si promisiunile asumate dar si toate asocierile in care suntem implicati vor fi supuse unei judecati, unei evaluari  astfel incat tot ce nu mai serveste scopului cel mai inalt al fiintei noastre va fi eliminat, ne vom confrunta cu consecintele tuturor parteneriatelor bazate pe frica, teama, nehotarare, dependenta sau dimpotriva pe baza de abuz, manipulare sau putere. 

A venit vremea pentru ca fiecare dintre noi sa-si gaseasca pacea interioara

si numai ulterior se va bucura si de cea exterioara, a venit vremea sa ne privim intr-un mod cinstit si sa ne intrebam daca cine am fost pana acum, daca rolul sau mastile pe care le-am purtat ne reprezinta cu adevarat sau mascheaza diferite tipare, complexe, frici sau convingeri limitative care ne-au creat o o realitate subiectiva iluzorie pe care am tot intretinut-o.

Balanta noastra interioara se cere a fi echilibrata fie prin redobandirea fortei interioare

a curajului si a puterii personale pentru aceia dintre noi care le-am pierdut fie prin cultivarea rabdarii, a cumpatarii, a tolerantei si a acceptarii diferentei de opinie pentru aceia dintre noi care am fost obisnuiti sa luam totul folosind abuzurile sau dreptul fortei.

Atat inconjunctia (aspect puternic trasformator) pe care Luna Plina o realizeaza cu Neptun cat si faptul ca Marte, guvernatorul semnului Berbec face un aspect de cuadratura cu Uranus sunt factori care vor intretine pe de o parte starile de confuzie bazate pe frica, panica, dorinta de izolare sau nesiguranta  iar pe de alta parte vor accentua riscul actiunilor impulsive, violente sau dorinta de eliberare puternica si cu orice pret de orice factor limitativ sau restrictiv.

Aceasta Luna Plina beneficiaza de vibratia numarului 7 din punct de vedere numerologic , este o zi cu o mare incarcatura spirituala,

este o zi in care putem face pace atat cu noi insine cat si cu trecutul nostru, este o zi in care ne putem retrage atat la propriu cat si la figurat, o zi in care putem medita asupra celui mai inalt adevar al fiintei noastre pentru a putea patrunde in tainele sufletului nostru si a ne reconecta la Divinul din noi.

Aceasta Luna Plina in Balanta aduce un mesaj de pace si regasire

pentru cei ce vor fi pregatiti sa auda mesajul ei, pentru cei ce vor face liniste in suflet si in minte, renuntand la frica si abandonandu-se lui Dumnezeu,  pentru cei pregatiti sa devina completi prin transcenderea aspectului de opozitie, accesand prin iubire si acceptare (Balanta) identitatea lor , la modul cel mai autentic si la nivelul cel mai profund al sufletului lor. (Berbec)

“Ca să fie pace în lume, trebuie ca popoarele să trăiască în pace. Pentru ca popoarele să trăiască în pace, oraşele nu trebuie să se ridice unele împotriva altora. Pentru a fi pace în orase, vecinii trebuie să se înţeleagă. Ca să fie pace între vecini, trebuie ca armonia să domnească în familie. Ca să fie pace în casă, trebuie s-o găseşti în propria inima.”

– Lao Tse

Virginia Olteanu – astrolog