Luna Plina in Balanta – 27 martie 2013 – semnificatii astrologice

 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  fool1Fenomenul de luna plina din aceasta luna are loc  pe data de 27 martie 2013 la orele 11:26 ora Romaniei, ea se formeaza in zodia Balantei amplificand amestecul alchimic dintre aer si foc, dintre echilibrul si armonia Balantei cu impetuozitatea si nerabdarea febrila a Berbecului.

  Momentul de Luna plina ia nastere atunci cand Soarele se afla in opozitie perfecta cu Luna. Deci Soarele din Berbec se afla in opozitie perfecta cu Luna din Balanta , in cazul nostru Luna se afla in Balanta la gradul 6:52, iar Soarele in Berbec la gradul 6:52.

  Influenţa Lunii Pline este simtita mai puternic si in mod semnificativ cu 18 ore inainte  si 18 ore după momentul maxim. Această perioada de influenta reprezinta toleranta de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună.

  Totodata cu 48 de ore inainte de acest moment astral are loc  ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este foarte benefica asupra planetei noastre.  In aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 25 martie. Este bine de stiut ca aceasta zi este o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumusetii si armoniei universale, este momentul in care simtul masurii si armoniei este usor accesibil fiecarei fiinte umane, in care ne putem dezvolta calitatile artistice si creativitatea, de asemenea ne putem tempera pornirile si ambitiile egoiste, prin constientizarea adevaratelor noastre aspiratii.

  Este bine de stiut ca in general atunci cand este Luna Plina, nu este recomandabil sa incepem noi proiecte, sau sa luam decizii importante, deoarece este un moment tensionat si generator de conflicte. Orice actiune vom intreprinde fie ca este ceva pozitiv sau mai putin pozitiv, exista o  mare probabilitate de a ne confrunta cu un oponent important, sau cel putin cu propriile conflicte interioare.

  Prin urmare sa vedem ce  ne aduce aceasta Luna plina din Balanta: in primul rand ea face o multime de aspecte tensionate: opozitii cu Soarele dar si cu Marte, Uranus si Venus care se afla in semnul opus, adica in Berbec. In afara de aceste aspecte foarte dure si tensionate, Jupiter in Gemeni, Saturn retrograd in Scorpion, si Pluto in Capricorn, vin sa se alature acestui scenariu astral plin de neprevazut.

  Este un moment astral intens, si semnificativ in care fiecare planeta are ceva de spus, de aratat, de controlat unde nimic nu este lasat la voia intamplarii.

  Acest moment este favorabil eliberarii de tot ceea ce nu ne mai serveste in viitor, indemnandu-ne sa lasam in urma balastul karmic, ne invita sa ne reajustam pozitia in cadrul unor situatii deja existente in viata noastra, mai ales in zona relatiilor si parteneriatelor.

  Balanta este o energie cardinala de aer, care stie sa pretuiasca o relatie dar iubeste in acelasi timp si singuratatea, ii place ascetismul dar si voluptatea. Am putea spune ca Balanta aduce interese diferite la un loc favorizand un drum nou atat in ceea ce priveste viata sentimentala cat si munca, amplificand sentimentul justitiei si cautarea armoniei.

  Aspectele astrologice din acest moment astral pot genera multa tensiune in rutinele zilnice, aducand necunoscutul si neprevazutul in vietile noastre. Pentru relatiile stabile aceste aspecte pot fi ca “o cina romantica in doi” care revitalizeaza relatia dar pentru relatiile problematice, ele pot “sparge catusele si rupe lanturile” oferind posibilitatea unor inceputuri si a unor noi experiente. Pluto in Capricorn este focarul unui careu in T, aspectul astrologic provocator format cu Luna in Balanta si intregul “arsenal” din Berec.

  phoenix pasareTema pasarii Phoenix din mitologie revine in actualitate: Pluto, planeta care ne vorbeste despre moarte, transformare si regenerare, ne cere sa ne reinventam, atat noi cat si relatiile noastre. Tot ceea ce este invechit trebuie eliminat, este semnalul remodelarii si reinventarii in domeniile sanatatii, muncii, rutinei zilnice – Pluto aflat in casa a VI-a in cojunctie cu casa a VII – casa parteneriatului si asociatilor.

  Totusi exista si niste elemente compensatorii care vin sa indulceasca aceasta furtuna astrala, Jupiter in Gemeni formeaza o configuratie astrala numita “Yod” impreuna cu Saturn in Scorpion si Pluto din Capricorn. Este un moment in care ni se cere sa ne concentram pe problemele de baza ale vietii si sa gasim solutii durabile. Totodata trebuie sa ne deschidem catre oameni noi, idei noi care ne pot ajuta sa dobandim o noua viziune sau o noua cunoastere.

  Avand in vedere dinamismul astral care ne suprasolicita in aceste zile este bine sa fim cat mai deschisi la schimbare si sa fim convisi ca aceste planete ne vor ajuta sa dam la o parte din viata noastra tot ceea ce este invechit si uzat. De asemenea putem folosi aceste zile pentru a face “curatenie” in relatiile noastre, in mintea si sufletul nostru, eliminand blocajele si energiile negative care ne impiedicau sa ne urmam destinul.

   

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...