Luna Plină este un moment al “culesului “, culegem ce am semănat în bine sau în rau în trecut

Luna este cea care ne ghidează în fiecare moment, ea este profund conectată la viața noastră pamantească și este ca un traducător cosmic, un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste. Viața este un șir întreg de alegeri iar o faza de Luna Plină ne pune fața în fața cu “succesul sau eșecul” acestor alegeri. Important este să profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta să descoperim și să dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viața noastraă, iar, daca suntem suficient de atenți, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei acțiuni care nu poate duce nicăieri.      

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 10 aprilie ora 15:08, pana pe 12 aprilie ora 03:08! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evitam în aceasta perioada: este neîntelept să facem dragoste în perioada de influenta nefasta a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorita fuziunii și dilatarii aurice profunde dintre cei doi iubiti, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, intr-un mod inconstient, vibratiile negative existente în mediu. S-a constatat ca acele cupluri care NU respecta aceasta interdictie, se confrunta mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nici o motivatie, respectiv asta exacerbeaza manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretentiilor și uneori a starilor de violenta verbala, psihică sau chiar fizica.

Tripura Sundari – 9 aprilie 2017

Cu 48 de ore inainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de speciala, atunci cand influenta acestui astru este extrem de benefica asupra planetei noastre. În aceasta luna, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 9 aprilie,  cu momentul de maxim la ora 09:08, o zi privilegiata, fiind denumita ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizand Marea Putere Cosmica a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambitiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relatie de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

Aceasta Lună Plină se formează în data de 11 aprilie 2017, la ora 09:08, ora Romaniei, pe gradul 21:33 în Balanță și este o fază a Lunii în care Luna în Balanță este în opoziție perfectă (aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele în Berbec aflat pe acelasi grad  21:33.

Ea degajă o energie intensă, puternică, magică ce ne ajută să culegem roadele muncii noastre, o muncă începută odata cu Luna Noua în Balanță  din octombrie 2016, iar acum a venit timpul să culegem roadele acțiunilor “semănate” atunci.

Cei care vor fi mai mult influențați de această energie astrală, vor fi cei care sunt nascuti în jurul datei de 11 aprilie, iulie, octombrie sau ianuarie (plus, minus 3 zile), ei vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil și daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul , MC sau orice planeta personala în jurul gradelor 22 din Balanță , Capricorn, Berbec și Rac (semnele mutabile.).

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție marită pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele doua energii Balanță  și Berbec.

Această lunație activează axa caselor V – XI,  o axa afectivă, a relațiilor, cu Luna aflată în casa a V-a (casa dragostei și a copiilor, dar și a jocului, creativității și aventurii) în conjuncție cu Jupiter retrograd în Balanță, cu Soarele aflat în casa a XI-a (casa prietenilor și a protectorilor, a grupurilor și organizatiilor, dar și a idealurilor și cauzelor în slujba cărora se poate pune omul în sfera socială) și în conjuncție cu Uranus care acum se află în Berbec. Un aspect important care se formează acum este un Careu în T pe semnele cardinale care ne indică o mare putere de transformare, desprinderea de tradiții, de rădăcini, astfel că toate lucrurile converg către momentul prezent. Cu cât ne vom încăpățâna să rămânem ancorați în trecut, legați de vechile concepții de viață învechite, cu atât vom suferi mai mult. Are loc o adevărată reformă în tot ceea ce este legat de lege, religie, esoterism, învățământ superior dar și în relația cu străinătatea, dragostea, relația cu copii și educația.

Luna Plină care are loc pe axa relațională, Berbec – Balanță, aduce înainte de toate nevoia de echilibru, de regăsire, de împlinire în relația cu sine mai întâi și apoi cu ceilalți oameni. Iubirea implică comunicarea dorințelor, așteptărilor și sentimentelor noastre, iar acum oscilăm între a alege cu mintea ținând cont de rațiune și între a ne lăsa conduși de sentimente, de propriile aspirații, de nevoile emoționale cele mai profunde. Cu Venus retrograd în Pești este timpul să reluăm drumul către propriul suflet, sa renunțăm la atașamentel, având șansa de a descoperi sentimentul de împlinire prin ceea ce dăruim, iubim, clădim.

 

Sursa: http://astroella.com