Eclipsa partiala de Luna în Gemeni – 30 Noiembrie, ora 11:30 – ora României

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Ultima eclipsa de Luna prin penumbra a acestui an are loc Luni, 30 noiembrie, ora 11.30 si se produce pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator, la gradul 8:38 activand casele unghiulare IV – X – case representative pentru viata intima si viata privata, camin si cariera. Ascendentul momentului de Luna Plina se afla in semnul Varsatorului, amplificand si sustinand momentul de Luna Plina.

Intrucat Gemenii guverneaza umerii, bratele, mainile si partial activitatea plamanilor, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Gemeni, respectiv de Duminica dupa-amiaza, 29 Noiembrie, pana Miercuri la miezul noptii, 2 decembrie, pentru regiunile mentionate mai sus are un efect pozitiv, preventiv si de vindecare cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona. Cei care sufera de reumatism pot intampina uneori dificultati in zilele lunii in Gemeni, si de vreme ce plamanii sunt si ei influentati partial, exercitiile de pranayama pot fi foarte benefice acum. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Duminica, 29 Noiembrie ora 17:30 până Marti, 1 Decembrie, ora 05:30! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline! În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 28 Noiembrie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 28 Noiembrie, cu momentul de maxim la ora 11:30 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului

Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Luni, 30 Noiembrie, ora 11:30 - ora Romaniei marcheaza o eclipsa partiala de Luna in Gemeni pe axa caselor unghiulare IV-X. Opozitia perfecta dintre Luna in Gemeni si Soarele in Sagetator pe gradul 8:38 dinamizeaza confruntarea dintre vesnica curiozitate si nevoie de comunicare a Gemenilor si discernamantul si nevoia de intelegere superioara tipica Sagetatorului.

Aceasta Eclipsa de Luna in Gemeni va cauta sa contorizeze, sa sintetizeze si sa finalizeze tot ce ne-am propus ca si planuri sau proiecte pe perioada momentului de Luna Noua in Gemeni din 22 Mai 2020.

Ceea ce transforma aceasta Luna Plina intr-o Eclipsa de Luna este prezenta Nodului Nord in Gemeni in aproprierea Lunii, la gradul 19:54 si implicit, in opozitie, prezenta Nodului Sud in Sagetator in apropierea Soarelui la gradul 19:54.

Asa cum ne-am obisnuit deja, Eclipsa poate fi un moment astral de cotitura

deoarece ea vine sa descarce un “bagaj” in scopuri eliberatoare si sa incarce un nou potential prin care sa ne recalibram la scopul si misiunea personala. Schimbarea este limbajul acestei eclipse, o schimbare de mentalitate, de perspectiva sau pur si simplu o schimbare in obiceiurile si activitatile noastre zilnice, prin care sa curatam si sa eliminam tot ce nu ne mai serveste.

Intotdeauna cel mai bun moment pentru schimbare este Acum, iar prezenta Nodurilor Lunare in apropierea Lunii Pline ne sugereaza ca acest Acum este in deplin acord cu Vointa Divina. Tot ce nu este in acord cu misiunea noastra personala in acest moment poate fi eliminat sau transformat, avem sansa sa ne cunoastem mai profund, sa ne privim mai adanc in interior, sa ne amplificam adaptabilitatea si sa renuntam la zona de comfort.

Aceasta pozitionare a Lunii Pline pe axa cunoasterii Gemeni – Sagetator ne determina sa fim foarte mult centrati in minte

in sfera mentala si sa utilizam instrumentele propriei minti pentru a ne gasi raspunsurile.

Pe de o parte avem Luna in Gemeni care ne amplifica la maxim

curiozitatea si nevoia de extindere a scopului experientelor umane prin multe tipuri de contacte si de asimilare a unui mare volum de informatie.
Avem aici mintea care clasifica in mod précis si chiar analitic informatia pentru a o folosi cat mai bine cu putinta si in cel mai util mod. Luna vorbeste despre tiparele si obiceiurile noastre vechi, inconstiente, de modul in care suntem obisnuiti sa ne raportam la realitate iar daca nu reusim sa gestionam energia gemenilor intr-un mod constructiv, nu facem decat sa ramanem prizonierii mintii noastre.
Fateta mai putin placuta a Gemenilor tine de o dispersie mentala permanenta, lipsa de semnificatie, influentabilitate maxima, inconstanta, tendinta catre distorsionare a adevarului pentru a servi scopurilor proprii, dualitate si duplicitate.

De cealalta parte avem Soarele in Sagetator care tinteste catre

o cunoastere mai abstracta si mai matura,construita pe fundamente morale, religioase, filozofice. Aici mintea este pusa in slujba unei intelegeri fundamentale, mai inalte a vietii umane in general. Soarele reprezinta propria noastra personalitate, manifestarea noastra aici pe pamant si intrumentele necesare acestei vieti. Fateta mai putin placuta a Sagetatorului este aroganta, setea nestavilita de aventura, credinta detinerii adevarului absolut si impunerea acestuia si altora, fanatism religios, idealism.

Cheia o constituie armonizarea acestor doua tipuri de energii

perfect complementare in fiinta noastra, echilibrul fiind resursa cea mai de pret intre folosirea corecta a mentalului inferior (Gemenii) si a mentalul superior(Sagetatorul). Nici un ideal al Sagetatorului nu va putea fi concretizat daca nu beneficiaza de influenta polarizanta a mintii analitice si precise a Gemenilor!
Ambele semne sunt intr-o cautare permanenta a Adevarului iar aceasta cautare se resimte cel mai bine in fiinta noastra in sectoarele de viata dinamizate de aceste semne in harta natala.

Aceasta cautare a cunoasterii care conduce catre adevar are ca fundal in prezent casele IV –X, sectoare ale vietii nostre care vorbesc pe de o parte despre familie, camin, mama, intimitate, sfera privata iar pe de alta parte despre exterior, profesie, sfera sociala, tata, autoritate.

Aceasta Luna Plina vine sa scoata la suprafata lipsa de Adevar sau de Autentic

in raporturile noastre atat cu familia cat si cu societatea pentru a ne oferi sansa la evolutie. Indiferent ca vorbim de locuri de munca cu care nu mai rezonam, de relatii familiale sau sociale pastrate de nevoie sau din compromis si nu de drag, de credinte sau cai spirituale mai mult sau mai putin autentice, de relatii parteneriale bazate pe interes sau care nu ne mai folosesc, toate acestea vor fi in lumina reflectoarelor.

Pe o axa cardinala, asa cum este axa caselor IV – X – schimbarile la care suntem invitati devin puncte de cotitura

deoarece in acele domenii din viata noastra unde nu ne asumam propriul adevar, riscam sa prioritizam adevarul altora, devenim astfel sclavii propriilor minciuni, obiceiuri, credinte, fara posibilitate la evolutie.

Casa IV este si casa sufletului nostru

a legaturilor celor mai profunde cu esenta fiintei noastre, cu radacinile noastre, aici ne putem confrunta acum cu adevaruri care dor, cu blocaje emotionale create mai mult de propria noastra minte, sau chiar cu consecintele propriilor noastre minciuni.
Cuvintele, sugestiile mentale si credintele cu care ne impregnam mintea sunt extrem de valoroase, ele reprezinta caderea sau salvarea noastra deoarece in ele rezida Adevarul.

Cele mai importante cuvinte din viata noastra nu sunt cele spuse de altii la adresa noastra, sunt cele pe care ni le spunem noi insine in fiecare zi. Daca nu ne cunoastem cu adevarat, riscam sa ne supunem si sa ne inrobim sufletele in asa zisele adevaruri ale celorlalti si sa ratam infinitatea de posibilitati care ne sunt disponibile.

Simbolul sabian al gradului 20 al Nodului Nord, in apropierea Lunii in Gemeni ne da un sfat pretios:
O cofetarie cu o abundenta de sortimente” - exista o multime de posibilitati variate in viata pentru fiecare om.Iluzia ca posibilitatile sunt limitate este cea care-l mentine pe fiecare doar intr-un anumit domeniu de activitate sau intre anumite granite de competenta si in anumite grade de libertate. Dar fiecare este liber sa aleaga, si cunoasterea este cea care dezvaluie continuu o abundenta de optiuni aflate la dispozitia oricui. (Simbolurile Sabiene – Adim)

Soarele din Sagetator lumineaza Luna din Gemeni

din casa IV, in cel mai simplu mod, ni se cere sa fim autentici si sinceri fata de noi insine, sa dam drumul acelor relatii, credinte, activitati sau joburi care nu mai rezoneaza cu misiunea sau cu dharma noastra, ni se cere sa cautam adevarul sufletului nostru si sa-l urmam cu entuziasmul unui copil.

Gemenii sunt numiti “copiii zodiacului” si au nevoie de protectie si iubire pentru a reusi

Cu luna in gemeni, putem redeveni copii, putem cauta inocenta si puritatea din sufletul nostru pentru a descoperi dharma potrivita fiecaruia dintre noi, putem sa ne rescriem propria poveste si implicit propriul adevar. Si doar asa, cu adevar in suflet si credinta in propriul sine, putem ridica ochii catre cer, catre adevarata noastra menire care asteapta sa fie implinita.

“ Prin dansul tau vrajit, frumoasa/ Rebela molecula s-a-ntrupat;
Picioarele-ti incingand, clopotei luminand/ Soarele si Luna au sunat.
Cu viata-durere din dans, ai trezit/ La constiinta iar, inconstientul Infinit,
Din yuga-n yuga, din timp in timp/ Cu melodii, melodii, cu ritm, cu ritm,
Cu bucurie si tristete-n impletire/O, Nataraj, Suprema-ti Fericire.
Salut, Salut, Salut
A dansului tau nesfarsita comoara/ Sufletul meu l-a umplut.”

(Nataraj – Soarele din prima zi, Rabindranath Tagore)

Virginia Olteanu - astrolog

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross