Asset 1

Lună plină din 21 Martie 2019, ora 3:43

Momentul de Lună plină din 21 Martie 2019, ora 3:43 se formează pe axa relationala Berbec – Balanta,la gradul 0:09 activând casele astrologice II – VIII – case care vorbesc despre posesiuni si valori. Ascendentul momentului se afla pe Capricorn.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 9 Octombrie 2018 în timpul Lunii Noi în Balanta. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri. Oare ce alegeri am facut sau ce proiecte am demarat atunci cu ale caror rezultate ne confruntam acum?

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Miercuri, 20 Martie ora 9:43 până Vineri, 22 Martie ora 21:43! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Marti, 19 Martie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 19 Martie, cu momentul de maxim la ora 3:43 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Aceasta Luna Plina ne invita sa aprofundam cunoasterea si intelegerea asupra axei relationale Berbec – Balanta, o axa care ne ajuta sa ne intelegem pe noi insine prin intermediul celorlalti. Traita armonios aceasta axa ne invata ca iubirea reprezinta comunicarea, echilibrul si armonia a doua fiinte complet libere si capabile sa se implineasca reciproc la toate nivelurile, ne ajuta la constientizarea egalitatii cu ceilalalti si trairea plenara a iubirii. Intrucat sunt activate casele II – VIII, aceasta relatie “Eu versus Tu” trebuie privita acum din perspectiva valorilor pe care le detinem in comun cu celalalt, fie partener de afaceri, partener de casatorie fie bani obtinuti din mosteniri sau din valorificarea propriilor talente.

Soarele se indreapta cu pasi repezi catre primul grad din Berbec, un grad extrem de puternic si plin de initiativa, parca totul se naste din nou si odata cu el ne nastem si noi, cautand sa aflam cine suntem si care este valoarea noastra personala. Energia solara este acum plina de individualism, independenta, decizie si impulsivitate, indrazneala si curaj si vom fi tentati sa ne dirijam actiunile prin abordari foarte directe.

Din punct de vedere material, tot ce implica bani, mosteniri, pensii alimentare, subventii, putere in general, nevoia de a se face dreptate prin intermediul justitiei este acum adus in lumina.

Luna in schimb se afla in Balanta in casa VIII ajutandu-ne sa devenim mai constienti de aspectele ascunse ale propriei noastre vieti, fie ca vorbim de planul relational sau material.Casa VIII guverneaza tranformarea si regenerarea, este numita si Casa Ocultismului deoarece guverneaza cunoasterile secrete si in general tot ce este ascuns si tainic; din punct de vedere exoteric ea guverneaza legatiile, mostenirile iar din punct de vedere esoteric karma. De asemenea tot aceasta casa guverneaza spaimele, angoasele, fricile si otravurile. Prezenta Lunii aici ne determina sa cantarim optiunile pe care le avem, putem pastra aceleasi relatii/parteneriate toxice de pana acum doar din obisnuita, frica de singuratate sau comoditate sau putem renunta la a ne complace in acest gen de interactiune, putem scoate murdaria de sub pres si ar fi indicat sa manifestam toleranta atat pentru noi, cei care am strans-o cu atata grija cat si pentru cei care ne-au determinat sa facem acest lucru intrucat noi suntem cei care inconstient “am ales” sa-i intalnim prin propria rezonanta karmica. Putem privi acum cu detasare si intelepciune aspectele care inca nu sunt rezolvate in parteneriatele noastre indiferent de natura lor, putem face curat in psihicul nostru intrucat aceasta curatenie ne va face mai frumosi, mai echilibrati si va asterne pace in fiinta noastra si ne va ajuta in acelasi timp sa constientizam ca cea mai importanta valoarea a noastra este acum puterea noastra de regenerare accesand regiuni mai profunde ale sinelui nostru.

Cu toate ca Luna in Balanta cere de la noi diplomatie, toleranta, intelegere si tratarea aspectelor dezechilibrante care pot aparea cu discernamant, vom simti cu putere impulsul solar care cere sa ne afirmam cu curaj propria personalitate astfel incat va trebui sa cantarim cu atentie unde va trebui sa fim autentici si unde impaciutori si toleranti.

“Prin virtutea neosandirii si a tacerii se pastreaza pacea sufletului. Cand omul petrece in aceasta stare, atunci primeste descoperiri dumnezeiesti.” (Sf.Serafim de Sarov)

In conjunctie cu Soarele se afla acum Chiron, centaurul care reprezinta intelegerea holistica, el guvernand vindecarea si relatiile, el indica ranile noastre cele mai profunde pe care am ales sa le vindecam in aceasta viata, devenind astfel capabili sa-i vindecam apoi si pe ceilalti. El este “vindecatorul ranit”, semnificatia hermetica fiind aceea ce acela care si-a vindecat rana este cel mai bun terapeut, vindecarea aflandu-se in chiar rana insasi. El este vindecator cu energia mainilor si cu forta mantra-elor. Conjunctia lui cu Soarele din Berbec ne ajuta sa ne constientizam propriile rani care vin din faptul ca nu stim cine suntem, nu ne cunoastem adevarata valoare si nici nu am stiut sa ne apreciem cu adevarat, fapt care a generat intretinerea unor relatii/parteneriate care nu ne-au onorat deoarece erau nascute din frici, temeri si nevoia de securitate dar si din credinta limitata conform careia ar trebui sa ne identificam cu posesiunile si acumularile noastre, materiale sau relationale.

Odata cu aceasta Luna Plina a venit momentul sa fim frumosi si curajosi, sa fim blanzi si intelegatori, sa ne cautam pacea si linistea sufleteasca in sacrul din fiinta noastra, sa fim liberi de legaturi care inlantuie si dornici de transformare si nu in ultimul rand sa ne percepem valoarea accesand comoara din interiorul nostru, onorand astfel natura noastra Divina.

„Iubirea nu este posibilă fără Adevărul despre noi înșine şi despre celălalt, iar drumul de la Adevăr la Iubire trece prin Libertate. Iubind, dezvăluim Adevărul despre noi înșine, iar Adevărul ne face liberi într-un fel care ne schimbă complet realitatea. Odată trăită, ea nu se poate opri la celălalt, ci devine o Cale, un mod de viață, de evoluție, de transformare. Calea Iubirii Conștiente nu este doar despre relația cu celălalt, ci despre relația cu întregul univers”.

(Horia și Elena Francisc Țurcanu despreCălătoria Inimii – John Welwood)

Virginia Olteanu

Asset 1