Asset 1

Luna Plină în Capricorn – 28 iunie 2018, ora 07:53

Luna Plină reprezintă apogeul unor acțiuni începute în trecut , iar acum vom culege ceea ce am semănat (culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate la Luna Nouă în Capricorn de pe 17 ianuarie 2018),  totodată, suntem forțați să acționăm, să schimbăm condițiile care nu ne mai satisfac, atât interior cât și exterior, și dacă am făcut alegeri conștiente aliniate cu inspirația divină putem să primim bonusuri substanțiale.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 27 iunie ora 13:53 pana pe 29 iunie ora  01:53! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

 

Tripura Sundari – 26 iunie 2018

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 26 iuniecu momentul de maxim la ora 07:53 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice

Această Lună Plină se formează în data de 28 iunie 2018, ora 07:53 , ora României, cu Luna în Capricorn pe gradul 06:28, iar Soarele în Rac pe gradul 06:28.

Faza de Lună Plină este un aspect provocator ( opoziţie, 180 grade ) ce are drept scop final armonizarea şi echilibrarea vieţilor noastre.

Această Lună strălucitoare este un moment încărcat de energii imense ce poate  înlătura lucrurile greşite într-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple “sacul “ dacă merităm. În faza de Lună Plină, Luna este luminată în totalitatea ei de către energia Soarelui (luna este un corp ceresc fără lumină proprie), de aceea, emoţiile sunt extrem de vizibile, pot ieşi în lumină stări emoţionale incredibile, viaţa capătă în aceste zile un ton mai nervos, oamenii sunt mai nervoşi în special cei care nu ştiu în ce direcţie să-şi folosească imensa energie

Capricornul şi Racul sunt semne cardinale amintindu-ne că trebuie să fim  responsabili de deciziile noastre, de viaţa noastră, de emoţiile noastre, de ceea ce vrem să construim în viaţa noastră, în ţara noastră. Dacă Racul vrea să construiască o casă pentru familia lui, Capricornul vrea să construiască un un imperiu, numeroase aşezăminte prin care să-şi demostreze forţa, puterea. Ambele semne au în comun dorinţa de a construi dar în timp ce Racul este plin de emoţii, sensibilitate, Capricornul stie să ignore aceste sensibilităţi. Racul guvernează viaţa privată, nevoile familiei, îngrijirea copiilor, mama, motivaţia lui principală este securitata căminului, familiei lui. Capricornul, pe cealaltă parte, guvernează viaţa profesională, instituţiile politice şi manageriale pe scară largă, poziţia şi puterea socială, autorităţile.

Luna în Capricorn  în opozitie cu Soarele în Rac ( faza de Lună Plină în Capricorn) ne cere să gasim un echilibru între carieră, viaţa socială, responsabilităţi de lungă durată, autoritaţi şi familie, neam, rădăcini, trecut. Misiunea acestei Luni Pline în Capricorn este de a ne ghida către acele construcţii durabile, serioase, practice, ambiţioase de care sufletul nostru are nevoie. Aşa cum Capra poate urca pe munte, această Lună Plină ne arată dacă muntele pe care am urcat este cel în acord cu destinul nostru dar tot acuma, putem vedea vârful căutatNu trebuie uitat că Luna în Capricorn este în exil (în semnul Rac, Luna este acasă la ea iar Capricornul este în opozitie cu Racul, deci Luna este exilată, astrologic vorbind), asta arată că energia lunară este slabită, incomodă, rigidă, dificilă, tensionată, sensibilă şi schimbatoare în spatele scenei. A venit timpul să reflectăm asupra trecutului pentru a vedea greşelile comise şi pentru a îmbunătăţi obiectivele viitoare. Această Lună Plină ne ajută să descoperim ce lecţii trebuie să învăţăm din greşelile trecutului, din istoria familiei noastre, din istoria ţării noastre.

Luna plină în Capricorn formată de opozitia dintre Soarele în Rac gradul 6:28 şi Luna în Capricorn gradul 6:26 activează axa XII-VI, o axă a sănătăţii dar şi a limitărilor, aici dialogul astral între cele două luminarii ne obligă să ne confruntăm cu suferinţele create de anumite renunţări dar şi greseli în dragoste, muncă, planuri făcute în spatele uşilor închise, secrete,vinovăţii, trădări, manipulari din umbră, acţiuni sub acoperire, credulitate extremă, iluzii.

Raspunsul îl dă Soarele în Rac şi în casa XII ce ne transmite că trebuie să invăţăm să dezvoltăm o atitudine neegoistă faţă de ceilalţi. Emoţiile, sensibilitatea noastra trebuie transformare în iubire neegoista, folosite în slujirea altruista, în compasiune şi ajutor neconditionat, în acceptarea celorlalti, în iertarea celorlalti. Sănătatea noastră fizică depinde de bunăstarea noastră mentală care ne cere să renunţăm la nevoia de a controla detaliile lumiii din jurul nostru. Când începem să devenim conştienţi de “omul divin” din noi, chiar nu mai putem face nici un rău, chiar nu mai putem judeca aproapele nostru, iertându-ne pe noi cât şi pe ceilalţi.

Mesajul“ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline în Capricorn este dublat de Saturn retrograd în Capricorn datorită aspectului de conjuncţie. Rolul lui Saturn în acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor începute în trecut (Saturn retrograd)  care sunt luminate şi trebuiesc rezolvate în acord deplin cu definiţiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplină, tenacitate, cu răbdare.

Cu Luna Plină şi Saturn retrograd în Capricorn în casa VI, trecutul devine un film în reluare dar încetinit, aratându-ne unde ne-am abatut de la reguli, lege, moralitate, responsabilităţi, unde am devenit extrem de critici şi judecători ai muncii celuilalt, unde ne-am făcut rău singuri prin gândirea negativă, prin jignirea celuilalt, prin lupte fără un plan bine stabilit, prin haosul propagat. Ceea ce ne rămane de făcut este să devenim cât mai plini de compasiune şi bunovoinţă atât faţă de noi cât si faţă de ceilalţi, înţelegând că suntem cu toţii aici pentru a ne învăţa lecţiile de viaţă şi a evolua împreună.

sursa: https://adriana-astro.com

 

 

 

Asset 1