Lună Plină în Balanţă – 28 Martie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
8 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună Plină de Duminica, 28 Martie 2021, ora 21:48 se formează pe axa Balanta – Berbec, la gradul 8:18. Activează în axa XI – V – axa iubirii, a talentelor si a creativitatii, a prietenilor dar a iubirii primite versus iubirea daruita. Ascendentul momentului se afla in semnul puternic transformator al Scorpionului al carui scop este eliminarea impuritatilor de orice fel.

Intrucat Balanta guverneaza soldurile, rinichii si vezica urinara...

din punct de vedere medical tot ceea ce faceti pentru aceste zone in cele 2 – 3 zile ale tranzitului Lunii in Balanta, are un efect dublu, preventiv si terapeutic (incepand de Duminica dimineata, 28 Martie pana Marti dimineata, 30 Martie). Exceptie fac operatiile chirurgicale in aceasta zona. Energia Balantei este atat de neutra, de echilibrata si, adesea, de usoara, incat pur si simplu nu ofera nici un semn clar despre sine.

In aceste zile pot aparea foarte usor inflamatii ale vezicii urinare sau ale rinichilor, caci regiunea pelvisului si a rinichilor poate fi foarte usor blocata. Ca atare, este indicat sa acordam mare atentie acestor zone din corp mentinandu-le incalzite.
O buna masura preventiva este aceea de a bea multe lichide intre orele 15 si 19 spre a oferi rinichilor si vezicii urinare o buna lubrifiere. Tot in acest interval, sunt benefice si exercitiile specifice regiunii pelviene. (Puterea Lunii – Johanna Paungger si Thomas Poppe).

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM

adică de Duminica, 28 Martie ora 03:48 până Luni, 29 Martie, ora 15:48! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Vineri, 26 Martie 2020

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 26 Martie, cu momentul de maxim la ora 21:48 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire. Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism

respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Duminica, 28 Martie, ora 21:48, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta dintre Luna in Balanta la gradul 08:18 si Soarele in Berbec pe acelasi grad. Are ca fundal gasirea punctului de mijloc dintre energia arzatoare, patimasa si impulsiva a Berbecului, pusa acum in slujba afirmarii unicitatii proprii (casa V) si energia echilibrata, armonioasa dar nehotarata specifica Balantei care indeamna la uniune, compromisuri si intelegere in slujba implinirii propriilor noastre idealuri. (casa XI)

Luna noastra este acum in semnul cardinal al Balantei ceea ce presupune ca...

atat starea noastra emotionala cat si nevoile noastre emotionale inconstiente, sentimentele, temperamentul sunt puternic amprentate de acest semn Venusian. Energia sa o putem traduce mai degraba printr-o “nevoie” de completare, de celalalt, de fuziune fie cu acea parte sau acel aspect din noi insine care lipseste fie chiar cu o persoana lipsa din viata noastra.

Suntem practic in cautarea unui “liant” intre noi si acel ceva sau cineva perceput ca fiind lipsa sau poate incomplet. In cazul Balantei exista o dorinta puternica pentru ca un „Eu” sa interactioneze cu un „Tu” astfel incat prin aceasta polaritate sa poata fi exprimata o viata mai completa.

Este posibil sa simtim nevoia sa socializam mai mult

sa ne bucuram mai mult de propriile noastre relatii, interrelationarea este foarte importanta acum. Ne simtim prietenosi, dispusi la interactiune si schimburi de experienta, suntem mai toleranti decat de obicei cu anumite aspecte, intrucat accentul este pus pe armonie, intelegere si pace si nu pe confruntare. Sentimentele care ne anima sunt rafinate, frumoase si orice fel de activitate artistica ne suprinde atat privirea cat si sufletul. Devenim contemplatori prin excelenta iar frumosul, arta, iubirea ne capteaza intreaga fiinta.

Semnul Balantei reprezinta...

angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile sau procesele, acestea fiind si principale domeniile de viata influentate puternic de aceasta Luna Plina in Balanta care va tinde permanent sa caute echilibrul intre a darui si a primi sau de a ajunge la o intelegere cu orice pret intrucat verbul caracteristic Balantei este “A ECHILIBRA”.

Tot Balantei ii este specifica si nevoia de dreptate, de pace si armonie

atat in fiinta umana cat si intre popoare, ea intruchipeaza pacifismul si diplomatia si implineste nevoia de corectitudine la toate nivelurile ei de manifestare. Vom pune pret pe etica si diplomatie in ceea ce simtim sa facem. Mesajul ei este descris cu grija de catre apostolul Pavel in epistola catre Efeseni:

“Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiţi adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare …. iar soarele să nu apună peste mânia voastră.”

Daca vrem sa intruchipam esenta acestui semn in varianta sa cea mai pura

avem nevoie sa nu cadem in capcana exteriorului si a cautarii vesnice a aprobarii sau a validarii exterioare.
Din nevoia atat de inradacinata de adaptare si de a fi placuta de lumea exterioara, Balanta tinde sa renunte la propria putere sau identitate, de care niciodata nu a fost cu adevarat constienta, doar de dragul atingerii unui compromis cu orice pret.

Este intelept sa nu manifestam aceasta dorinta de a armonie intr-un mod compulsiv si astfel sa evitam inconstanta, frivolitatea, nehotararea, neasumarea sau superficialitatea.

Orice fel de practica care amplifica discernamantul in iubire, contemplarea Divinului prin arta si frumos, rugaciunea inimii sau tehnici de meditatie, asane care ne ajuta in mentirea si cultivarea echilibrului ne sustin din plin in aceasta perioada.

Echilibrul suprem oferit Lunii noastre in Balanta vine din partea Soarelui aflat in semnul zodiacal al Berbecului

un semn masculin, de foc, dinamic si pozitiv marcat de putere, hotarare, initiativa si impulsuri brutale, mult prea brutale pentru gustul Balantei. Caracterul sau este viu, nestavilit, curajos, spirit de actiune, vointa ferma, elan, precipitare, incredere in sine. Berbecul reprezinta focul in plina activitate si indica insusiri care fierb, dorinta puternica, spirit de pionerat, forta de comanda, ambitie, el fiind initiatorul noilor proiecte si curajosul detinator al verbului “A FI.”

In cazul Berbecului, principalele provocari vin din

imposibilitatea de a-si controla exact dinamismul care-l face atat de puternic, impulsivitatea si combatitivitatea, lipsa rabdarii si a moderatiei, egoismul exacerbat si incapatanarea, dorinta de a invinge cu orice pret.

Luna Plina pe axa relationala Berbec – Balanta cere de la noi sa gasim acel punct de mijloc intre

nevoile si asteptarile personale si cele ale partenerului sau asociatului, cere sa gasim in noi puntea de mijloc intre nevoia de dreptate si castig si nevoia de pace si armonie.
Este bine sa cultivam atat interior cat si exterior o stare de pace, calm si armonie, o stare profunda de centrare, din mijlocul careia sa putem lua atitudine mobilizandu-ne din plin toate resursele in rezolvarea situatiilor cu care urmeaza sa ne confruntam. In acest context, rugaciunea seninatatii a lui  Reinhold Niebuhr ne poate ghida cu intelepciune in aceasta perioada:

„Dă-mi, Doamne, harul de-a accepta cu seninătate/ lucrurile pe care nu le pot schimba; / Curajul de a schimba lucrurile care pot fi schimbate/ Şi înţelepciunea de a le deosebi pe unele de celelalte.”

Aceasta Luna Plina este gazduita de axa caselor XI –V, case care desemneaza in principal...

domeniile din viata noatra unde vom fi nevoiti sa gasim echilibrul intre Eu si Tu sau intre nevoia de autonomie sau independenta si nevoia de uniune si impartasire. Aceste domenii sunt relatiile noastre de iubire cat si relatiile cu prietenii sau protectorii nostrii, relatia cu institutiile guvernamentale sau de stat, relatia cu tot ce reprezinta propria noastra creatie, cu copiii noastrii dar si cea cu propriile noastre visuri sau idealuri, relatia dintre iubirea pe care o daruim si iubirea pe care o primim.

Toate relatiile sau parteneriatele care nu respecta un echilibru, care incalca granitele unuia dintre parteneri, care manifesta una dintre extreme, prea mult compromis sau prea putina libertate, intr-un cuvant care nu onoreaza principiile unei relatii sau interactiuni sanatoase vor fi acum in lumina reflectoarelor.

Cu Luna Plina in Balanta in casa XI ni se cere sa ne definim cat mai bine rolul nostru

intr-un grup, intr-un cerc de prieteni, intr-o organizatie cu care impartim aceleasi idealuri, sa ne identificam resursele si valoarea faptelor noastre in cadrul grupului dar nu inainte de fi reusit sa ne cunoastem cu adevarat talentele.

Tot ceea ce facem pentru o masa mai mare de oameni sau cu un impact mai profund la nivel de societate, sau chiar umanitate prin respectarea nevoii de pace, adevar si dreptate dar cu pastrarea unei identitati puternice si constiente, devine in acest moment un prilej pentru noi de exprimare a contributiei personale la binele comun.

In ciuda adevarurilor personale, a situatiilor mai mult sau mai putin usoare traite de fiecare dintre noi in aceasta perioada atat la nivel personal cat si social, a diferentelor de opinii si mentalitati, a nevoii de revolta sau de contracarare a unor constrangeri, avem nevoie sa descoperim „acel ceva” care ne tine impreuna, care ne aduce pacea in minte si in suflet, care ne permite sa vedem frumosul din celalalt si care ne motiveaza sa ne dorim sa construim o interactiune cat mai benefica, mai echilibrata, mai dornica de gasirea unor solutii prin care sa privim cu totii intr-o directie comuna.

Pacea si echilibrul fiecarui om sunt de nepretuit pentru pacea si armonia societatii si a umanitatii implicit.

Intrucat guvernatoarea acestei Luni Pline in balanta, Venus se alatura Soarelui din Berbec, putem avea adevarate revelatii in...

relatiile noastre, revelatii care vizeaza propria noastra identitate relationala, nevoile noastre atat personale dar si relationale. Putem descoperi ca doar prin constientizarea propriilor talente sau abilitati creatoare, artistice sau relationale, doar prin exprimarea propriei unicitati si a adevarului personal, doar prin curajul si asumarea exprimarii fiintei noastre exact asa cum este, doar atunci ne vom gasi pacea si echilbrul interior.
Pe scurt, doar atunci cand voi stii foarte bine cine sunt si ce pot oferi intr-o maniera autentica si asertiva, doar atunci cand imi voi cunoaste valoarea, voi putea sa descopar adevaratul echilibru si voi fi capabila sa ofer si sa primesc iubire in modul cel mai benefic cu putinta.

Dar, datorita faptului ca Soarelui si lui Venus in berbec i se alatura Chiron, care reprezinta atat rana cat si vindecarea, aceasta nevoie de recunoastere a valorii proprii nu va veni de la sine si nici usor, ci vom fi confruntati cu situatii, relatii, parteneriate, aspecte din noi care sunt ranite si pe care acum avem sansa sa le vindecam, facand cu adevarat pace in sufletul nostru.

Dintr-o perspectiva mai profunda...

avand curajul sa ne recunoastem propriile vulnerabilitati si neputinte si abandonandu-ne vointa proprie in fata Vointei Divine, vom accesa o stare mult mai inalta de pace si armonie interioara decat am fi crezut vreodata.

In concluzie...

sa urmarim sa mentinem dreptatea, frumosul si echilibrul Divin, din propriul suflet si nu din propriul Ego, si sa cautam sa descoperim acea picatura de unicitate din fiecare dintre noi pe care Dumnezeu ne-a lasat-o si sa facem lumea mai frumoasa prin revarsarea ei asupra celorlalti.

Virginia Olteanu - astrolog Abheda

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross