Luna Plină în Balanță – 31 martie 2018, ora 15:38 – o invitație la armonie și echilibru

Ananda Kali29/03/2018
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

O Lună Plină este un limbaj actual al karmei, în sensul că vom culege ceea ce am semănat (culegem ce am semănat în bine sau în rău în trecut, este vorba de “semințele“ plantate la Luna Nouă în Balanță de pe 19 octombrie 2017),  iar acum suntem forțați să acționăm, să schimbăm condițiile care nu ne mai satisfac, atât interior cât și exterior, totodată Luna este cea care ne ghidează sufletul, ne conectează cu ritmurile cosmice fiind în același timp un animator, un ordonator al influențelor planetare și celeste.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 30 martie ora 21:38 pana pe 1 aprilie ora  09:38! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 29 martie 2018

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 29martiecu momentul de maxim la ora 15:38, o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie). Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.

Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul sectret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

 

Aspecte specifice

Această Lună Plină se formează în data de 31 martie 2018, ora 15:38, ora României, cu Luna în Balanță pe gradul 10:47, în conjuncție cu Mercur retrograd, iar Soarele în Berbec pe gradul 10:47.

Luna Plină este un aspect de opoziție, un aspect dinamic între doua energii complementare care cere de la noi efort, atenție mărită pentru a găsi un echilibru dar acesta poate fi găsit doar dacă cautăm un numitor comun între cele două energii Berbec și respectiv Balanță.

Berbecul se opune Balantei  formand axa fundamentală a zodiacului: eu-tu. Daca Berbecul este condus de Marte și este direct, agresiv, auto-orientat, activ, aprins, Balanța, condusă de Venus este adaptabilă, adesea indecisă, o forță receptivă, aerisită. Ambele semne vor dreptate, adevar dar în felul lor popriu, daca Balanța este diplomată și se foloseste de legi, Berbecul este impulsiv și caută să impună legea prin luptă, forță. Lupta pentru adevar, dreptate, întăietate, pare a fi numitorul comun al celor doua energii implicate dar Berbecul trebuie să învețe diplomația și sarmul Balanței în timp ce Balanța trebuie să învețe de la Berbec sa nu își mai facă atâtea griji cu privire la ceea ce găndesc alții.

O Lună Plină în Balanță stimulează dorința noastră de armonie și echilibru în timp ce simțurile rafinamentului și frumuseții cresc. Este timpul justiției și al imparțialități. Se spune că justiția este oarbă și nu se lasă cuprinsă de favoruri și emoții. Balanța se poate strădui mereu pentru armonie și echilibru dar acuma drumul este plin de dezvaluiri din trecut( Mercur retrograd în Berbec) de greutăți, situatii de viata încordate, conflicte și frici imense generate de Saturn și Marte în Capricorn. Compromisul necesită mediere, întelegere, să fim conștienți de limitele, nevoile, neajunsurile noastre dar și de nevoile și perspectivele celorlalți. Simbolic, Balanța prin cântarul ei reprezintă pe omul judecat pentru faptele lui.

Sursa: https://adriana-astro.com

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross