fullmoon-aquarius-2-300x300Luna Plina Albastra, reprezinta din punct de vedre astrologic, producerea acestui fenomen de doua ori  consecutiv in acelasi semn zodiacal, respectiv semnul Varsatorului. Acest eveniment schimba modul in care percepem ciclurile lunare, si se produce o data la aproximativ 33 de luni.

In aceasta saptamana, pe data de 21 august 2013 la ora 4:45, ora Romaniei, se produce acest fenomen relativ rar, si anume Luna Plina Albastra, ea se configureaza pe axa Varsator /Leu, prima Luna Plina din acest ciclu avand loc pe data de 22 iulie 2013. Pe 8 iulie am avut o Luna Noua in Rac  iar momentul apogeului semintelor plantate atunci a fost faza de Luna Plina in Varsator/Leu  pe semne diferite de semnul Lunii Noi.  Este o inversare a procesului natural a ciclului normal al fazelor Lunii. Acum, am avut pe 7 august o Luna Noua in Leu iar Luna Plina din 21 august este pe aceeasi axa Varsator/ Leu, deci Soarele care lumineaza Luna este in acelasi semn cu semnul Lunii Noi. Acest moment restabileste ordinea naturala a fazelor Lunii.

Trebuie sa amintim ca faza de Luna Plina are loc pe gradul 28:11 in Varsator, in opozitie cu Soarele care se afla pe gradul 28:11 in Leu, astrologic vorbind, este un aspect provocator, (opozitia de 180 grade), care induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi, si plini de energie, accentueaza lipsa claritatii in gandire, ne simtim cu mintea incetosata, avand tendinta catre un comportament impulsiv mai greu de controlat.

Semnul Leului este un semn de foc, puternic, regal, care confera creativitate. Focul consuma, incalzeste, ilumineaza, iar simbolic, desemneaza purificarea si transformarea. Focul alchimic al Leului, ne transforma constiinta, oferindu-ne mai multa profunzime si intelegere.

Aceasta a doua Luna Plina care se formeaza pe axa Varsator-Leu, activeaza energia stelei  fixe Regulus,  considerata a fi pazitoarea evlutiei intregii umanitati. Steaua regala, Regulus situata chiar in inima constelatiei Leului, cand este activata de prezenta Soarelui, confera putere si autoritate, asadar ne putem recastiga puterea si autoritatea interioara devenind proprii  nostri stapani, aceasta energie ne incoroneaza devenind regi si regine.

Varsatorul reprezinta echipa, grupul, comunitatea din care facem parte, iar simbolul sau este o femeie care revarza ‘’curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Daca Leul se axeaza pe obiective personale, Varsatorul are rolul de a corecta grandoarea imperiala a Leului, inventand noi forme de comunicare, si de gandire, indiferent daca sunt cerute sau nu. In timp ce Leul poate fi total indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este foarte sensibil la regulile grupului, dar adesea este blocat de lipsa de siguranta, teama sau timiditate excesiva. Pentru a se elibera de situatiile absurde reprezentate de Urans, care este guvernatorul acestei zodii, si de teama ( Saturn), Varsatorul trebuie sa isi cunoasca foarte bine propriile intentii, si abia apoi sa se gandeasca ce isi doresc si ce vor ceilalti, el confera posibilitatea unor aliante cu persoane cu viziuni similare spre un obiectiv comun.

Deci aceasta Luna Plina ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sau cele ale comunitatii din care facem parte, si sa descoperim cum ne pu tem folosi talentele personale in sprijinul celorlalti. Ea activeaza axa II – VIII, sau axa posesiunilor si poate indica aparitia unor posibile fluctuatii in zona finantelor sau a resurselor materiale. Sunt posibile fie cresteri bruste  ale finantelor, fie pierderi, dar tendinta de acumulare de resurse financiare este prezenta si vine din dorinta noastra de a ne simti in siguranta. Luna Plina in casa a VIII poate aduce un blocaj in jurul puterii detinute, in legatura cu banii proveniti de la ‘’celalalt”, probleme cu creditele, sau probleme cu modul de folosire a puterii personale, si a manipularii oamenilor in interesul personal. Totusi,  misterul, magia predomina in acest moment( casa VIII) iar Universul face o adevarata magie cu aceasta Luna Plina in casa VIII, aceasta magie se poate maifesta fie sub forma unui dar, un har, un  cadou neasteptat, un credit, o mostenire, sau ceva magic care vine spre noi!

Simbolul Sabian al acestei Luni Pline este: ‘’Un fluture iese dintr-o crisalida”.

Ne putem gasi in situatia in care devenim capabili sa ne manifestam cat mai mult din potentialul nostru latent. Ca o adevarata trezinre, putem simti ca brusc suntem capabili sa facem ceva care ne reflecta cu adevarat. Este momentul sa ne acordam putin timp, pentru a ne adapta la noile evolutii, inainte de a ne lua zborul.

In concluzie, trebuie sa lasam sa se dizolve vechile structuri, dar este important sa facem pace cu trecutul, sa profitam de aceste energii profunde de regenerare si renastere, si sa fim precum o pasare Phoenix ce renaste din propria sa cenusa.