Asset 1

Luna plină – 24 octombrie

24 Octombrie 2018 marcheaza momentul de Luna Plina pe axa Taur – Scorpion, la gradul 1:13 activand casele astrologice VI – XII – case care vorbesc despre sanatate, sacrificii, limitari si teste cotidiene.

Fiind un moment al “recoltarii roadelor”, un moment de maxim al unor actiuni trecute, aceasta Luna Plina ne ajuta sa finalizam acele actiuni, proiecte, idei demarate in 15 Mai 2018 in timpul Lunii Noi in Taur. In calitate de stapani ai propriului nostru destin, a venit momentul sa ne confruntam cu succesul sau esecul propriilor noastre alegeri, dar… mare atentie!

Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 24 octombrie ora 01:45 pana pe 25 octombrie ora  13:45! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada: este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline. În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu. S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 22 octombrie 2018
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 22 octombrie , cu momentul de maxim la ora 19:45 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.

Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte specifice
Această Lună Plină se formează în data de 24 octombrie 2018, ora 19:45 , ora României, cu Luna în Taur pe gradul 01:13 in casa XII, o casa a dusmanilor ascunsi si a tot ce este ascuns, secret, neinteles, intimitate ascunsa,retragere, solitudine, incercari, suferinta iar Soarele în Scorpion pe gradul 01:13 in casa VI, o casa a sanatatii, a igienei si a dieteticii, a bolilor acute si a conditiilor care le-au creat, o casa a muncii zilnice si a serviciului in slujba cuiva.

Taurul si Scorpionul sunt 2 semne fixe, feminine si destul de rigide. Daca Taurul este spiritul naturaleţii, al stabilitatii şi al împământării caracterizat de verbul „A poseda”, Scorpionul creează intensitate emoţională inclusiv prin asumarea sfârşiturilor, caracterizat de verbul „A Dori”.

Deci avem de gasit un echilibru intre continuitate si transformare profunda. Luna in Taur ale carei insusiri sunt adanci, statornice dar fixe are nevoie sa deprinda acceptarea schimbarilor in timp ce Soarele in Scorpion puternic, ambitios, posesiv, pasional dar de necontrolat ne indeamna sa invatam lectia iertarii, sa ne stapanim lupta continua pentru putere si sa regasim pacea si linistea interioara.

Opozitia dintre Luna in Taur si Soarele in Scorpion ne aduce pe scena teme precum lupta pentru control,manipulare, moarte si renastere, sexualitate, putere, resurse financiare, capacitatea noastra de regenerare si ne indeamna catre detasare, mai mult sau mai putin obligatoriu deoarece vor iesi la suprafata tradari sau manipulari legate de locul de munca, rani mai vechi sau sentimente de nesiguranta, lupte ascunse pentru putere sau control si iubiri trecute care inca dor,dezamagiri sau chiar diverse afectiuni de sanatate avand la baza dezechilibre emotionale.

Fiind conectati puternic la planul material in aceasta perioada, aceasta Luna Plina ne influenteaza atitudinea noastra fata de bani si bunuri materiale, in consecinta este important sa realizam cat suntem de dispusi sa investim in bunuri materiale care ar putea sa sporeasca o falsa stima de sine, hranindu-ne egou in detrimentul unor valori mult mai valoroase.
Opozitia intre Soarele in casa VI si Luna in casa XII ne serveste lectii importante legate de purificarea fizica si spirituala, ne sunt testate munca, credinta, capaciatea de daruire, de sacrificiu, sensibilitatea si receptivitatea dar si temerile, influentabilitatea, nehotararea, obsesiile, naivitatea.

Efectele Lunii Pline amplifica temerile interioare, emotiile, riscand sa luam decizii pripite sub impulsul de moment iar prezenta lunii in casa XII ne activeaza puternic inconstientul confruntandu-ne cu propriile noastre frici, fantasme, traume sau lucruri neterminate. Exista riscul unor reactii neasteptate, impulsuri de moment menite sa rastoarne anumite principii sau valori, crize personale care se vor accentua atata timp cat vom ramane agatati in mod obsesiv de trecut, refuzand schimbarea, indiferent daca acest trecut presupune un mediu nociv, o relatie nesanatoasa,tipare comportamentale neadecvate, o munca care ne consuma fizic si psihic. Putem considera aceasta casa a XII ca pe un prag, ca pe un test pe care o data ce l-am trecut ne ofera sansa unui nou inceput.

Conjunctia Lunii in casa XII cu Uranus este un aspect exploziv iar opozitia cu Soarele si Venus din Scorpion vor genera rasturnari de situatie care ne vor pune la grea incercare propriul ego, „mastile” vor cadea si va trebui sa ne confruntam cu ceea ce ne-a provocat durerea, dezamagirea sau suferinta deoarece totul este scos la lumina, ne este revelat tocmai pentru a fi vindecat.

Putem vorbi despre un adevarat proces de transformare, de aducere la lumina intr-un mod brutal a propriilor complexe, traume fizice si/sau psihice ce ne-au imobilizat pana in acest moment legate de locul de munca, relatia cu colegii, atitutudinea noastra fata de bani, probleme de sanatate, tocmai pentru a ne ajuta sa constientizam de ceea ce are cu adevarat nevoie sufletul nostru pentru a evolua.

Ascendentul acestui moment de luna plina este in gemeni, un semn al comunicatiei cu precadere, al schimbului de informatie, al mobilitatii si al miscarii, al cuvantului. Indemnul sau pentru noi este catre miscare, care descoperirea unei noi fiinte in noi insine, cea autentica, cea capabila sa gasesca raspunsuri dincolo de frici sau aparente, iar prezenta lui Mercur, guvernatorul ascendetului in Scorpion ne ajuta sa ne analizam puternic, sa devenim proprii nostrii detectivi, sa cautam raspunsurile cele mai bune in acord cu sufletul nostru, sa lasam sa moara lucrurile care nu ne mai folosesc si sa reinviem precum pasarea Phoenix, un simbol al Scorpionului, o reinviere a fiintei noastre care sa devina mai puternica si mai increzatoare in natura sa divina.

In concluzie acest moment de Luna Plina cere de la noi flexibilitate maxima, rabdare si capacitate de acceptare a schimbarilor, poate fi un moment de trezire si eliberare prin gasirea echilibrului intre ceea ce posedam (Taur) si ceea ce ne dorim (Scorpion), fiind puternic ancorati in momentul prezent.

Mesajul pentru aceasta Luna Plina in Taur poate fi: „ Sunt gata sa ma schimb. Descopar securitatea in interiorul meu. Sunt gata sa ma eliberez de credintele vechi si negative. Ele sunt doar ganduri care imi stau in cale. Noile mele ganduri sunt constructive si ma implinesc.

Virginia Olteanu

Bibliografie
astroella.com

Asset 1