Luna Plina – 23 Noiembrie, ora 07:39

Acharya Leonard19/11/2018
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.

Vineri, 23 Noiembrie 2018 marcheaza momentul de Luna Plina pe axa Gemeni – Sagetator, axa limitarilor si a sacrificiilor, la gradul 0:52 activand casele astrologice VI – XII – case care vorbesc despre sanatate, sacrificii, limitari si teste cotidiene.

Conjunctia Lunii Pline cu axa cardinala I- VII ne atentioneaza asupra faptului ca evenimentele ce urmeaza pot avea un efect marcant asupra asupra destinului si personalitatii individuale.

Fiind un moment al “recoltarii roadelor”, un moment de maxim al unor actiuni trecute, aceasta Luna Plina ne ajuta sa finalizam acele actiuni, proiecte, idei demarate in 13 Iunie 2018 in timpul Lunii Noi in Gemeni. In calitate de stapani ai propriului nostru destin, a venit momentul sa ne confruntam cu succesul sau esecul propriilor noastre alegeri.

Deoarece incarcatura energetica a acestui moment este imensa, ne confruntam cu stari emotionale puternice pe care nu le controlam usor, fiind necesara o permanenta centrare in inima si eforturi sustinute de conectare la sinele nostru divin.

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de pe 22 Noiembrie ora 13:39 pana pe 25 Noiembrie ora 01:39! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună.

Ce este bine să evităm în aceasta perioada:

este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline.

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – 21 Noiembrie 2018
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Luna Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 22 Noiembrie , cu momentul de maxim la ora 07:39 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divinie).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacram iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.
Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul.
Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie.

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).
Aspecte specifice.

Această Lună Plină se formează în data de 23 noiembrie 2018, ora 07:39 , ora României, cu Luna în Gemeni pe gradul 0:52 in casa VI - o casa a sanatatii, a igienei si a dieteticii, a bolilor acute, o casa a muncii zilnice si a serviciului in slujba cuiva, munca contractata pentru a trai si Soarele în Sagetator pe gradul 0:52 in in casa XII - o casa a dusmanilor ascunsi si a tot ce este ascuns, secret, neinteles, intimitate,retragere, solitudine, incercari, suferinta.

Axa Gemeni- Sagetator este locul de desfasurare al Lunii Pline, o axa a cunoasterii, a mentalului inferior si superior, a invataturii inalte, a calatoriilor, a relatiilor cu rudele apropiate dar si cu strainatatea, a filozofiei de viata, o casa mentorilor sau a maestrilor, toate aceste aspecte fiind dinamizate.

Luna in Gemeni – semn de aer, mobil, dual – ne reaminteste nevoia de comunicare, de studiu, de a calatori atat fizic cat si mental, curiozitate, capacitate de adaptabilitate la situatii noi aducand in prim plan verbul A GANDI, A SE INFORMA, dar, in acelasi timp se amplifica tendinta catre dualitate, minciuna, manipulare si superficialitate. In perfecta opozitie cu Luna in Gemeni se afla Soarele in Sagetator – semn de foc, mutabil muzical – artistic – care ne sustine prin entuziasmul specific Sagetatorului, ajutandu-ne sa transformam informatia Gemenilor in credinta si speranta.

Prezenta Lunii in Gemeni si in casa VI ne pune in fata unor situatii de viata in care va trebui sa invatam sa ne adaptam unui nou colectiv sau unui mediu nou, strain, ne impinge sa comunicam mai eficient atat cu colegii cat si cu sefii la locul de munca, sa socializam cu prudenta si cu mai multa rabdare, altfel putem fi tentati sa dam curs unor conflicte care vizeaza munca, ritmul si sarcinile cotidiene. Ne putem confrunta cu o neintelegere intre colegi sau sefi, o renuntare la un proiect profesional sau aflarea unor raspunsuri in legatura cu un job, o deplasare in interes de serviciu. Fiind si o casa a sanatatii si ajutati de semnul intelectual al gemenilor, putem face legatura mai usor intre anumite afectiuni si stari emotionale, putem constientiza propria noastra perceptie eronata asupra unor situatii de viata sau modul gresit in care am analizat/evaluat pana acum anumite aspecte. Intrucat ne confruntam cu emotii puternice dar instabile, tindem sa manifestam multa superficialitate, agitatie si indecizie, este indicat sa ne infrangem tendinta de a fugi, de a ne continua sa ne mintim sau de neacceptare a realitatii din jurul nostru. Este momentul Adevarului pe care, daca il imbratisam cu credinta si curaj, ne va aduce eliberare, implinire si impacare atat cu noi insine cat si cu ceilalti. Intrucat casa VI tine si de modul in care ne hranim, iar Gemenii guverneaza modul in care comunicam putem spune ca in special acum cuvantul si gandul ne devin propria hrana iar un indemn binevenit in acest sens ar fi sa urmarim ca gandul nostru sa fie in acord cu Vointa Divina.

Astfel ca fiii pe care i-ai iubit, Doamne, să înveţe că nu felurite soiuri de roade îi hrănesc pe oameni, ci cuvântul Tău îi ţine în viaţă pe aceia care cred în Tine" (Sol 16, 26).

Pentru ca Soarele se afla in Sagetator si in casa XII( casa dusmanilor ascunsi si a bolilor cronice, o casa a izolarii, a karmei si inconstientului colectiv), se poate face lumina asupra trecutului si implicit asupra lucrurilor lasate neterminate dar sa retinem faptul ca scopul Soarelui in Sagetator este Intelepciunea si contopirea cu Planul Superior.

Suntem ajutati, daca vrem si cerem ajutorul ghizilor de lumina, sa ne constientizam propriile frici, traume sau fantasme, sa intelegem ca cu cat ramanem agatati de trecut, de acelasi mediu toxic, cu atat ne vom lovi de sentimentul de neputinta, slabiciune atat fizica cat si emotionala si imposibilitate de avansare.

Este momentul perfect pentru a accesa resurse care pana acum ne-au fost necunoscute, este momentul sa apelam la mentorii sau ghizii spirituali de care ne simtim aproape pentru a reusi sa ne ridicam deasupra propriilor noastre pierderi sau suferinte. Aceasta conexiune cu planul superior se va face in “conditiile” specifice casa XII, adica in izolare, in intimitatea fiecaruia dintre noi , ne vom scufunda in noi insine pentru a recunoaste ca tot ce s-a intamplat , bine sau rau si-a avut propriul rost si rol si ca asa a fost cel mai bine pentru noi. Acest moment astral poate pune capat unui proces indelungat al fiintei noastre, ni se propune, prin ajutorul oferit de Divinitate, sa finalizam acel “proiect” specific fiecaruia dintre noi in functie de domeniul indicat prin harta natala a fiecaruia.
Gradul acestei Luni Pline, respectiv gradul 0 este un grad extrem de important cu o foarte mare forta, semnifica inceputul unor evenimente semnificative din viata noastra, detine un mare potential cu care suntem acum amprentati pentru a rezolva acel “proiect” specific fiecaruia caruia dintre noi care nu mai poate astepta.

Mercur, guvernatorul acestui moment astral nu se bucura de o situatie tocmai favorabila, fiind retrograd si in semnul Sagetatorului, propriul sau exil ceea ce va amplifica confuzia, nedumerirea si ambiguitatea. Nu este cel mai bun moment pentru a negocia, a dezbate sau stabili termene intrucat exista riscul ca mesajul nostru sa nu ajunga la interlocutorul nostru asa cum ne-am dori sau poate exista dificultate in modul in care noi insine percepem un anumit mesaj. Informatia este distorsionata, comunicarea poate lua cai laturalnice, exista riscul impunerii propriilor pareri sau puncte de vedere intr-un mod gresit si care sa conduca catre decizii gresite.Este indicat sa ne stapanim instinctul de a face dreptate sau de a ne sustine cu tarie punctul de vedere intrucat s-ar putea ca dreptatea noastra sa nu fie una tocmai corecta iar acest lucru ne va fii mult mai clar dupa data de 6 Decembrie cand se va termina perioada de retrogradare a lui Mercur. Este indicat sa avem grija la cuvintele noastre, ele pot deveni instrumente in slujba Binelui sau Raului din noi, alegerea ne apartine deci, sa manifestam detasare si centrare in inima, caci doar atunci cand cuvintele vin din suflet, ele pot aduce Binele si Adevarul.

Singura modalitate de a depasi confuzia, deruta si instabilitatea acestui moment astral este sa nu ne lasam dusi de val, sa nu ne grabim, sa ne reamintim permanent ca prin accesarea unei stari mai profunde, mai inalte, prin accesarea autenticului din noi, a propriei intuitii si a conectarii cu propriul Sine putem ajunge la Lumina.

Afirmatii ajutatoare pentru aceasta perioada:
Am incredere in intelepciunea mea interioara. Pe masura ce imi desfasor activitatile imi ascult calauzirea interioara. Am incredere ca ea este cu mine mereu. Sunt in siguranta.
De-a lungul acestor zile, sunt indrumata sa fac alegerile potrivite. Inteligenta divina ma indruma mereu in realizarea telurilor mele.

Virginia Olteanu

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross