Momentul de Lună plină din 19 Mai 2019, ora 00:11 se formează pe axa Taur – Scorpion, la gradul 27:38 activând casele astrologice IV – X, case care vorbesc despre familie, camin si profesie, despre viata familiala versus viata sociala. Ascendentul momentului se afla pe Capricorn.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 7 Noiembrie 2018 în timpul Lunii Noi în Scorpion. A venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri, culegem ce am  semanat. Ce gen de transformari am inceput atunci in fiinta noastra ale caror rezultate le primim acum?

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Sambata, 18 Mai ora 06:11 până Duminica, 19 Mai ora 18:11! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Vineri, 17 Martie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 17 Mai, cu momentul de maxim la ora 00:11 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Luna Plina din 19 Mai se desfasoara pe axa posesiunilor Taur – Scorpion aducand astfel la suprafata valorile materiale, palpabile ale Taurului cat si cele de purificare si regenerare ale Scorpionului dar le va conjuga de data aceasta in sectoarele vietii noastre intime si sociale, le vom simti impactul in caminul nostru sau deopotriva in profesia noastra.

Luna Plina in Scorpion vizeaza acum casa X, o casa in care individul intampina experientele ca rezultat al faptului ca el a reusit sau nu sa castige o pozitie sociala, el va constientiza acum daca se integreaza sau nu in “intregul” mai mare in care a invatat sa existe pana acum. “Slujba” este cea care ne defineste pozitia in comunitate ca si ceea ce am fost  capabili sa realizam ca indivizi.

Individul si pozitia sociala pe care ajunge sa o aiba sunt opozitii polare, asa cum sunt si casele a IV si a X a. Ele ar trebui sa fie complementare una alteia, asa cum este menirea tutoror opozitiilor, respectiv combinarea persoanei potrivite cu slujba cea mai semnificativa pentru el este un factor esential in desavarsirea existentei umane la toate nivelurile de activitate. Luna Plina in aceasta casa vine parca intuitiv sa ne trezeasca la realitate si sa ne confrunte cu rezultate alegerilor noastre in ceea ce priveste viata noastra profesionala, menirea noastra in societate, reputatia sau imaginea noastra sociala fie ca ne place sau nu. Ea vine sa scoata la suprafata ceea ce sta ascuns demult in fiinta noastra legat de profesia noastra, daca exista neputinta, frica, stagnare sau deopotriva exces, nemultumire, intr-un cuvant neimplinire, acum a sosit momentul confruntarii. O anumita situatie conflictuala din punct de vedere profesional poate impacta acum cadrul nostru familial, pot exista neintelegeri sau dezechilibre in camin dar rolul lor poate fi unul de rearanjare a unor aspecte care trebuiau oricum transformate.

Scorpionul ( putere, regenerare, moarte, sexualitate, transformare) cunoaste o dubla reprezentare simbolica: sarpe si acvila. Sarpele reprezinta natura noastra grosiera, atasata si chiar dependenta de placeri pe care nu le poate controla, acvila este simbolul transcenderii acestor dorinte dar si al eliberarii spiritului de sub tirania si limitarile materiei. Putem spune ca in aceasta simbolistica dubla rezida cheia existentei, energia care ne poate crea cele mai mari probleme si neimpliniri atunci cand este lasata sa sa manifeste haotic, ne poate conduce catre cele mai profunde realizari atunci cand este cultivata si rafinata. Intr-un cuvant aceasta Luna Plina in Scorpion poate fi pentru noi un moment revelator in care pe de o parte ne putem constientiza slabiciunile, temerile, secretele si pe de alta parte le putem alchimiza in ceva superior, le putem transcende printr-un efort interior care necesita curaj si vointa dar care acum ne sunt accesibile. Rafinarea si intelegerea superioara ne pot elibera din lanturile ignorantei si inertiei daca ne dorim acest lucru, facandu-ne sa renastem intr-o noua dimensiune – cea spirituala, divina in care sa ne simtim cu adevarat impliniti prin rolul si misiunea pe care ne-am asumat-o in lume.

Soarele in Taur din casa IV, casa familiei noastre, a radacinilor noastre si prin extrapolare a sufletului nostru provoaca Luna noastra prin opozitia pe care o face dar provocarea are ca sens “luminarea” ei, iesirea ei din intuneric, are ca scop luminarea conflictelor emotionale care ne mentin sufletul intr-un permanent dezechilibru.  Casa IV este centrul nostru, este “acel” centru in care yoghinul a simtit si a vazut prezenta lui Atman, centrul intregii realitati.

In Bhagavad – Gita, Krishna, Divinul incarnat spune: “ Acolo, in inima oricarei creaturi, salasluieste, Ishvara care, prin puterea sa magica, permite tuturor lucrurilor si creaturilor sa se roteasca, calare pe roata universal a timpului. Ia-l cu dragoste in sanctuarul tau doar pe El, din tot sufletul, prin gratia sa vei obtine fericirea suprema, locul etern.”

Cu mercur conjunct cu Soarele, cuvintele ne pot deveni adevarate instrumente in aceste zile dar atentie la modul cum le folosim caci ele ne pot ajuta fie sa mentinem linistea in fiinta noastra amplificand astfel discernamantul fie pot amplica tensiunea deja existenta.

Ascendentul acestui moment astral este in Capricorn iar Saturn, guvernatorul semnului se afla in semnul sau de domiciliu, deci puternic chiar si retrograd fiind. Ni se impune un comportament asumat, detasat, matur si responsabil, ni se cere sa fim intelepti, si sa ne analizam cat mai profund motivatiile si aspiratiile si sa ne lasam transformati.

Fie ca toate transformarile care vin catre noi sa le primim din mijlocul sufletului nostru si doar de acolo sa incercam sa ne conectam la exterior, sa cautam in desavarsirea launtrului nostru calea catre implinirea exterioara. Pentru fiecare om exista menirea perfecta pentru el pe pamant pe care atunci cand o va implini el va fi complet transfigurat devenind desavarsit.

Vi s‑a mai spus, cum că viaţa inseamna întuneric şi-n nepasarea voastră repetaţi vorbele spuse de cei nepasatori,
Iar eu vă spun că viaţa inseamna-ntr‑adevăr intunecime numai atunci când e lipsită de avant,
Si orice-avant far’ de cunoastere e orb
Iar fara munca, toata cunoasterea e-n van,
Asa cum, fara dragoste, munca-i lipsita de temeiuri;
Ci când munciţi cu drag, atuncea vă legaţi, unii de altii si de voi si de voi insiva, si de cel Preainalt.”

  “Profetul – Despre Munca” – Kahlil Gibran

Virginia Olteanu