Lună Plină – 19 Aprilie, ora 14:12 – ora României

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
6 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Momentul de Lună plină din 19 Aprilie 2019, ora 14:12 se formează pe axa relationala Berbec – Balanta,la gradul 29:07 activând casele astrologice III – IX – case care vorbesc despre comunicare, studii, calatorii, mental inferior versus mental superior.  Ascendentul momentului se afla pe Leu.

Din punct de vedere medical intrucat Balanta guverneaza soldurile, rinichii si vezica urinara, tot ceea ce faceti in cele 2 – 3zile ale Lunii in Balanta, respectiv miercuri, joi pana vineri dupa-amiaza va influenta major soldurile, rinichii si vezica urinara avand un efect terapeutic maxim, cu exceptia operatiilor chirurgicale efectuate in acestezone ale corpului.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 9 Octombrie 2018 în timpul Lunii Noi în Balanta. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri. Oare ce alegeri am facut sau ce proiecte am demarat atunci cu ale caror rezultate ne confruntam acum?

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Joi, 18 Aprilie ora 20:12 până Sambata 20 Aprilie ora 08:12! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Miercuri, 17 Aprilie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestui astru este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 17 Aprilie, cu momentul de maxim la ora 14:12 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

Aceasta a doua Luna Plina din Balanta din acest an pe gradul 29:07 activeaza un grad final, anaretic, este un grad karmic care indica probleme nerezolvate din trecut pe care acum nu le mai putem amana iar incercarea amanarii in directia a ceea ce ni se ce cere acum ar putea sa genereze influente negative in viata noastra.

Vom resimti o senzatie de urgenta, o necesitate imperativa de a actiona in directia indicata de luna noastra plina si anume de a intra in contact cu propriile noastre emotii  generate de relatiile in care suntem implicati, de gandurile pe care le nutrim fata de anturajul apropiat, frati, surori, de studiile pe care le facem cat si fata de modul in care comunicam in viata de zi cu zi.

Casa III activata acum de luna plina caracterizeaza relatiile stranse, cotidiene dintre nativ si rude sau alte persoane apropiate sufleteste de el: frati, surori, vecini si eventual persoanele iubite; tot aici avem de-a face cu mediul in care traim si muncim, anturajul; repezinta micile calatorii sau deplasarile obisnuite precum si documentele scrise sau contractele.  Ne indica felul in care negociem si reprezinta comunicatia scrisa sau orala sub diferite forme:scrisoare, carte, ziar. Casa III este casa libertatii de expresie, intelectul concret si practic si caracterizeaza abilitatea noastra de a comunica cu ceilalti.

Pentru cei dintre noi prinsi intr-o forma de invatamant pozitia lunii in aceasta casa capata o importanta deosebita la fel cum sustinerea unui examen in aceasta perioada poate genera experiente neasteptate pentru persoana implicata.

Aceasta luna plina in Balanta va cere de la noi sa descoperim echilibrul, armonia si pacea in relatiile noastre, plecand mai ales de la noi insine si ne forteaza acum prin prisma gradului karmic pe care il activeaza sa realizam o introspectie asupra urmatoarelor aspecte:

Daca in fiinta mea exista o armonie  intre mine si celalalt, daca nevoile si ideile mele sunt ascultate si apreciate sau imi sunt impuse intr-un mod agresiv, daca exista echilibru intre situatiile cand trebuie sa-mi afirm identitatea  si cele in care trebuie sa invat sa colaborez si  sa lucrez cu ceilalti, daca nevoia mea de putere nu incalca liberul arbitru al celuilalt, daca imi respect propria nevoie de independenta dar stiu sa si fiu in egala masura alaturi de celalalt la nevoie, daca stiu sa gasesc pacea si armonia in mine in situatii agitate si solicitante dar resusesc sa ma mobilizez si atunci cand am nevoie sa demarez o noua actiune, daca intr-un cuvant ceea ce sunt in totalitatea fiintei mele  respecta totalitatea fiintei celuilalt.

Armonia si pacea interioara se vor oglindi in exterior prin evenimentele cu care ne vom confrunta in egala masura cu furia, nerabdarea, agresivitatea si lipsa intelegerii. In functie de factorii de care ne lovim putem intelege rezonantele pe care le purtam si de care suntem perfect responsabili.

Cuvantul va fi arma principala in acesta perioada sau principalul mijloc de mediere si implicit de aplanare a unui conflict, deci sa avem grija la modul in care cautam sa ne facem cunoscut punctul de vedere.  

Va trebui cautat punctul comun intre energia de foc a a berbecului, intre impetuozitatea, agresivitatea si nerabdarea specifica acestui semn si energia de aer a Balantei care cauta permanent un compromis si o posibilitate de colaborare fata de care poate ajunge chiar sa devina dependenta.

Ascendentul in zodiac Leului – semn de foc, fix,masculin, guvernat de Soare aflat acum in casa IX in conjunctie cu Uranus amplifica dorinta de a iesi in evident, de a straluci, de a ni se recunoaste puterea si influenta dar in acelasi timp exista posibilitatea sa se amplifice ego-ul.

Exista riscul sa fim luati de val si sa aruncam cu cuvinte negandite prea mult intrucat starea de confuzie mental poate fi destul de accentuata.

Aspectul de opozitie pe care-l primeste Luna acum din partea lui Uranus poate aduce in viata noastra o adevarata revelatie, putem trai transformari puternic e si socante intrucat se pot rupe, desface sau se pot redefine  anumite relatii, putem trai adevarate eliberari emotionale care ne vor redirectiona catre un drum pe care nu am mai mers pana acum.

Configuratia astrala – careul in T cardinal aspect care se desface - format de luna plina in Balanta cu Saturn si Pluton  ca si plantete focar in Capricorn din casa V – casa a iubirii, a copiilor , hobby-urilor si a creativitatii ne va pune in situatii destul de dificile, pline de obstacole, teste si crize relationale.  Vom fi fortati sa ne deschidem catre nou, indifferent ce va insemna acest nou pentru fiecare dintre noi, va trebui sa renuntam  la ce este vechi si familiar, va trebui sa abandonam un mod toxic pentru noi chiar daca ar trebui sa nu uitam ca pana in acest moment era singurul mediu pe care il cunoasteam, va trebui sa ne asumam raspunderea pentru cine suntem (Berbec) si pentru recapatarea pacii si armoniei launtrice (Balanta).

Cu Saturn si Pluton ca planete focar in casa V ni se va cere sa trecem prin transformari sentimentale majore acceptand schimbarile care ne sunt acum impuse, sa lucram cu copilul nostru interior constientizand nevoia nevoile sale afective, sa ne revendicam propria creativitate si intrucat casa V este casa soarelui ni se cere sa ne reconectam la propria noastra putere interioara divina. Si, pentru ca intotdeauna calea de iesire dintr-o asemenea configuratie astrala este fix punctul opus focarului, in cazul nostru acesta se afla in Rac (origine, sensibilitate, suflet, intuitie, radacini)  reamintindu-ne astfel ca doar accesand resursele cele mai profunde ale sufletului nostru putem sa ne reconstruim, doar printr-o conectare profunda cu sinele nostru divin putem sa fim cu adevarat autentici.

“Urmeaza-ti inima. Inima sa-ti fie calauza in orice lucru insemnat pe care vrei sa-l implinesti! Intentiile tale sunt determinate de acea farama de divinitate ce-o purtam cu totii in noi.” (Darul Iubirii – Kahlil Gibran)

Virginia Olteanu

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross