Momentul de Lună plină din 17 Iunie 2019, ora 11:31 se formează pe axa Gemeni – Sagetator, axa gandirii si a comunicarii,  la gradul 25:53 activând casele astrologice IV – X – case reprezentative pentru familie, origini, cariera, statut profesional, privat versus social.  Ascendentul momentului se afla pe Fecioara.

Din punct de vedere medical intrucat Sagetatorul guverneaza vertebrele suplimentare (sacrala si coccisul) si coapsele, bazinul,  soldurile, tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Sagetator, respectiv de sambata la pranz  pana luni dupa-amiaza va influenta major zonele mentionate avand un efect terapeutic maxim, cu exceptia operatiilor chirurgicale efectuate in aceste zone ale corpului. Exact in aceste zile, nervul sciatic, problemele de circulatie si durerile musculare in regiunea coapselor se fac resimtite cu o mai mare frecventa. Ca si terapie masajele sunt extrem de benefice si relaxeaza muschii in special in aceste zile.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 7 Decembrie 2018 în timpul Lunii Noi în Sagetator. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri. 

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Duminica, 16 Iunie ora 17:31 până Marti, 19 Iunie ora 05:31! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!

În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.

S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 15 Iunie 2019
Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii  este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 15 Iunie, cu momentul de maxim la ora 11:31 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Cosmică a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism, respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

17 Iunie, ora 11:31, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta intre cele 2 luminarii, Luna si Soarele, momentul de Luna Plina desfasurandu-se in ultimul decan al zodiei Sagetatorului, un semn al credintei si al libertatii.

Luna Plina in Sagetator genereaza, o energie plina de curaj si independenta, este puternica in continua cercetare, sentimentele noastre sunt calde, spontane, chiar usor intuitive, imaginatia este usor de stimulat si vom tinde sa actionam rapid dar onorabil si just, intrucat simtul justitiar al Sagetatorului ne va determina sa actionam intotdeauna in spiritul legii.

Luna Plina aduce in prim plan tot ce are legatura cu strainatatea, mass-media, calatoriile lungi, studiile superioare privite ca mijloc de elevare si extindere a cunoasterii proprii, procese sau actiuni comerciale, contactul cu filozofia sau religia altor popoare. Se va resimti un nou mod de a gandi, de a renunta la vechi tipare sau concepte si de a descoperi noi conexiuni mult mai subtile de a primi si transmite informatia.

Sagetatorul este plin de bucuria vietii, fiind in permanenta animat de idealuri marete, energia focului este acum convertita in credinta si speranta iar mobilitatea semnului ne va mentine in permanenta miscare.

Luna Plina in Sagetator ne indemna sa gasim un sens mai profund lucrurilor si experientelor din jurul nostru, ne va ajuta sa ne ghidam intuitiv dupa propria filozofie de viata, o filozofie formata in urma a ceea ce am simtit si trait sau ne poate orienta catre o cale spirituala prin care sa crestem frumos si sa ne gasim implinirea.

Dreptatea si libertatea sunt principiile de baza in virtutea carora vom lupta acum, vom lupta sa readucem in sufletul nostru ceea ce am permis candva sa ni se ia, fie ca a fost credinta, sustinere, bucurie, incredere, sansa; ne vom pune acum in slujba a ceea ce este mai inalt si mai sacru in noi, vom cauta parca sa facem dreptate sufletului nostru, vom incerca sa-l onoram revendicandu-ne dreptul la bucurie, la implinire, la credinta in noi si ce e mai presus de noi, in sinele divin.

In Evanghelia dupa Toma (text apocrif descoperit la mijlocul secolului al XX-lea) se arata: „Cel ce cauta sa nu inceteze cautarea pana cand nu va gasi, iar atunci cand va gasi, el va fi preafericit si va deveni stapanul Totului”. Asadar, scopul profund al cautarii il reprezinta implinirea spirituala suprema.

Gradul sabian al acestei Luni Pline este gradul 26 Sagetator si este purtatorul unui mesaj important pentru noi: “Un purtator de drapel intr-o batalie”.

“Uneori trebuie sa fii purtatorul unui indemn la actiune, sau al unui simbol capabil sa-i mobilizeze pe ceilalti. Ideal este ca acest simbol sa fie si unul in care crezi din tot sufletul, in caz contrar risti sa fii doar un instrument pus fortat in slujba unei cauze care de fapt nu te atrage prea mult. Cu cat idealul tau este mai inalt, cu atat energia transmisa celorlalti este mai intensa, si efectele actiunii comune sunt mai puternice.”  (Simbolurile Sabiene – AdiM)

Opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni se face pe axa caselor IV- X, o axa puternic structuranta iar influenta Lunii in propria-i casa se va resimti cu intensitate. Vor fi scoase la iveala lucruri vechi legate de familia noastra, de originea noastra, de profesia noastra, de imaginea noastra in lume, lucruri ce si-au purtat prea mult emblema de “adevaruri” ale fiintei noastre; a venit momentul Adevarului in care avem curajul sa privim aceste aspecte din alta perspectiva, una mult mai inalta si mai in acord cu nevoile sufletului nostru.

“ Prin ceea ce fac imi implinesc cu adevarat vocatia sufletului meu?”este intrebarea care ni se pune acum si va trebui sa fim capabili sa respundem si, o vom face, dar nu inainte de a lasa in urma tot ce nu ne mai reprezinta. Pot aparea acum diverse crize legate de propria noastra casa, neintelegeri cu membrii familiei, lucruri apasatoare legate de cariera noastra sau de modul in care eram perceputi de lumea din jurul nostru. Avem sansa de a face rectificarile necesare, de a incheia onorabil anumite capitole delicate din viata noastra si de alege alt drum alaturi de oameni mai potriviti sau in conditii mai bune pentru cresterea noastra atat intelectuala cat si profesionala.

Casa IV este casa sufletului nostru iar prezenta Lunii Pline aici ne forteaza la o totala restructurare in deplin acord cu fiinta noastra din prezent, a venit momentul revendicarii puterii personale pe care sa o punem in slujba propriei noastre impliniri. De asemenea trebuie sa avem grija la a nu ne iluziona setandu-ne obiective si drumuri care ulterior sa se dovedeasca iluzorii, avem nevoie de mult discernamant si aspiratia de a fii in permanent contact cu propriul nostru suflet pentru a primi cea mai buna ghidare.

Fie ca aceasta Luna Plina sa fie o adevarata revelatie pentru noi, sa fie o torta de foc care sa lumineze drumul implinirii noastre aici pe pamant si catre “inalt”, fie ca noi sa ne regasim puterea necesara pentru a purta aceasta torta asa cum se cuvine, fie ca noi sa fim demni de a onora prin actiunile noastre tot ce este sacru in fiinta noastra!

“Copile, nu-ţi pierde curajul!
Se apropie dimineaţa desăvârşirii,
când vei amesteca viaţa ta cu toată viaţa 
şi vei cunoaşte, în sfârşit, menirea ta.” (Rabindranath Tagore)

Virginia Olteanu