Momentul de Lună plină din 14 Octombrie 2019, ora 00:08 se formează pe axa relationala Berbec – Balanta, axa vietii sociale, axa raportului dintre Eu si Tu, la gradul 20:14 activând casele astrologice IV – X – case reprezentative pentru familie, origini, cariera, statut profesional, privat versus social.  Ascendentul momentului se afla in Rac.

Intrucat Berbecul guverneaza zona din crestetul capului pana sub nas, din punct de vedere medical tot ceea ce faceti in cele 2 – 3 zile ale Lunii in Berbec, respectiv de sambata dimineata, 12 Octombrie pana luni dupa-amiaza, 14 Octombrie pentru regiunea capului, ochilor, nasului are un efect pozitiv, preventiv si de vindecare cu exceptia operatiilor chirurgicale in aceasta zona. Compresele pentru ochii inflamati sau obositi vor avea efecte benefice in zilele mentionate mai sus.

Fiind un moment al “recoltării roadelor”, un moment de maxim al unor acţiuni trecute, această Lună Plină ne ajuta să finalizăm acele acţiuni, proiecte, idei demarate în 5 Aprilie 2019 în timpul Lunii Noi în Berbec. În calitate de stăpâni ai propriului nostru destin, a venit momentul să ne confruntăm cu succesul sau eşecul propriilor noastre alegeri. 

INFLUENȚA NEFASTĂ A LUNII PLINE

ESTE DE ± 18 ORE FAŢĂ DE MOMENTUL DE MAXIM, adică de Duminica, 13 Octombrie ora 06:08 până Luni, 14 Octombrie ora 18:08! Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare și Lună. Ce este bine să evităm în această perioadă:

Este neînțelept să facem dragoste în perioada de influența nefastă a Lunii Pline!
În timpul actului amoros, datorită fuziunii și dilatării aurice profunde dintre cei doi iubiți, apare o foarte mare posibilitate de a prelua, într-un mod inconștient, vibrațiile negative existente în mediu.
S-a constatat că acele cupluri care NU respectă această interdicție, se confruntă mult mai des cu probleme și tensiuni penibile, care nu au au adeseori nicio motivație, respectiv asta exacerbează manifestarea geloziilor, a tendinţelor posesive, a pretențiilor și uneori a stărilor de violență verbală, psihică sau chiar fizică.

Tripura Sundari – Sambata, 12 Octombrie 2019

Cu 48 de ore înainte de momentul astral de Lună Plină, are loc ziua de Tripura Sundari, o zi deosebit de specială, atunci când influența acestei energii este extrem de benefică asupra planetei noastre. În această lună, ziua de Tripura Sundari are loc pe data de 12 Octombrie, cu momentul de maxim la ora 00:08 o zi privilegiată, fiind denumită ziua frumuseții și armoniei universale (Tripura Sundari simbolizând Marea Putere Divină a frumuseții, armoniei și iubirii divine).

Este ziua în care putem să ne temperăm pornirile și ambițiile egoiste prin conștientizarea adevăratelor noastre aspirații, fiind o zi pe care merită să o consacrăm iubirii, artei, frumuseții, acțiunilor pline de dăruire.Pentru cei care se află într-o relație de cuplu este un moment privilegiat în care pot realiza procedeul secret Maithuna.

Trebuie să avem în vedere că influenţa Lunii se manifestă în primul rând asupra lichidelor din organism,

respectiv asupra psihicului. Tocmai din această cauză simbolismul lunar este în legătură cu subconştientul, cu apa, cu sensibilitatea, receptivitatea, adaptabilitatea, instinctul. Nu sunt indicate operatiile chirugicale in aceasta perioada existand un risc crescut de hemoragie!

Cercetările întreprinse în perioada de Lună Plină au arătat că majoritatea oamenilor tind spre un comportament instinctual, ceea ce afectează drastic puterea decizională, discernământul. Acesta este și unul din motivele pentru care nu se recomandă să luăm decizii pe Lună Plină, deoarece acestea pot fi ori pripite, ori rezultatul influenţei mediului și a diferitelor persoane cu care interferăm, respectiv a ultimelor evenimente care ne-au impresionat (şi încă sunt la « suprafaţă » în subconştientul nostru).

Aspecte astrologice specifice:

14 Octombrie, ora 00:08, ora Romaniei marcheaza opozitia perfecta intre cele 2 luminarii, Luna si Soarele, momentul de Luna Plina desfasurandu-se in ultimul decan al zodiei Berbecului, un semn al inceputului, el fiind initiatorul noilor proiecte. Energia data de focul Berbcului ne va proiecta spre exterior, vom dori sa ne facem simtita personalitatea si sa influentam mediul in care ne manifestam.

Luna Plina in Berbec genereaza, o energie plina de curaj si initiativa, se actioneaza foarte rapid si adesea fara prea mult discernamant, suntem animati de o energie care cauta sa-si atinga scopul cu orice pret, plina de entuzism, generozitate, simt profund al datoriei, aventura si o focusare excelenta pe momentul prezent.

Inceputul este unul dintre elementele cheie ale acestor zile, el fiind unul dintre simbolurile cele mai pregnante ale Berbecului.

In analogie cu acest inceput – „La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul” – este primul verset al Bibliei, reprezentand starea incipienta a creatiei care contine in ea insasi esenta intregii manifestari.1

Pe calea evolutiei spirituale, momentul de inceput este chiar momentul initierii, in care discipolul trece intaia oara pragul incintei misterelor, capatand un alt statut existential, acela de initiat. Intelegand incarcatura acestui simbol atat de puternic al Berbecului realizam ca practic ni se ofera gratia unei initieri

In ce anume?

Raspunsul ar fi – In tainele axei relationale Berbec – Balanta, unde se desfasoara Luna Plina, axa care aduce in prim plan relatiile, fie ca vorbim de parteneriate sau de relatii de casatorie, si in acelasi timp in misterele casei X, casa care gazduieste momentan momentul de Luna plina si ne vorbeste despre profesia sau ocupatia noastra, onoarea sau prestigiul nostru, avansarea noastra sau mai bine spus ce ne dorim sa atingem in viata sau in cariera. Este momentul in care aflam care sunt asteptarile celorlalti de la noi si cum ne impacteaza consecintele acestor asteptari.

Cine sunt eu” si “ce-mi doresc eu cu adevarat” sunt testul initierii noastre intrucat dorintele/nevoile mele pot sa nu corespunda cu ceea ce doresc ceilalti de la mine sau pentru mine. Adevarul din relatiile mele este acum scos la suprafata si poate sa nu fie tocmai placut, Soarele din Balanta a cautat prea mult armonia si acceptul celorlalti incat a uitat cine este el cu adevarat; tot ce am tinut ascuns pana acum sau m-am temut sa exprim fie din teama de a nu fi iubit sau apreciat sau de teama de a nu dezamagi sau pierde increderea celuilalt este acum revelat.

Scopul acestei revelari este Eliberarea iar aceasta este posibila doar in urma constientizarilor pe care le am de facut cu mine insami iar ascendentul in Rac, chiar daca are o parte emotionala accentuata, specifica apei, care nu sustine manifestarea focului berbecului, ma ajuta totusi sa ma interiorizez astfel incat sa-mi pot accesa sufletul si sa aflu incotro sa pasesc astfel incat sa drumul pe care il aleg de acum incolo sa fie expresia si implinirea sufletului meu.

Aceasta eliberare nu va fi una usoara intrucat aspectul de transformare si regenerare simbolizat de Pluton se opune printr-o cuadratura lunii pline, cerandu-si tributul si anume ca tiparele vechi, familiare care ne-au facut sa stagnam sa fie inlaturate, fapt care poate genera reactii puternic perturbatoare, impulsive si greu de controlat. Pluton cere de la noi o restructurare a propriei fiinte, intrucat axa IV – X reprezinta axa structuranta a fiintei iar acest test ne va confrunta cu cele mai profunde si mai subtile limitari, limitari pe care le purtam inconstient din familia sau neamul nostru si care acum au fost sapate si aduse la suprafata pentru a ne elibera de ele.

Si totusi “Acolo unde exista o ruina, exista si speranta unei comori…” ne spune Rumi.

Ajutorul si sustinerea ne vin din partea “marelui benefic”, Jupiter in Sagetator din casa V, acesta ne reaminteste de bucuria simpla a vietii, de iubirea pe care atunci cand o oferim neconditionat semenilor ne inalta spiritul, de capacitatea noastra de a “naste” un proiect nou, o idee, o opera, un copil, deci de scanteia divina din noi; Sagetatorul ne sopteste ca in noi insine traieste Dumnezeu … si doar atunci, centrati in infinitul din sufletul nostru, vom trece prin transformarea care se cere de la noi, doar atunci Initierea noastra va fi completa.

Dupa ce am experimentat ce Nu sunt, lasand la o parte identificarea cu proiectia gresita a ceea ce credeam ca sunt, dupa ce m-am impacat cu mine insami si am armonizat in fiinta mea toate aspectele contradictorii si am realizat ca eu si celalalt suntem in esenta Unul, sunt pregatita pentru un nou inceput, sunt pregatita pentru ce Sunt cu adevarat, o fiinta divina imbratisand o experienta pamanteana.

“Sunt gata să mă eliberez de credințele vechi şi negative. Ele sunt doar gânduri care îmi stau în cale. Aleg acum să mă eliberez de toate îndoielile şi fricile distructive. Mă accept şi creez pace în mintea şi inima mea. Noile mele gânduri sunt constructive şi mă împlinesc.
Renunț la toate aşteptările. Curg libera şi plina de iubire împreună cu Viața. Mă iubesc pe mine însumi (însămi). Știu că la fiecare cotitură mă aşteaptă doar binele.”

Afirmatii – Louise L. Hay

1 https://www.astrologie-medicala.ro/astrologie/astrologie-esoterica/simboluri-ezoterice/61-simbolurile-ezoterice-ale-berbecului

Virginia Olteanu – astrolog