Luna Nouă în Vărsător – 11 Februarie 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Joi, 11 Februarie 2021 suntem invitati de catre astre intr-o noua calatorie, intr-o noua aventura, e un moment de inceput benefic demararii de noi planuri, ganduri sau idei. E momentul sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv, sa avem incredere si sa demaram acele actiuni care au cu adevarat semnificatie pentru noi. Acesta noua calatorie o facem sub auspiciile Varsatorului semnul inovatiei, al altruismului si al fraternitatii.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem. Totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi.

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate cum ar dezvatarea de obiceiuri proaste.

De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine, 

iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie . Circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  20:54 şi 21:16.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos. Urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.

Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. 

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele. Este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. 

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine, iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă. Să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior. Aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei. Ea ne ofera ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte astrologice specifice - Lună Nouă in semnul Varsatorului

Joi, 11 Februarie 2021 – ora 21:06 – marcheaza momentul de Luna Nouă in Vărsător prin conjunctia perfecta dintre Luna si Soare in Varsator la gradul 23:17. Dinamizează casa V a acestui moment astral si anume casa creativitatii si a iubirii.

Aceasta Luna Noua beneficiaza de vibratia numerologica a cifrei 9, impregnand-o cu un puternic idealism, compasiune, intelegere si umanitate. Cifra 9 marcheaza sfarsitul unui ciclu urmat de un nou inceput, oarecum pe un alt plan superior. Ea simbolizează incununarea eforturilor si desavarsirea unei creatii. Aceasta cifra 9 este in deplina rezonanta cu esenta semnului Varsator. Prin eliberarea pe care o aduce, sustine din plin acest moment de inceput specific lunii noi.

O Luna Noua in Varsator vine cu un aer de...

libertate, excentricitate, noutate, originalitate, refuzul limitarilor sau al constrangerilor. Pune pret pe oameni, pe valori umanitare, pe prietenie, pe idealurile si aspiratiile noastre. Spiritul de dreptate si fraternitate este resimtit puternic, spontaneitatea si adaptabilitatea marcheaza atat comportamentele cat si gandurile noastre. Ne creste nivelul de intelegere al „putintei” sau „neputintei” omenesti. Ne simtim mai altruisti, poate mai sinceri cu noi si mai intelegatori cu cei de langa noi. Vom fi pregatiti sa ajutam la nevoie. Spiritul de unitate specific Varsatorului ne face sa cautam asocierile, prietenii sau grupurile cu care rezonam. Cei care ne apreciaza originalitatea, sinceritatea si buna dispozitie.

Spre deosebire de celelalte semne de aer, Gemenii si Balanta, schimbatoare, sovaitoare Varsatorul se remarca prin continuitate si uniformitate,

datorate fixitatii semnului. In schimb, putem ramane setati pe anumite idei fixe, ancorati in anumite comportamente pe care le consideram corecte. Avem nevoie de multe argumente cat mai logice si mai argumentate pentru lua in considerare si alte pareri.

Energia cu care vom fi impregnati este o energie...

efervescenta, nonconfomista, de tipul totul sau nimic. Se va trece imediat la esenta unei chestiuni si se vor cauta solutiile cele mai inteligente si mai eficiente. Nu se va pierde timpul cu detalii ci se vor analiza toate aspectele dintr-o perspectiva destul de detasata.

Sectorul de viata marcat de acest semn al varsatorului din propria noastra harta natala va fi locul in care vom simti cu precadere aceasta dorinta de libertate si autenticitate. Dorinta de a nu ne mai lasa constransi, limitati ci dimpotriva de a merge in intampinarea noului din viata noastra.
Putem fi perceputi ca fiind rebeli. Aceasta notiune este una dintre amprentele Varsatorului. De asemenea, vom tinde sa analizam totul folosindu-ne de un simt mental extrem de ascutit.

Acest mental al Varsatorului este indreptat catre notiuni cat mai inalte

deoarece scopul sau este propria-i evolutie asa cum sugereaza cele doua linii ondulate ale glifei sale. Apa din vasul Varsatorului sugereaza o energie spirituala inepuizabila. Ea reprezinta darul viu al cunoasterii si al iubirii fata de ceilalti. Este aceasta apa care „hraneste”propriile noastre idealuri. O apa vie care sustine si stimuleaza viata si cel mai important mai ales valorile umane.

Schimbarea poate fi cuvantul care sta la baza motivatiei noastre interioare

in aceasta perioada, suntem atrasi de tot ce este nou si inedit. Ne dorim sa experimentam tot ce rezoneaza cu personalitatea noastra, mai ales cu idealurile noastre. Tindem sa ne indepartam de tot ce ne-a constrans pana acum, tot ce ne-a ingradit libertatea. Respingem conventionalul si vechiul si imbratisam parca o noua paradigma. Ne dorim sa fim liberi in gand, in simtire si in comportamente. Simtim o chemare catre a fi autentici, originali, de-a dreptul inovatori.

Luna Noua in Varsator aduce un aer proaspat,

o innoire in casa creativitatii noastre, a iubirii, a copiilor nostri cat si a propriului copil interior, respectiv casa V. Aceasta noua energie plina de nonconformism si autentic amprenteaza comportamentul nostru in relatiile de iubire. Ofera si noi posibilitati de a ne bucura de orice fel de activitati artistice si creative. Vizeaza si noile modalitati de predare sau invatare. Fiind o casa a dragostei si a romantismului, putem descoperi noi metode de a savura momente unice alaturi de partener, intr-un mod original sau creativ. Sau putem simti nevoia unor schimbari de comportament in relatii. Putem tinde, de altfel, catre individualizare. utem fii dornici de noi descoperiri personale atat in relatiile de iubire, in hobby-urile noastre cat si in orice fel de activitati artistice sau creative de grup.

Datorita prezentei acestei Luni Noi in casa V, vom cauta sa punem accentul pe originalitate

chiar mai mult decat pe creativitate, pe acel gen de experiente care intensifica propria noastra natura. Intrebarea pe care ne-o serveste aceasta casa este urmatoarea:
„Cum ma poate face sa ma simt mai bine, mai implinit, mai fericit, mai maret aceasta actiune?”
Raspunsul la aceasta intrebare va reprezenta „temelia” perioadei care urmeaza. Vom cauta sa aducem in viata noastra, acei oameni, acele actiuni, acele hobby-uri, acele ganduri care scot la iveala originalitatea, autenticul, cunoasterea si unicitatea noastra.

Aceasta casa V este si casa copilului nostru interior

si acum avem sansa sa ne conectam mai puternic la el, sa-i redescoperim nevoile si dorintele, sa-l eliberam de limitari, constrangeri. De astemenea, sa-i creem mediul cel mai potrivit pentru a se simti iubit si apreciat, pentru a-i permite sa se manifeste cat mai autentic cu putinta.

De data aceasta verbul A CUNOASTE specific Varsatorului se insoteste de verbul caracteristic casei V - A DORI,

ceea ce genereaza in noi o dorinta puternica de a cunoaste si de a experimenta domenii, actiuni sau stari la care nu am avut acces pana acum. Actiuni prin care devenim cumva mai autentici, unici. Aceasta unicitate apartine cu adevarat sinelui nostru divin. Aceasta Luna Noua ne va indruma catre acele actiuni care ne conecteaza la scanteia divina din fiinta noastra, atata timp cat urmarim acest lucru cu puritate si smerenie.

Tensiunea astrala a acestei perioade vine chiar din partea guvernatorului Varsatorului, Uranus

care se afla acum in Taur, alaturi de Marte si Luna Neagra. Aceasta tensiune aduce multi factori „necunoscuti” in planurile noastre. Surprizele de orice natura nu ne vor fi straine in aceasta perioada. Vom resimti din plin aceasta tensiune dintre aceste 2 semne fixe, unul de pamant, Taurul si celalalt de aer, Varsatorul. Acestea vor tinde sa scoata la suprafata lucruri de care nu suntem foarte constienti. Lucruri de care suntem totusi foarte fixati sau atasati si care ne impiedica sa inaintam asa cum ne-am dori.

Schimbarile prin care trecem acum au menirea sa schimbe destul de transant vechea ordine cu una noua,

ele tintesc catre o noua fundatie, mai solida in acord cu cerintele unei constiinte mai inalte. Acest lucru va fi posibil doar atunci cand vom fi dispusi sa renuntam la tot bagajul care ne ingreuneaza, la falsa siguranta bazata pe obiceiuri, comportamente si mentalitati ale lumii materiale, efemere.

In ciuda tensiunii astrale, aceasta Luna Noua in Varsator ne ofera totusi o libertate de alegere,

ceea ce cream in viata noastra depinde de noi. Propria noastra „creatie”, fie ea printr-un copil, relatie, munca sau hobby (casa V) poate sa fie spre inaltarea noastra, spre o cunoastere tot mai inalta a propriei unicitati.

Inainte de a ne dori ceva, de a porni la drum, de a ne asuma un nou start, este esential sa stim ce vrem. Trebuie sa ne cunoastem motivatiile, sa avem o gandire clara si o perceptie cat mai autentica ca suntem cu adevarat pe calea sufletului nostru:
“Vad cu claritate si aduc viziunii mele iubire, compasiune si intelegere”.

“Libertatea este dreptul meu divin. Ma indrept spre libertate, depasind limitarile din trecut. Devin acum, tot ceea ce am fost destinata sa fiu.”

Virginia Olteanu - astrolog

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross