Luna Nouă este mesagerul noilor inceputuri, ea ne oferă posibilitatea de a ne elibera de tot ceea ce este vechi și de a începe un nou ciclu în acord cu vibrația Taurului, iar aceste “începuturi” trebuie să ofere noutăți și idei specifice semnului fix, de pământ al Taurului.

Pentru a beneficia din plin de acest aspect astrologiceste indicat să realizăm o scurtă meditație de circa 20 de minute, în perioada să de maximum, cu 10 minute înainte și 10 minute după ce acesta are loc, adică între 14:38 și 14:58.

Cum medităm: așezați pe un scaun cu spatele drept și cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special mușchii feței. Este necesar să ne simțim corpul fizic abandonat și imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului fizic ne îndreptăm atenția în interiorul corpului, în mijlocul pieptului și ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.

Pe tot parcursul meditației, urmărim să simțim influența complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, caracterizat printr-un maxim al energiei solare.

Aspectul de Luna Nouă reprezintă momentul când cele doua astre împart același grad zodiacal, putem supne că are loc o „nuntă cosmică” care fuzionează masculinul și femininul într-o unitate perfectă. Datorită conjuncției dintre Soare și Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură.

Această nuntă cosmică ne aduce daruri benefice aici pe pământ, iar printre darurile revărsate asupra noastră, acest moment astral anunţă măreaţa intrare a lui Uranus în Taur, în aceeaşi zi la ora 18:18.

Dacă acum, urmărim să găsim un acord perfect între voința noastră și Voia lui Dumnezeu, conștiința noastră va trece prin transformări spirituale de excepție ce vor conduce la dobândirea stării de armonie și pace interioară.

Prin starea de conștiență cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile. În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele și este foarte dificil pentru omul obișnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influențele corpurilor cerești.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 14 spre 15 mai 2018, este sărbatorită în tradiția spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri. Noaptea de dinainte de Lună Nouă este o noapte a transcendenței divine, iar dacă ne angrenăm în activitați spirituale putem obține rezultate excepționale care să echivaleze cu rezultatele obținute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentație usoară, să reducem ritmul activitaților zilnice, și să încercăm să ne orientăm către interior, fiind conștienți că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditației, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

 Aspecte specifice

Luna Nouă se formează la data de 15 mai, ora 14:48, ora României, pe gradul 24:36, în zodia Taurului și reprezintă momentul întâlnirii dintre cele două luminarii Soarele și Luna, aducând cele două energii contrare în echilibru perfect.

Această nuntă cosmică dintre lumină (Soare) și întuneric(Lună) aduce daruri noi pentru cei născuți în jurul datei de 15 în semnele fixe  Taur, Leu, Scorpion și Vărsător care vor simți influența acestei energii mult mai puternic decât ceilalți; acest lucru este valabil și dacă aveți axele principale adică ascendentul , casa partenerului, casa carierei (MC ) sau orice planetă personală în jurul gradului 24 din aceste semne zodiacale.

Cum Luna nouă este asociată cu noi începuturi, în semnul de pâmant al Taurului, aceste ‘începuturi” sunt legate de bani, stabilitate financiară şi emotională, de lucruri concrete, palpabile, care să ne facă viaţa mai frumoasă, mai stabilă. Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care vorbeşte despre ceea ce putem face prin noi înşine, ce valori durabile putem construi. Taurii prosperă, înfloresc când înteleg că pot să ofere din timpul lor, din resursele lor personale (timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalţi, să-i ajute pe ceilalti să înţeleagă noţiunea de securitate fizică, materială, spirituală. În Egiptul antic, Taurul a fost numit “ interpretul vocii divine”  şi poate fi parafrazat în terminologie cre ştină prin “şi Cuvântul S-a făcut trup “. Cand trupul este purificat complet, atunci lumina sufletului străpunge templul ( corpul fizic) în exterior şi acesta este motivul pentru care Luna este exaltata (înalţată) în mod traditional în semnul Taur.

În mitologie, Taurul a fost un simbol foarte important pentru modul în care initiatul trebuia să-şi controleze fortele animalice prin activarea glandei pineale (o glanda în forma de con şi care se găseşte în centrul creierului). Potrivit mitologiei, regele Minos din Grecia a promis lui Neptun-zeul apelor, că va oferi un taur drept sacrificiu daca îl asistă şi protejează. Neptun l-a aprobt şi i-a dat un taur alb creat din spumele aceanului.

Taurul alb nu înseamnă taurul de pe câmp ci forţa noastră interioară, forta creativă din noi, forţa sângelui nostru, forţa sexuala din noi. Iar Neptun, simbolul Duhului Sfant, cere să sacrficăm acest taur în cinstea lui, să stăpânim şi să transmutam această forţă sexuala pentru a activa glanda pineală care deschide uşa cerului.

Taurul face referire la corpul fizic, puterea corpului fizic care se regăseşte în sânge şi care leagă, vitalizează, hrăneşte toate sistemele pe care le avem în interior. Dar toată această putere trebuie folosită pentru a ne închina lui Dumnezeu.

Puterea oricărui corp fizic uman vine din sânge iar stăpânirea, sublimarea energiei sexuale, controlul poftelor pământeşti, ne conduc la stăpânirea taurului.

Omul este o stea în devenire, nimeni nu poate fi un sfânt de la început, fiecare trebuie să încerce să-şi controleze şi transfome poftele dar la nivelul care este.  Simbolic, Taurul reprezintă instictele animalice pe care le avem în interiorul nostru, pe care trebuie să le cucerim, să le purificam. Anevoios, drumul catre divinitate are multe probe şi încercări.

La nivel de suflet, luna arată de obicei care modele trebuiesc depăşite sau transformate dacă vrem să avansam spiritual. Această luptă pentru a depăşi tendintele negative ale egoului, relevate de lună  este “ crucea“ ce o purtăm iar acum această cruce ne cere să ne re-evaluăm sistemul de valori. Concentrarea pe dobândirea doar a valorilor materiale, neglijarea dezvoltării propriei creativităţi, dorinţa de a poseda lucruri, oameni, fără a le permite celor dragi libertatea de a explora viaţa în termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlaţi, nu pot decât întări legatura cu pământul blocând astfel accesul la adevaratele valori spirituale.

Această Lună nouă în Taur ne face să ne intrebam : ”Ce vrem cu adevarat? Ce talente sau ce abilităţi personale putem folosi, astfel încât viaţa noastră să devină stabila? Ce anume dorim în relaţiile noastre?,

Luna nouă în Taur pe gradul 24:36 activeaza casa IX-a şi oferă ajutor divin pentru proiecte şi activităţi care ne extind mintea, ne înalţă sufletul. Ne putem simţi reînnoiţi printr-o perspectivă nouă asupra vieţii noastre, asupra societăţii în care trăim. Casa IX este o casă cadentă, o casă ce ne pregăteşte pentru schimbare dar schimbarea vine prin ceilalţi, prin străinătate, prin credinţă, adevar, prin Dumnezeu. Casa  IX ne reaminteşte că am venit aici pe pământ cu un scop divin şi tot ce facem trebuie să fie în acord cu “ Divinul”. Fiind o casă universală, accentul este pus pe relaţia noastră cu lumea, pe reguli, credinţe, dreptate divină, confortul este găsit în locuri noi, idei noi, călătorii, străinătate, eliberare de monotonia vieţii de zi cu zi. O Luna nouă în casa a IX -a este o lună nouă în care planul lui Dumnezeu se face simţit, aici suntem ajutaţi să devenim mai înţelepţi, să înţelegem originea noastră divină şi ce ne dorim pe mai departe în viaţa noastră, să  descoperim adevaratul scop al vieţiidharma noastră