Luna Nouă în Taur 11 Mai 2021

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
7 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Marti, 11 Mai 2021 este un moment prielnic setarii de noi intentii, planuri sau idei. E un moment de insamantare si de demarare a acelor actiuni cu adevarat semnificative pentru noi.

E bine sa fim prezenti, sa proiectam pozitiv in concordanta cu valorile cele mai inalte ale sufletului nostru. Sa avem incredere in realizarea lor. Plecam la drum sub auspiciile semnului zodiacal Taur, un semn al stabilitatii si al puterii de realizare.

Chiar daca Luna Noua semnifica “samanta” pe care o plantam in prezent, prin gandurile si proiectele pe ni le facem, totusi lucrurile pe care nu le-am finalizat in ciclul anterior sau problemele emotionale pot influenta in bine sau in rau, noul ciclu. In acest caz, noul ciclu ar putea avea ca rol expres rezolvarea lucrurilor neterminate.

Capacitatea de dezintoxicare a corpului este maxima in ziua Lunii Noi

Oricine face o regula din a avea o zi de post de fiecare data cand Luna este Noua, va beneficia de multe avantaje in prevenirea afectiunilor.

De asemenea aceasta zi este perfecta pentru a incepe o noua activitate

cum ar fi dezvatarea de obiceiuri proaste. De multe ori obiceiurile proaste sunt expresia exterioara a unor energii interioare care au nevoie doar de un nou tel pentru a deveni folositoare si valoroase pentru noi si pentru ceilalti oameni.

Noaptea de dinainte de Lună Nouă este  o noapte a transcendenţei divine

  iar dacă ne angrenăm în activitaţi spirituale putem obţine rezultate excepţionale care să echivaleze cu rezultatele obţinute în urma unui an de practică spirituală asiduă.

Pentru ca acest nou inceput sa se “stabileasca” mai bine in fiinta noastra si sa beneficiem din plin de acest aspect astrologic este indicat să realizăm o scurtă meditaţie de circa 20 de minute, în perioada sa de maximum, cu 10 minute înainte şi 10 minute după ce acesta are loc, adică între  21:50 şi 22:10.

Shiva Ratri

Noaptea care precede acest fenomen de Lună Nouă, în cazul nostru noaptea dinspre 10 spre 11 Mai 2021, este sărbatorită în tradiţia spirituală orientală sub numele de Shiva Ratri.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine să avem o alimentaţie usoară sau chiar să practicăm Anaharin – postul negru numai cu apă, să reducem ritmul activitaţilor zilnice, şi să urmărim să ne orientăm către interior, fiind conştienţi că aceasta noapte este deosebit de eficientă pentru practica meditaţiei, ea oferindu-ne ocazia să realizăm astfel, importante progrese spirituale.

Cum medităm: 

Aşezaţi pe un scaun cu spatele drept şi cu mâinile odihnindu-se pe coapse cu palmele în jos, urmărim să ne relaxăm complet corpul, în special muşchii feţei.
Este necesar să ne simţim corpul fizic abandonat şi imobil. După ce am realizat “parcarea” corpului ne îndreptăm atenţia în interiorul corpului, în mijlocul pieptului şi ne imaginăm că ne aflăm adimensionali, la acel nivel.
Pe tot parcursul meditaţiei, urmărim să simţim influenţa complexă a acestui moment astral, de Luna Nouă, cand luminariile, Soarele si Luna participa la “nunta cosmica”, prin impartirea aceluiasi grad zodicacal. Acum masculinul si femininul fuzioneaza intr- o unitate perfecta.

Datorită conjuncţiei dintre Soare şi Lună se manifestă o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură

Dacă acum, urmărim să găsim un  acord perfect între voinţa noastră şi Voia lui Dumnezeu, conştiinţa noastră va trece prin transformări spirituale de excepţie  ce vor conduce la dobândirea stării de armonie şi pace interioară.

Prin starea de conştienţă cultivată prin diferite tehnici Abheda Yoga, pot fi transcense anumite tranzite astrologice nefavorabile

În afara acestor metode ce trebuie practicate sistematic, se poate spune că destinul oamenilor este scris în stele şi este relativ dificil pentru omul obişnuit să manifeste liberul arbitru, independent de influenţele corpurilor cereşti.

 

Aspecte astrologice specifice

Marti, 11 Mai 2021 – ora 22:00 – avem „o nunta cosmica” la care participa Soarele si Luna in semnul Taurului la gradul 21:18 ocupand casa VI a acestui moment astral si anume casa muncii si a sanatatii.

O Luna Noua in semnul Taurului ne amplifica...

nevoia de stabilitate, ancorandu-ne cu putere in lumea materiala, suntem cu picioarele pe pamant si iubim pamantul pe care calcam deoarece el ne intretine si ne implineste nevoile cele mai de baza.

Ce ne caracterizeaza in aceasta perioada?

Nevoia de siguranta si cautarea unei realitati palpabile. Suntem pragmatici si practici in acelasi timp. Suntem focusati pe latura materiala a vietii. Notiunea de stabilitate atat materiala cat si sentimentala devine un laitmotiv al acestor zile. Suntem interesati de orice ne poate creste „valoarea”, intrucat Taurul este un semn al valorii. Fie ca vom cauta sa ne crestem valoarea sentimentala prin relatii sau valoarea financiara prin intermediul finantelor, o vom face cu multa determinare.

Finantele, resursele, veniturile personale, combinatiile financiare, achizitiile cat si investitiile, domeniul imobiliar

toate acestea sunt in prim plan datorita acestui semn al Taurului. Modul in care abordam aceste aspecte este cu mult discernamant, fermitate, perseverenta si fara nici un pic de graba.

Avem rabdarea necesara, dorinta de realizare si puterea de a pune in practica

orice fel de proiect care beneficiaza de resursele specifice Taurului. Fie ca vorbim de achizitionarea unei noi proprietati, teren, pamant, de orice activitate care lucreaza cu resursele sau bogatiile pamantului, de investitia intr-o noua lucrare sau intr-un nou proiect financiar, de realizarea unui cont de economii sau a unei cont de rezerva pe care putem conta la nevoie.

Fiind un semn guvernat de Venus, ne este amplificata...

dorinta de a ne bucura de viata si de ceea ce ea ne poate oferi, de confort, divertisment intelectual rafinat, muzica, arta, dans si nu in ultimul rand arta culinara, o arta extrem de pretuita de acest semn al Taurului.

Atractia fata de sexul opus se simte din plin, apetitul sexual este crescut si dorinta de a impartasi momente de valoare alaturi de partenerul nostru este intensa deoarece nevoia noastra de iubire este mare.

Mangaierea cat si masajul corporal sunt binevenite si pot relaxa chiar si cele mai tensionate persoane. Ne ingrijim corpul cu multa atentie iar mersul in picioarele goale pe pamant ne ajuta sa refacem legatura noastra cu mama pamant, sa simtim sustinerea si protectia ei.

Iubim intreaga natura, iubim copacii infloriti, florile si culorile lor minunate. Ne lasam purtati de un parfum intens si deosebit. Suntem cuceriti de un dans plin de pasiune si fervoare sau de un deliciu culinar care ne incanta simturile. Muzica ne incanta sufletul si intreaga fiinta.

Toate simturile sunt amplificate la maxim prin intermediul acestei energii astrale care ne invita sa ne bucuram din plin de viata.

Din punct de vedere spiritual, putem folosi aceasta energie a Taurului beneficiind de stabilitatea pe care o aduce in noi, de linistea, calmul si determinarea oferite de acest semn, de bucuria simplitatii si a prospetimii, invatandu-ne ca maretia lui Dumnezeu se dezvaluie in lucrurile simple.

Ce putem face pentru a amplifica aceste stari?

Putem practica asanele care ne ajuta sa ne conectam la elementul pamant.
Putem lucra cu Ganesha pentru a spori abundenta si puterea noastra de realizare.
Este indicat sa practicam Ucchara deoarece sunetul suprem este sunetul prin care Dumnezeu a creat intreaga manifestare, iar acest sunet este acum intensificat in fiinta noastra datorita energiei Taurului.
Nu in ultimul rand, putem practica diverse meditatii atat cu starea de prezenta deoarece ne amplifica bucuria trairii si a starii de pura existenta, cat de asemenea, putem incerca sa „sa meditam intocmai precum muntele”, pentru a deveni martorii eternitatii. („Note despre Isihasm” – Jean Yves Leloup)

Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui.” (Evanghelia dupa Matei, cap 16, vers 18)

Aceasta Luna Noua este gazduita de casa VI, o casa care ne vorbeste despre...

sanatatea fizica si munca noastra, relatiile cu colegii sau cu cei care se afla in subordinea noastra, regimul nostru de viata, o casa a rutinei si obiceiurilor dar si a nevoii de ordine si perfectiune.

Luna Plina a lunii aprilie gazduita de aceeasi casa VI cauta sa elimine impuritatile si blocajele. Aceasta Luna Noua ne invita acum sa facem ce iubim si ce aduce valoare sufletului nostru, in munca pe care o facem cat si in relatiile cu cei de la serviciu.

Este momentul sa ne apreciem munca la valoarea corecta, sa invatam sa ne pretuim. Este momentl sa acordam mai multa valoare sanatatii noastre printr-un regim sau dieta sanatoasa, folosind energia binefacatoarea a plantelor.

Pentru a scapa de nevoia de perfectiune specifica acestei case, putem invata sa oferim roadele muncii noastre lui Dumnezeu astfel incat tot ceea ce facem sa fie integrat Ordinii Divine.

Conjunctia acestei Luni Noi cu Lilith din Taur ne indeamna sa...

fim precauti la modalitatea de gestionare a resurselor astfel incat sa evitam suprasolicitarea. Sa fim atenti la semnalele corpului nostru, la posibile afectiuni fara o cauza aparenta, clara dar care pot reprima aspecte nevindecate mult mai profunde.

Este bine sa evitam incapatanarea, posesivitatea sau fixitatea in a face schimbarile necesare.

Este bine sa fim atenti la tot ceea ce ne creste placerea sau atasamentul dincolo de limita a ceea ce putem controla.

Putem iubi ceea ce facem, ce avem, ce posedam, ce ne aduce bucurie, dar sa avem grija sa nu incercam sa „stapanim” prin atasament fata de de un lucru, de un om, de o anumita activitate, de o placere, de resurse. Ele sunt „resursele efemere” ale acestei vieti si nu ne apartin cu adevarat. Ceea ce ne apartine cu adevarat este ceea ce accesam in sufletul nostru si care ne conduce catre Infinit.

Ceea ce sustine aceasta Luna Noua...

este atat Neptun din Pesti cat si Pluton din Capricorn. Neptun vine cu intuitia si amplificarea imaginatiei, ne amplifica puterea de vizualizare a ceea ce ne propunem. Ne conecteaza la energii mai subtile si ne face mai senzitivi si mai compasivi fata de noi si de ceilalti. Psihic suntem mai constienti si implicit mai capabili sa intelegem efectele pe termen lung a actiunilor noastre atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru. Suntem capabili sa ne punem in locul celuilalt si sa-i intelegem durerea, suntem dornici sa ajutam si sa sustinem. Energia neptuniana ne face sa ne simtim mai interconectati cu cei din jurul nostru, cu mediul inconjurator, cu tot ce exista, cu toata creatia ceea ce ne spiritualizeaza si ne trezeste sufletul.

Pluton in Capricorn sustine prin determinarea si puterea cu care investim in ceea ce ne propunem, vine cu regenerare si resursele necesare construirii viitorului pe care ni-l imaginam in acest moment.

Aceasta Luna Noua in Taur ne indica drumul catre propria noastra securitate interioara si pretuire de sine

caci mai presus de ceea ce pretuim in aceasta lume se afla ceea ce este de nepretuit in fiinta noastra si anume Sinele nostru Divin, Prin El si cu sustinerea Lui cream cea mai autentica stabilitate interioara si implicit valoarea cea mai inalta a fiintei noastre.

 

Virginia Olteanu - astrolog

 

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross